Op zoek naar de beste zwanger boeken van 2021? Hier vind je ze!

Zwanger zijn is voor velen een spannende periode. Tijdens je zwangerschap heb je waarschijnlijk behoefte aan betrouwbare informatie. Daarom lees je boeken over dit onderwerp. Er zijn echter enorm veel boeken geschreven voor zwangere vrouwen (en mannen met een zwangere vrouw). Hierdoor zie je op den duur door de bomen het bos niet meer. Dit kan frustrerend werken. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken dat je geen geschikt boek kunt vinden. Hier vind je namelijk de beste zwanger boeken, die niet alleen betrouwbare informatie bevatten, maar ook nog eens interessant zijn. Lees dus gauw verder en ontdek de beste zwanger boeken van dit moment!

Beste zwanger boeken van 2021

De meeste zwangere vrouwen zitten vol met vragen over hun zwangerschap, bevalling, de babyverzorging en de opvoeding van het kindje. Hierbij maakt het meestal niet uit of het je eerste, tweede of zelfs derde kindje is. Elke zwangerschap is immers anders. Daarom ga je op zoek naar de beste zwanger boeken. Wij willen je graag op weg helpen. Daarom zijn we voor je op zoek gegaan naar de meest populaire zwangerschapsboeken van dit moment. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld met diverse interessante boeken. Elk boek recenseren we afzonderlijk, zodat je de boeken met elkaar kunt vergelijken. Aarzel dus niet langer, lees het artikel en vind hier gemakkelijk de beste zwanger boeken!

1. Baby in een droomritme

Als je op zoek gaat naar de beste zwanger boeken, dan kom je veel verschillende boeken tegen. Sommige van deze boeken gaan specifiek over de zwangerschapsperiode. Andere boeken focussen echter meer op de bevalling en het traject daarna. Baby in een droomritmeEr zijn zelfs boeken over de eerste maanden nadat je kindje is geboren. Denk er maar aan dat je in het begin waarschijnlijk slecht zal slapen. Dit komt doordat het kindje dan nog regelmatig wakker wordt om te eten. Zelfs wanneer je het kind minder frequent hoeft te voeden, kan slaap een probleem zijn. Wil je daarom een van de beste zwanger boeken lezen over slapen zonder huilen? Dan lees je binnenkort het boek Baby in een droomritme.

Nadat je dit boek openslaat, merk je meteen waarom het een van de beste zwanger boeken is. Dit boek focust namelijk op baby’s die hazenslaapjes slapen, niet doorslapen of vroege vogels zijn. Er wordt zelfs gekeken naar onrustige baby’s. Om deze problemen op te lossen, bevat dit boek een droomplan. Dit plan heeft als doel om je baby op een lieve manier, zonder traantjes, een droomritme te geven. Het boek gaat uit van de natuurlijke ritmes en de leeftijd van je baby. Zo kun je op het juiste moment en op een manier die bij jullie past aan het slapen werken. Veel zorgverleners en ouders bevelen dit boek aan, omdat het gestoeld is op zowel theorie als praktijk. Lees het boek Baby in een droomritme dus gauw!

Eigenschappen van het boek Baby in een droomritme:

 • Dit boek is gericht op ouders met baby’s tussen de 0 en 2 jaar.
 • Het boek beschikt over handige schema’s en een uniek droomplan.
 • Met dit boek ontdek je onder andere meer over slaap en hoe je hier meer van kunt krijgen.
 • In dit boek kom je vele voorbeeldritmes, persoonlijke ervaringen van moeders en praktische tips tegen.

2. Oei, ik groei!

Hierboven hebben we gesproken over een boek voor ouders met heel jonge kinderen. Deze periode is namelijk relatief zwaar voor kersverse ouders. Je kunt daarom nagaan hoe je met de veranderingen in je leven kunt omgaan. Echter, veel ouders Oei, ik groei!willen ook weten of ze hun baby op de juiste manier aanpakken. Behoor jij tot deze laatste groep? Dan ben je wellicht benieuwd naar de mentale ontwikkeling van je baby. Is daarom een van de beste zwanger boeken voor jou een boek over de mentale ontwikkeling van je kindje? Dan kies je voor het boek Oei, ik groei!. Dit boek is een van de beste zwanger boeken over het bovengenoemde onderwerp.

Eigenlijk mag dit boek niet in je boekenkast ontbreken als je een baby hebt. Het boek neemt je namelijk mee op weg in de wereld van de mentale ontwikkeling van je kindje. Zo vertelt het boek je over het verloop van de ontwikkeling. Je komt ook te weten wanneer je baby een sprongetje maakt in zijn mentale ontwikkeling. Daarnaast focust het boek op hetgeen je kunt verwachten en hoe je je baby daarbij kunt helpen. Als je naar al deze belangrijke onderwerpen kijkt, dan begrijp je meteen waarom het boek een bestseller is. Hij geeft je immers unieke inzichten en verklaart waarom baby’s bepaalde fases ondergaan. Denk er maar aan dat je baby soms meer huilt, hangeriger of juist humeuriger is. Je ontdekt zelfs waarom je kindje slechter slaapt en waarom hij/zij minder eet. Oei, ik groei! is een zeer leerrijk boek!

Eigenschappen van het boek Oei, ik groei!:

 • Dit complete en toegankelijke boek is ideaal voor kersverse ouders.
 • Het boek geeft je steun tijdens de lastige momenten van een sprong.
 • In dit boek kom je de allernieuwste inzichten in de sprongen van baby’s tegen.
 • Doordat het boek interactief is, ontdek je op een gemakkelijke manier patronen in het karakter van je baby.

3. MosliMama

Hoewel niet iedereen het wil toegeven, kan de opvoeding van kinderen hemelsbreed verschillen. Dit is vooral het geval als je de opvoedwijzen van diverse geloofsovertuigingen met elkaar vergelijkt. Eén ding dat vaak overeenkomt, MosliMamais echter dat vele moeders zichzelf wegcijferen nadat het kindje is geboren. Hoewel dat misschien lijkt op de beste aanpak, help je je kindje niet als je niet voor jezelf zorgt. Zoek je daarom naar een van de beste zwanger boeken, die je leert om ook voor jezelf te zorgen? Moet het boek bovendien gericht zijn op moslim mama’s? Dan kennen we een van de beste zwanger boeken voor jou, namelijk MosliMama.

Het thema van het boek MosliMama is “zorg voor je familie door te zorgen voor jezelf”. Dit is een belangrijke les voor moeders, ongeacht hun geloofsovertuiging. Het boek is daarnaast een handig handboek voor (jonge) moslim mama’s in Nederland. In het boek kom je immers vele persoonlijke verhalen, inspirerende interviews, recepten en tips tegen. De auteur van dit boek is tevens bekend van haar populaire Instagram-account @hijabsecrets. Op dit account bespreekt ze van alles over het moederschap als een islamitische vrouw. Het boek kun je zien als een verlenging van dit account. Doordat er is gezorgd voor de nodige humor, maar ook praktische en zelfs taboedoorbrekende onderwerpen, is dit boek een must-have!

Eigenschappen van het boek MosliMama:

 • In het boek kom je persoonlijke verhalen, inspirerende interviews, recepten en diverse tips tegen.
 • De onderwerpen in het boek bevatten humor, maar zijn ook nuchter, praktisch en soms zelfs taboedoorbrekend.
 • Er is in het boek gezorgd voor een diepgaand thema, namelijk “zorgen voor je familie door te zorgen voor jezelf”.
 • Dit boek richt zich voornamelijk op (jonge) moslim mama’s in Nederland, maar is een aanrader voor alle moeders.

4. Mama’en

Tot nu toe hebben we het voornamelijk gehad over boeken voor (kersverse) moeders. De bovengenoemde boeken gaan echter niet over de zwangerschap en de geboorte. Wil jij juist informatie hebben over deze periode? Dan zijn er andere geschikte boeken die je kunt lezen. Wij kennen een van de beste zwanger boeken die wellicht goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar het boek Mama’en. Mama'enDit boek is niet zomaar een van de beste zwanger boeken. Het boek is namelijk geschreven voor de vrouw die moeder wordt. Hierbij leer je hoe je voor jezelf kunt zorgen tijdens de zwangerschap, de geboorte en ook de kraamtijd. Je bent dus dankzij de wetenschappelijke kennis, moderne visies en waardevolle inzichten van deskundigen goed voorbereid. Het boek bevat zelfs gezonde recepten, oefeningen en vele praktische tips!

Dit boek heeft zijn naam niet zomaar gekregen. De naam van het boek verwijst namelijk naar het moeder worden. Er is daarvoor een speciaal werkwoord gemaakt, dat tevens de titel van het boek is: Mama’en. Door dit boek te lezen, leer je hoe je je sterk kunt voelen. Je leert tevens op jezelf te vertrouwen in een fase waarin er veel verandert. Het is voor zwangere vrouwen niet raar om emoties te hebben als verwondering en euforie. Echter, ook angst en onzekerheid wisselen elkaar in rap tempo af. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Je moet volgens dit boek ook op je intuïtie durven vertrouwen. Daarom navigeert het boek elke aanstaande moeder door de negen maanden van haar zwangerschap. Ook de bevalling en de eerste weken na de geboorte van je kindje worden behandeld.

Eigenschappen van het boek Mama’en:

 • Dit boek is een ideale handleiding voor zwangere vrouwen.
 • In dit boek vind je vele gezonde recepten, oefeningen en praktische tips.
 • Je kunt dit boek zien als een eerlijk, oprecht en duidelijk naslagwerk voor aanstaande en ervaren moeders.
 • Het boek navigeert aanstaande moeders door de zwangerschap, bevalling en de eerste weken na de geboorte van hun kindje.

5. Het negen maanden invulboek

We hebben het in dit artikel gehad over allerlei praktische en handige boeken. Sommige boeken gaan over de zwangerschapsperiode, terwijl andere boeken juist focussen op de periode nadat de baby is geboren. Er zijn echter ook andere typen Het negen maanden invulboekboeken voor aanstaande moeders. Denk maar aan invulboekjes, die je kunt gebruiken om je hele zwangerschap te documenteren. Misschien schrijf je elke week of elke maand op hoe je je voelt of wat je hebt ervaren. Elke zwangerschap is immers anders. Is daarom een van de beste zwanger boeken voor jou een invulboek over de hele zwangerschap? Dan raden we het boek Het negen maanden invulboek aan.

Dit boek is een van de beste zwanger boeken om je zwangerschap te documenteren. Het boek heeft een vrolijke uitstraling en spreekt iedere aanstaande moeder aan. Bovendien gaat het hier om een invulboek. Je kunt dus alles wat je gedurende die negen spannende maanden meemaakt vastleggen. Dit gebeurt op een gestructureerde manier. Het boek beschikt namelijk over diverse planners, lijstjes en heeft zelfs ruimte voor foto’s en eigen ervaringen. Wat het boek echter nog unieker maakt, is dat het ook beschikt over handige informatie. Je bent dus niet continu bezig te schrijven, maar kunt ook ontspannen door de handige informatie door te nemen. Misschien kun je dit boekje met jouw ervaringsverhalen eens aan jouw kind geven wanneer hij/zij ready is voor een kindje.

Eigenschappen van het boek Het negen maanden invulboek:

 • In dit boek kun je gedurende je hele zwangerschap al je ervaringen opschrijven.
 • Vanwege de vrolijke uitstraling spreekt dit boekje vrijwel iedere aanstaande moeder aan.
 • Dit boekje is niet alleen bestemd om je eigen ervaring te noteren, want het bevat ook handige informatie.
 • Bij iedere week staan er in dit boekje andere vragen, waardoor je nadenkt over verschillende aspecten van je zwangerschap.