Wist je dat voorlezen aan kinderen verschillende voordelen met zich meebrengt? Je draagt immers bij aan de hersenontwikkeling van het kind. Daarnaast leer je hem over de verschillende aspecten van het leven. Er zijn immers boeken over vrijwel alle onderwerpen. Door boeken voor te lezen, leer je kinderen ook allerlei nieuwe woordjes. Bij het uitkiezen van een kinderboek kun je letten op verschillende factoren. Denk er bijvoorbeeld aan dat er verschillende soorten boeken zijn. Sommige boekentypes zijn bovendien overlappend. Zo zijn er voel- en knisperboekjes in de vorm van prentenboeken, aanwijsboeken en ook gewoon voorleesboeken. Ben je op zoek naar het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Wij staan voor je klaar. Lees dit artikel om gemakkelijk het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind te vinden!

Beste voel- en knisperboekje van 2020

In je zoektocht naar het beste voel- en knisperboekje kom je verschillende boeken tegen. Hierdoor kan het op een moeilijke opgave lijken om het ideale boek uit te kiezen. Gelukkig zijn er enkele manieren om het ideale boek uit te kiezen. Je vergelijkt allereerst verschillende boeken met elkaar. Daarbij kun je letten op de doelgroep van de verschillende boeken. Het is tevens handig om uit te kijken naar een bepaald type boek. Je kunt daarnaast letten op de onderwerpen van de verschillende boeken. Elk kind heeft namelijk bepaalde voorkeuren op het gebied van onderwerpen. Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben we een top 5 samengesteld. De boeken in deze top 5 zijn allemaal populaire voel- en knisperboekjes. Je kind zal dus vast wel van deze boekjes genieten. Bovendien beschrijven we alle 5 boeken afzonderlijk. Zo kies je eenvoudig het beste voel- en knisperboekje uit aan de hand van dit artikel!

1. Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik

Heb je een jong kind in huis? Dan is het handig als je leuke voorleesboekjes in huis hebt. Zo kun je het kind op een leerrijke manier bezighouden. Soms kan het moeilijk zijn om het ideale boek uit te kiezen. Kinderen maken dagelijks van alles mee, Dikkie Dik - Elke dag Dikkie Diknet als volwassenen. Het is daarom niet altijd handig om verhalen over hetzelfde onderwerp voor te lezen. Dit betekent echter niet dat je geen boeken over dezelfde hoofdpersonen kunt voorlezen. Is je kind een fan van de oranje kat Dikkie Dik? Is daarom het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind een boekje over deze kat? Dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk een luxe feesteditie met maar liefst 365 verhaaltjes. Dit boek heet Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik.

Het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik is het beste voel- en knisperboekje voor Dikkie Dik-fans. In het boek zijn er namelijk veel korte verhaaltjes opgenomen. Doordat er 365 verhaaltjes zijn, kun je elke dag van het jaar een nieuw verhaaltje voorlezen. Je houdt je kind dus gedurende een heel jaar aangenaam bezig met verhaaltjes over zijn favoriete ondeugende kat. Het leuke van deze verhaaltjes is bovendien dat de verhaaltjes over verschillende onderwerpen gaan. Zo zijn er verhaaltjes over de seizoenen, Pasen, Sinterklaas en Kerst. Daarnaast vind je in het boek korte tekstjes over verschillende letters van het alfabet. Dankzij de herkenbare emoties die aan bod komen, spreekt het boek jonge kinderen extra aan.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik:

2. Daar Buiten Loopt Een Schaap

Sommige boekjes zijn zeer populair onder jonge kinderen. Als je deze stelling leest, denk je vast wel aan sprookjes. Dat is ook waar, omdat vele kinderen dol zijn op sprookjes. Echter, niet alleen voorleesboekjes zijn populair onder kinderen. Vele Daar Buiten Loopt Een Schaapkinderen genieten immers ook van kijk- en aanwijsboekjes en zelfs boekjes met liedjes. Als je voor een boek met liedjes kiest, dan zing je eerst alleen. Op den duur kent het kindje de liedjes en zingt hij/zij mee. Dit is vooral het geval als het boek gepaard gaat met een CD. Zo kun je de liedjes ook afspelen wanneer je niet meezingt. Is het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind daarom een boek met liedjes? Dan is het boekje Daar Buiten Loopt Een Schaap een aanrader.

Daar Buiten Loopt Een Schaap is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind. Hier gaat het namelijk om een boek met een CD. In het boek staan de woorden van verschillende mooie, peuterliedjes. Alle liedjes van deze bundel zijn bekend. Hierdoor herkent je kindje de liedjes vast wel van de crèche. Nu ben je waarschijnlijk benieuwd geworden naar de liedjes. We geven je een beeld van de liedjes. In het boek zijn er liedjes opgenomen zoals Slaap, kindje slaap en Boer, wat zeg je van mijn kippen?. Je merkt dus dat de liedjes zeer bekend zijn. Misschien wil je de liedjes nu al zingen met je kleine spruit. Koop het boek met de bijbehorende CD dus gauw!

Eigenschappen van het boek Daar Buiten Loopt Een Schaap:

3. Woezel & Pip – Allemaal dieren

Boekenreeksen zijn zeer populair onder jonge kinderen. Ze maken namelijk samen met hun favoriete boekvriendjes van alles mee. Het avontuur hoeft ook niet te eindigen, want er zijn steeds nieuwe boekjes. Een boekenreeks die momenteel zeer Woezel & Pip - Allemaal dierenpopulair is onder jonge luisteraars is de reeks Woezel en Pip. Deze reeks spreekt kinderen aan, omdat de vriendjes in het boek herkenbare dingen meemaken. Daarnaast genieten kinderen ook van deze verhalen, omdat ze over dieren gaan. Wil je je kind door middel van het beste voel- en knisperboekje over Woezel en Pip dierengeluiden leren? Dan raden we het boekje Woezel & Pip – Allemaal dieren aan.

Het boekje Woezel & Pip – Allemaal dieren is voor jouw kind wellicht het beste voel- en knisperboekje. Dit komt doordat het boekje ideaal is voor fans van Woezel en Pip. Daarnaast gaat het boekje over dierengeluiden. Je kunt je kind dus op een speelse manier leren welke geluiden diverse dieren maken. In het verhaal zingen de hondjes Woezel en Pip een mooi liedje. Zij maken daarbij het geluid “waf waf waf waf”. Echter, ze willen weten hoe een liedje met alle vriendjes uit de Tovertuin zal klinken. Daarom vormen ze een koor. Geluiden zoals “piep”, “miauw”, “oehoe”, “kwaak” en “blub” komen hierbij aan de orde. Je kunt het boekje extra leuk maken door zelf ook al deze geluiden te maken tijdens het voorlezen.

Eigenschappen van het boek Woezel & Pip – Allemaal dieren:

4. De kleine walvis in de winter

Verhalen over vriendschap zijn zeer populair onder jonge kinderen. Dit is namelijk een zeer herkenbaar onderwerp voor hen. Alle kinderen worden immers gestimuleerd om vrienden te maken. Wanneer je klein bent is dit overigens zeer eenvoudig.De kleine walvis in de winter Kinderen raken al bevriend als ze bijvoorbeeld hetzelfde shirt aanhebben. Ook zien kinderen anderen met wie ze spelen al gauw als hun maatjes. Echter, in het leven missen we onze vrienden soms. Wil je een lief boekje over een dergelijk onderwerp voorlezen? Klinkt zo’n boekje bovendien als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Lees dan gauw het boekje De kleine walvis in de winter voor. Dit boekje is wellicht het beste voel- en knisperboekje over het missen van een maatje.

In het boek mist Boy zijn vriend de kleine walvis. Hij heeft het walvisje in de zomer na een storm gered. Echter, nu is het winter en Boy ziet zijn vriendje niet meer. Daarom mist hij de kleine walvis. Hij gaat zelfs op zoek naar de walvis, maar ziet hem nergens. Misschien is er een nieuwe storm nodig om de twee vrienden weer bij elkaar te brengen… De situatie verloopt echter anders. Boy’s vader vaart uit om te vissen en keert niet terug. Daarom gaat Boy naar hem op zoek. Hij vindt wel de lege boot in het ijs, maar zijn vader niet. Hopelijk kan de walvis hem helpen om zijn vader weer te vinden…

Eigenschappen van het boek De kleine walvis in de winter:

5. Peppa Pig

De meeste kinderen vinden het prettig om te luisteren naar verhalen over herkenbare personen en situaties. Personen in kinderboeken hoeven niet altijd mensen te zijn. Kinderen identificeren zichzelf ook gemakkelijk met dieren. EnkelePeppa Pig bekende dieren in de wereld van kinderen zijn Dikkie Dik, Nijntje en Woezel en Pip. Het varkentje Peppa wordt ook steeds populairder. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de vele leuke YouTube-filmpjes over dit varkentje. Is jouw kind ook zo’n fan van dit varkentje? Dan gaat jouw beste voel- en knisperboekje over het leuke, lieve en stoere varkentje. We verwijzen hier naar het boekje Peppa Pig. Dit boekje gaat over Peppa, haar broertje George, Mamma en Pappa Pig. Samen woont dit gezin in een gezellig huisje, waar ze allerlei avonturen beleven.

Het boekje Peppa Pig is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind. Dit komt doordat het boekje geen voorleesboek is. Het boek stimuleert namelijk de creativiteit van je kindje. Hoe vindt dat precies plaats? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. Het boekje is een interactief magneetboekje. Zo gaan de bekende varkentjes naar verschillende plekken en ze maken van alles mee. Waar je wel rekening mee houdt, is dat de verhaaltjes niet zijn afgerond. Jouw kind kan dus zelf een eind bedenken voor de avonturen. Dit doet je kindje door magneten uit te kiezen. Met deze magneetjes worden de verhaaltjes afgerond. Creatief toch?

Eigenschappen van het boek Peppa Pig: