Door regelmatig te lezen, kun je je woordenschat vergroten. Daarnaast ontwikkel je empathie voor anderen. Je leeft namelijk ook met de personages in een boek mee. Jonge kinderen kunnen nog niet zelf lezen. Dit betekent dat je leuke verhalen aan hen voorleest. Er zijn voor hen speciale, leuke kinderboeken en peuterboeken. Verhalen in dergelijke boeken zijn gericht op jonge luisteraars. Daarom wordt er bij dergelijke boeken voor thema’s gekozen die dicht bij de belevingswereld van deze kinderen liggen. Echter, naarmate je kind wat ouder wordt, krijgt hij/zij interesse in andere thema’s. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Geen probleem! Speciaal voor deze kinderen hebben wij een boekenlijst samengesteld. Je vindt hier dus gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020

Bij het uitkiezen van een voorleesboek kun je je kind erbij betrekken. Hierdoor kies je voor een boek dat zowel de voorlezer als luisteraar aantrekkelijk vindt. Als een kind zelf leest, ga je ook eerst na welke thema’s hij/zij leuk vindt. Je kunt op die manier kiezen voor een boek dat het kind interessant vindt. Houd daarbij ook rekening met de aanbevolen leeftijdsklasse van elk boek. Je laat een kind van 6 jaar namelijk geen boek voor volwassenen lezen. Doordat er zoveel factoren zijn waar je rekening mee houdt, kan het moeilijk zijn om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar uit te kiezen. Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld met de allerleukste boeken. Lees dus het artikel om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar te vinden!

1. De Gorgels

Ben je op zoek naar een nieuw voorleesboek? Dan is het handig om na te gaan welke onderwerpen de luisteraar interessant vindt. Sommige kinderen zijn dol op verhalen over dieren. Ze vinden de plaatjes namelijk mooi, maar kunnen zich ook verplaatsen in de schoenen De Gorgelsvan het dier. Is jouw kind een fan van fantasieverhalen? Dan is het handig om te kiezen voor een boek met bijvoorbeeld fantasiewezens. Een leuke kindermysterie is voor vele kinderen ook aantrekkelijk. Klinkt een dergelijk boek daarom als het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kun je het boek De Gorgels voorlezen. Dit boek is voor jouw kind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het boek is namelijk een kindermysterie en tegelijkertijd een fantasieboek.

In De Gorgels ziet de jongen Melle op een nacht een wezentje op de rand van zijn bed zitten. Het wezentje lijkt op een knotje wol, maar heeft ook armpjes, beentjes en 2 puntige oren. Wanneer de jongen het licht aandoet om het wezentje beter te zien, is het wezentje verdwenen. Niemand gelooft Melle wanneer hij vertelt wat hij gezien heeft. Hij weet echter zeker dat hij het wezentje heeft gezien. Na verloop van tijd komt hij erachter dat het wezentje een Gorgel is en Boba heet. Deze wezentjes beschermen kinderen van september tot april, als de R in de maand is. Hun bescherming is nodig vanwege de smerig stinkende, griezelige Groenlandse Brutelaars die kinderen ziek maken…

Eigenschappen van het boek De Gorgels:

2. Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm

Welk kind is nou niet dol op sprookjes? Sprookjes zijn geliefd onder kinderen van vrijwel alle leeftijden. Dit heeft te maken met het feit dat een sprookje meestal een vrolijk eind heeft. Ook kom je in sprookjes bloedmooie prinsessen tegen en dappere ridders. Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijmEr is meestal een of andere slechterik, die ten slotte wordt verslagen. Door een sprookje (voor) te lezen, stap je bovendien in een compleet nieuwe wereld. Je verlaat namelijk het hier en nu en ontdekt allerlei nieuwe plekken. Is daarom een sprookjesboek het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kun je kiezen voor het boek Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm. Dit boek is een aanrader, omdat het een sprookjesboek is.

Het boek is tevens voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Je kunt namelijk verschillende prachtige verhalen uit het boek voorlezen. Daarnaast vind je in het boek 7 prachtige sprookjes. 4 van de 7 sprookjes zijn geschreven door Hans Christian Andersen. De verhalen van deze auteur zijn Het lelijke eendje, De prinses op de erwt, De nieuwe kleren van de keizer en De nachtegaal. In het boek kom je echter ook sprookjes tegen van andere populaire auteurs. Denk maar aan sprookjes van de gebroeders Grimm en van Charles Perrault. Om het boek Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm nog interessanter te maken, zijn de teksten op rijm gezet.

Eigenschappen van het boek Er was eens een prins en die wou een prinses. Zeven sprookjes op rijm:

3. Fabeldieren

We hebben allemaal weleens gehoord van bepaalde mythische wezens. Sommige personen geloven dat deze wezens werkelijk bestaan. Anderen denken dat de dieren ooit hebben bestaan, maar nu zijn uitgestorven. Er zijn ook personen die er niets van geloven en Fabeldierenzeggen dat de dieren zijn verzonnen. Tot welke groep behoor jij? Deze vraag kun je ook aan kinderen stellen. Zij geloven namelijk gemakkelijker dat een wezen bestaat. Dit komt doordat (vooral jonge) kinderen minder sceptisch zijn dan volwassenen. Als je kind in dergelijke enge wezens gelooft, kan hij/zij bang voor ze zijn. Daarom lees je het boek Fabeldieren voor. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

Wij vinden dat het boek Fabeldieren geschikt is om bange kinderen gerust te stellen. Daarom is het boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. In het boek wordt er namelijk gesproken over allerlei vreemdsoortige wezens. Deze wezens zijn volgens het boek aan de menselijke geest ontsproten. Sommige van deze dieren zijn duister en angstaanjagend, maar andere zijn juist grappig. Je komt in het boek dus wezens tegen zoals draken, Tsukumogamis en djinns. Het boek laat je bovendien de ware aard van deze wezens zien. Zo kun je een draak bijvoorbeeld temmen met melk. Het is ook leuk te weten dat die “enge” griffioen een hopeloze romanticus is…

Eigenschappen van het boek Fabeldieren:

4. Jij bent de liefste

Als voorlezer ben je er op voorbereid dat niet elke luisteraar van dezelfde thema’s houdt. Zo zijn er bijvoorbeeld kinderen die graag verhalen over 1 populaire hoofdfiguur willen horen. Denk maar aan de avonturen van Dikkie Dik of Nijntje. Er zijn daarnaast ook kinderen Jij bent de liefstevoor wie het avontuur alsmaar door moet gaan. Voor dergelijke kinderen koop je boeken afkomstig uit een serie. Er zijn echter ook kinderen die het liefst luisteren naar gedichten of versjes. Behoort jouw kind tot de laatste groep? Dan kennen wij voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. We verwijzen hier naar het boek Jij bent de liefste. Dit boek is voor jouw kind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Dit komt doordat het boek een poëzieprentenboek is.

Het boek Jij bent de liefste is aantrekkelijk. Je vindt er namelijk 23 niet al te lange gedichten en versjes in. Deze gedichten gaan over de gevoelens en belevenissen van een kleuter. Bovendien beschikt elk vers over een titel, zoals “ik droom”, “dansen” en “druppeltjes verdriet”. Je hebt dus van tevoren een beeld over de inhoud van het versje. Het leuke van dit boek is bovendien dat de versjes zeer divers zijn. Hun lengte, het aantal coupletten en zelfs de rijmschema’s verschillen. Er is zelfs een gedicht dat helemaal niet rijmt. Dat is tevens het kortste gedicht in het boek en gaat over nieuwe schoenen.

Eigenschappen van het boek Jij bent de liefste:

5. Ziezo

Heb je de beschrijving over het vorige boek gelezen? Als je die beschrijving hebt doorgenomen, dan heb je gezien dat het boek geen verhaalboek is. Het ging namelijk om een poëzieprentenboek. Dit betekent dat je geen verhalen, maar gedichten tegenkomt in een dergelijk boek. ZiezoHeb je ook een kind dat dol is op versjes? Maar moet jouw boek meer gedichten bevatten? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar voor jou. Dit boek heet Ziezo. Het boek is voor jou wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. In het boek vind je namelijk geen verhalen, maar leuke gedichten. Om precies te zijn vind je in het boek maar liefst 347 kinderversjes. Je kunt je kind dus gedurende langere tijd aangenaam bezighouden.

Het boek Ziezo wordt ook wel de inventaris van een rijk, geïnspireerd leven genoemd. Dit heeft te maken met de prachtige versjes, maar ook de royale uitgave van het boek. Als je het boek bovendien beter bekijkt, dan zie je dat de versjes cultuurgoed zijn. Je vindt in het boek namelijk versjesbundels die tussen de jaren 1950 en 1960 zijn verschenen. Het boek is gericht op de jongere generatie. Daarom zijn er ook versjes uit de tv-serie “Ja zuster nee zuster” in het boek verwerkt. Je vindt ook een aantal versjes uit de schoolboekjesserie “Waaidorp” in dit boek. Daarnaast is er gezorgd voor 30 versjes die niet eerder in boekvorm zijn verschenen.

Eigenschappen van het boek Ziezo: