De meeste ouders lezen verhalen aan hun (kleine) kinderen voor. Echter, wanneer de kinderen zelf leren lezen, dan lezen de ouders niet meer aan hen voor. Dit vinden de meeste kinderen jammer, omdat het leuk is om naar een verhaal te luisteren. Er is gelukkig een goede middenweg. De ene keer lees jij een verhaal voor en de andere keer laat je het kind voorlezen. Zo breng je toch tijd door als ouder en kind én draag je bij aan de ontwikkeling van de leesvaardigheid van je kind. Het enige wat nog belangrijk is, is het vinden van het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Voor het uitkiezen van een dergelijk boek, ben je hier op het juiste adres. Kies dus samen met je kind het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit!

Leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2020

Het hoeft niet moeilijk te zijn om een nieuw boek voor je kind uit te kiezen. Je gaat namelijk slechts na welke boeken bij zijn/haar leeftijd passen. Hierna kies je voor een thema dat het kind aantrekt. Als je niet precies weet welke boeken je kind interessant vindt, dan kies je voor een populair boek. Denk hierbij aan een boek uit een top 5 lijst. Wij willen je zoveel mogelijk op weg helpen. Daarom hebben we een top 5 samengesteld. Door deze lijst door te nemen, vind je gemakkelijk het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Het leuke van de boeken in dit artikel is dat er verschillende thema’s zijn. Denk maar aan informatieve boeken, doe-boeken en ook grappige verhaalboeken. Zo komt iedereen aan zijn trekken. Lees het artikel en vind het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar!

1. Superkrachten voor je hoofd: MINDGYM voor Kids

Sommige kinderen vinden een verhaalboek niet interessant. Dergelijke kinderen kun je blij maken met een boek dat leuke weetjes bevat. Je kunt een dergelijk kind ook een doe-boek geven. In een dergelijk boek zijn er allerlei oefeningen of opdrachten, die het kind uitvoert. Hierdoor leert hij/zij Superkrachten voor je hoofd MINDGYM voor Kidsiets nieuws of doet hij/zij iets leuks. Klinkt zo’n boek als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan kun je kiezen voor het boek Superkrachten voor je hoofd: MINDGYM voor Kids. Wij vinden dat dit boek het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar is. Dit komt doordat het boek eigenlijk een gebruiksaanwijzing is voor het hoofd van een kind.

Desgewenst kun je je kind het boek zelf laten lezen. Echter, het is ook wel leuk om samen met je kind het boek door te nemen. Je ontdekt namelijk dankzij dit boek hoe je koning in je kop wordt. Zo leer je onder andere hoe je beter om kunt gaan met onaangename ervaringen. Daarnaast leer je hoe je je sociale skills in plaats van sociale media kunt verbeteren. Het boek leert je zelfs hoe je meer zelf vertrouwen krijgt. In het boek is er gewerkt op een ondeugende, relativerende manier, met mooie anekdotes, grappige weetjes en rake kinderquotes. Een kinderquote uit het boek is: “Wraak is als poepen in je broek om de ander in de stank te zetten. Uiteindelijk heb je er zelf het meeste last van.”

Eigenschappen van het boek Superkrachten voor je hoofd: MINDGYM voor Kids:

2. De waanzinnige boomhut 2 – De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

Sommige boekenreeksen zijn zo populair dat er steeds nieuwe delen bijkomen. Dit vinden fans van de reeks leuk. Een boekenreeks die enorm populair is, is de reeks De waanzinnige boomhut. Deze reeks bestaat uit meerdere delen. Steeds wanneer er een nieuw boek uitkomt, komen er 13 De waanzinnige boomhut 2 - De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingenverdiepingen bij. Op elke verdieping is er iets interessants te beleven. Bovendien is er gezorgd voor prachtige illustraties. Soms zijn er zelfs meer illustraties dan tekst. Daarom genieten ook kinderen die niet van lezen houden van deze verhalen. Is een boek uit deze reeks het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan kun je kiezen voor De waanzinnige boomhut 2 – De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen.

Dit boek is het tweede deel uit de reeks over de waanzinnige boomhut. Doordat je van alles kunt verwachten wanneer je dit boek leest, is het wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Misschien wil je een beeld hebben van de gloednieuwe verdiepingen in deel 2. Er is onder andere een anti-zwaartekracht-kamer, een arena voor moddergevechten en het Labyrint des Doods. Het leuke van het boek is dat het verhaal als een wervelwind met jou aan de haal gaat. Daarbij passeert een storm van beelden, invallen, uitweidingen, ongelooflijke gebeurtenissen en een repeterend avontuur de revue. Je verveelt je dus geen moment als je De waanzinnige boomhut 2 – De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen leest!

Eigenschappen van het boek De waanzinnige boomhut 2 – De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen:

3. Ik ontdek de sterren en planeten

Sommige kinderen willen het liefst alles over de wereld om zich heen weten. Daarom stellen dergelijke kinderen veel vragen. Als je een nieuws- of leergierig kind hebt, is het handig om na te gaan welke onderwerpen hem/haar boeien. Er zijn namelijk leuke boeken met weetjes geschreven Ik ontdek de sterren en planetenover diverse onderwerpen. Heb je gemerkt dat je kind interesse heeft in de maan, de zon, de aarde, het zonnestelsel en dergelijke onderwerpen? Dan kennen wij voor hem/haar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Dit boek heet Ik ontdek de sterren en planeten. Kinderen die meer willen weten over onder andere het zonnestelsel, rondzwevende sterren en sterrenbeelden kunnen veel leren uit dit boek.

Daarom is het boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Door dit boek te lezen, krijg je antwoord op interessante vragen. Denk aan vragen zoals “wat zijn hemellichamen?”, “welke andere planeten draaien ook om de zon?”, “hoe herken je sterrenbeelden?”, enzovoorts. Op al deze vragen geeft het boek Ik ontdek de sterren en planeten antwoord. Op een eenvoudige wijze wordt er onder meer inleidend verteld over de zon, de maan, de aarde, planeten en hun manen, asteroïden, enzovoorts. Zelfs over ruimtevaart wordt er in het kort gesproken. Al deze prachtige onderwerpen worden in 17 hoofdstukjes behandeld. Het boek is dus leerzaam en verhelderend voor beginnende sterrenkijkers.

Eigenschappen van het boek Ik ontdek de sterren en planeten:

4. Pech onderweg

Sommige kinderen vinden het leuk om te lezen. Dergelijke kinderen hebben nooit te veel boekjes. Dit komt doordat ze elk boek razendsnel uitlezen. Als je zo’n kind wil verrassen met een boek, dan kun je het liefst kiezen voor een verhalenbundel. Zo kan het kind meerdere verhalen achter Pech onderwegelkaar lezen, waardoor hij/zij gedurende langere tijd aangenaam bezig gehouden wordt. Is daarom een verhalenbundel het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan kun je kiezen voor de bundel Pech onderweg. In dit boekje kom je allerlei leuke verhalen tegen, die worden afgewisseld met grappige rijmpjes, reistips, limericks, wijsheden en nieuwe spreuken. Kinderen vervelen er dus niet snel van.

Een van de verhalen in het boek gaat over verdwalen in een spookhuis met een niet zo stoere tante. Er is ook gezorgd voor een verhaal over met een tijdmachine onbedoeld reizen naar de dinosaurustijd. Je komt zelfs een duikbootje tegen dat belaagd wordt door 2 vechtende monsters. Het leuke van al deze verhalen is dat ze passen bij de naam van het boek: Pech onderweg. Dit komt doordat pech steevast op de loer staat tijdens de niet zo voorspoedig lopende uitstapjes in het boek. Voor de personages zijn deze uitstapjes minder leuk. Echter, jij als lezer leest de verhalen met een grote glimlach. Daarom is dit boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Eigenschappen van het boek Pech onderweg:

5. Ben jij ook op mij?

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over verschillende soorten boeken. Hierbij kun je denken aan boeken die leuke weetjes bevatten, verhaalboeken en zelfs doe-boeken. Als je op zoek gaat naar een boek met leuke weetjes, is het handig om te weten welk onderwerp het kind Ben jij ook op mij?interesseert. Begint jouw kind interesse te krijgen in seks en alles daaromheen? Dan kan het wellicht moeilijk zijn voor jou als ouder om alle vragen hierover te beantwoorden. Gelukkig kun je kiezen voor een informatieboek op kinderniveau over dit onderwerp. Dit boek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Het boek heet Ben jij ook op mij?.

In het boek Ben jij ook op mij? wordt er ingegaan op het onderwerp seks en alles daaromheen. Er wordt namelijk op een openhartige wijze gesproken over dit onderwerp. Zo worden vragen beantwoord zoals “wat is het verschil tussen van iemand houden en verliefd op iemand zijn?”. Doordat het boek geschreven is door een psychologe en seksuologe, weet je dat de vragen op een duidelijke, maar toch kinderlijke manier beantwoord worden. Om het boek nog leuker te maken voor kinderen, is er gezorgd voor humoristische en informatieve tekeningen. Voor extra duidelijkheid is er zelfs gezorgd voor een lijstje met schuttingwoorden en een verklarende woordenlijst over alle woorden die met seks te maken hebben. Is dit boek voor jouw kind het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar?

Eigenschappen van het boek Ben jij ook op mij?: