Vergelijk de top 5 en vind hier het beste sprookjesboek van 2020!

Als je denkt aan manieren om kinderen aangenaam bezig te houden, dan denk je wellicht aan sprookjes voorlezen. Toen wij klein waren, genoten we namelijk ook van allerlei leuke sprookjes. Sommige van deze klassieke sprookjes worden nog steeds voorgelezen. Er zijn echter ook nieuwe verhaaltjes gecreëerd, die beter aansluiten bij de hedendaagse wereld. Wist je dat sommige personen van mening zijn dat sprookjes zijn ontstaan om onze angsten te overwinnen? Of dat nou waar is of niet, sprookjes zorgen voor spanning, plezier en hartverwarmende momenten. Ben je daarom op zoek naar het beste sprookjesboek voor jouw kind? Dan lees je gauw dit artikel. Wij helpen je namelijk om het beste sprookjesboek uit te kiezen.

Beste sprookjesboek van 2020

Hierboven hebben we je verteld dat er zowel klassieke als nieuwe sprookjes zijn. Het kan voor sommige ouders daarom moeilijk zijn om het ideale boekje uit te kiezen. Gelukkig staan wij voor je klaar. We begrijpen namelijk dat er veel keuzemogelijkheden zijn. Bovendien zijn de meeste verhalen lief en hartverwarmend. Daardoor kan het wat lastiger zijn om slechts één boek uit te kiezen. Door dit artikel te lezen, wordt je zoektocht aanzienlijk vereenvoudigd. We zijn namelijk nagegaan welke sprookjesboeken momenteel het beste verkocht worden. Aan de hand van deze resultaten hebben we een top 5 samengesteld. Het is hierdoor een stuk gemakkelijker om het beste sprookjesboek uit te kiezen. Lees het artikel, vergelijk de top 5 en kies het beste sprookjesboek voor jouw kind uit!

1. Marvel – Het Grote Verhalenboek

Als ouder let je op verschillende zaken wanneer je op zoek gaat naar het beste sprookjesboek. Zo ga je na of jouw kind valt binnen de doelgroep van het desbetreffende boek. Je probeert Marvel - Het Grote Verhalenboeker ook achter te komen of je kind het thema van het boek leuk zal vinden. Daarnaast ga je na hoe lang het verhaal is. Je wil namelijk geen lang verhaal voorlezen voor het slapengaan. Anders ben je wellicht urenlang bezig voor te lezen en valt je kind vanwege de spanning niet in slaap. Is jouw kind een Marvel fan? Wil je graag relatief korte verhalen voorlezen? Dan is het beste sprookjesboek voor jouw kind het boek Marvel – Het Grote Verhalenboek.

In het boek Marvel – Het Grote Verhalenboek vind je allerlei coole verhalen. Deze verhalen gaan over de favoriete superhelden van je kind. Bovendien zijn de verhaaltjes relatief kort. Elk verhaaltje kun je namelijk in 5 minuten voorlezen. Hierdoor geniet je samen met je kind van de spannende avonturen van Captain America, Hulk, Spider-Man en Iron Man. Ook andere superhelden komen aan bod in dit geweldig boekje. Desgewenst kun je je kind zelf een verhaaltje laten uitkiezen. Vervolgens kruip je samen met hem/haar gezellig op de bank of in bed. Samen laten jullie je meevoeren in een wereld vol spanning, humor en avontuur. Tijdens het voorlezen laat je je kind ook naar de kleurrijke illustraties kijken. Zo komen de verhaaltjes als het ware tot leven!

Eigenschappen van het boek Marvel – Het Grote Verhalenboek:

 • Dit boekje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Je kunt de verhalen in het boek in slechts vijf minuten voorlezen.
 • In het boek kom je verhalen tegen over allerlei superhelden zoals Iron Man.
 • Het inlevingsvermogen wordt gestimuleerd door de verhalen in dit leuke boek.
 • Door dit boek met stoere Marvel-verhalen voor te lezen, ontwikkel je de woordenschat van je kind.

2. Grimm

De meesten van ons krijgen een nostalgisch gevoel wanneer we een verhaal tegenkomen met de beroemde beginzin “er was eens…”. De eindzin “en ze leefden nog lang en gelukkig” klinkt ook bekend. GrimmDit is namelijk de formule voor klassieke sprookjesverhalen. Wist je dat een groot deel van de klassieke sprookjes door dezelfde auteurs is bedacht? De gebroeders Grimm zijn niet zomaar zo bekend geworden. Hun sprookjes werden vroeger voorgelezen, maar zijn nu nog steeds populair. Sommige van de verhalen zijn zelfs verfilmd. Wil je je kind dus optimaal verrassen? Dan is het beste sprookjesboek voor hem/haar wellicht het boek genaamd Grimm.

Het boek Grimm is wellicht het beste sprookjesboek voor jouw kind. Deze sprookjes zijn namelijk niet weg te denken uit onze samenleving. In het boek zijn er ook verhalen voor iedereen. Denk maar aan avonturen waarin kabouters, kwaadaardige wolven, boze stiefmoeders en lieve toverfeeën figureren. Gelukkig weet het goede het kwade bijna altijd te overwinnen. De uitvoering van het boek waar we het nu over hebben is bovendien speciaal gericht op jonge kinderen. Daarom oogt deze versie als een prentenboek. Op iedere pagina kom je een illustratie tegen, waardoor elk verhaaltje tot leven komt. Bovendien zijn geen twee prinsessen hetzelfde. Hierdoor heeft ieder sprookjes zijn eigen sfeer. Verwen je kind met de spannende, klassieke verhalen uit dit boek!

Eigenschappen van het boek Grimm:

 • Je kunt de sprookjes in dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Het gaat hier om een unieke uitgave van het klassieke boek, want deze versie oogt als een prentenboek.
 • In het boek komt iedereen aan zijn trekken, want je komt verhalen tegen over onder andere kabouters, boze stiefmoeders, enzovoorts.
 • Deze sprookjes zijn op een heldere, toegankelijke manier verwoord, zonder dat de beeldtaal van de klassieke verhalen verloren is gegaan.

3. Het sprookjesboek van De Efteling

Ben je weleens met je kind naar de Efteling geweest? Als jouw antwoord op deze vraag “ja” is, dan hebben jullie waarschijnlijk enorm genoten. Er zijn daar namelijk voor attracties, die ook met sprookjes te Het sprookjesboek van De Eftelingmaken hebben. Wil je je kind graag herinneren aan deze leuke ervaring? Of wil je je kind voorbereiden op een leuk uitje naar de Efteling? Dan kennen wij het beste sprookjesboek voor jouw kleine spruit. We verwijzen hier naar het boek genaamd Het sprookjesboek van De Efteling. Dit boek is wellicht het beste sprookjesboek voor jouw kind, omdat alle sprookjes uit de Efteling erin staan.

In het boek, dat in 2009 verscheen, komen er 34 vertellingen voor. Zo kom je verhalen tegen zoals Assepoester, de Indische waterlelies en de Trollenkoning tegen. Zelfs het verhaal van Vrouw Holle komt in dit boek voor. De leuke verhalen worden gecompleteerd door prachtige illustraties. Hierdoor is dit boek al gauw een van de favorieten van zowel kinderen als volwassenen. Heb je uiteindelijk Het sprookjesboek van De Efteling uitgelezen? Dan hoef je ook niet te vrezen. Er zijn na dit deel namelijk nog twee boeken verschenen. Het eerstvolgende deel heet “Meer sprookjes van de Efteling”. Dit deel wordt opgevolgd door “En ze leven nog lang en gelukkig”. Lees de verhaaltjes naar hartenlust voor!

Eigenschappen van het boek Het sprookjesboek van De Efteling:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • In dit boek vind je verhalen die verwijzen naar de Efteling.
 • Er worden in dit boek regelmatig typische Eftelingse elementen in de sprookjes verwerkt.
 • Je komt verhaaltjes tegen zoals Klaas Vaak, de kleine zeemeermin, de rode schoentjes, Raponsje en Klein Duimpje.

4. Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Hierboven hebben we het gehad over een boek dat gebaseerd is op de Efteling. Wist je dat er meerdere verhaalboeken zijn, die verwijzen naar bepaalde plekken die je echt in Nederland Het grote Rijksmuseum voorleesboektegenkomt? Zo kun je je kind bijvoorbeeld ook interesseren in het Rijksmuseum door een leuk boek voor te lezen. Klinkt het bovenstaande ideaal en is daarom het beste sprookjesboek voor jou een variant over het grote Rijksmuseum? Dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk een boek dat perfect voor jou is. Hier verwijzen we naar het boek met de naam Het grote Rijksmuseum voorleesboek. Dit boek is wellicht het beste sprookjesboek dat verwijst naar het Rijksmuseum.

Nu vraag je je wellicht af hoe het zit met de inhoud van dit boek. In het boek Het grote Rijksmuseum voorleesboek kom je verhalen tegen van top kinderboekenschrijvers. De verhalen in het boek gaan bovendien over de meesterwerken uit het Rijksmuseum. Dit boek is tot stand gekomen, omdat kunst belangrijk is. Kunstwerken zijn er bovendien om naar te kijken. Daarnaast is er bij elk schilderij een officieel, kunsthistorisch verhaal. Een dergelijk verhaal kan de lezer of luisteraar helpen om een kunstwerk beter te begrijpen. Misschien kun je aan de hand van dit boek ook zelf het een en ander verzinnen. In goede kunst kun je immers je eigen fantasie kwijt…

Eigenschappen van het boek Het grote Rijksmuseum voorleesboek:

 • Dit boek is geschikt voor alle leeftijden en is daarom leuk voor jong en oud.
 • Na het lezen van dit boek kun je je fantasie de vrije loop laten over diverse kunstwerken.
 • De verhalen in dit boek gaan over vijfentwintig beroemde meesterwerken uit het Rijksmuseum.
 • Top kinderboekenschrijvers uit Nederland en Vlaanderen hebben hun fantasie de vrije loop gelaten in dit boek.

5. Het grote voorleesboek voor rond de vijf

Na het lezen van de beschrijvingen over de vorige boeken, heb je gezien dat er voor alle leeftijden voorleesboeken zijn. Je hebt ook gezien dat bepaalde boeken specifiek gericht zijn op een bepaalde doelgroep. Het grote voorleesboek voor rond de vijfHeb je een kind van ongeveer 5 jaar? Als je aan hem/haar vertelt dat je een boek voorleest voor driejarigen, dan zal hij/zij waarschijnlijk niet blij zijn. Het kind voelt zich namelijk te groot voor een dergelijk boek. Daarom is het in dit geval ideaal om te kiezen voor een boek voor vijfjarigen. Klinkt een dergelijk boek als het beste sprookjesboek voor jouw kind? Dan kun je kiezen voor Het grote voorleesboek voor rond de vijf. De naam van dit boek spreekt voor zich. Doordat hij is gericht op kinderen van ongeveer 5 jaar, is hij het beste sprookjesboek voor jouw kleutertje.

In Het grote voorleesboek voor rond de vijf kom je allerlei herkenbare verhalen en versjes tegen. Deze zijn allemaal gericht op vijfjarigen. Zo kunnen de personages in het boek, net als jouw kind, zichzelf aankleden. Ze kunnen ook hun eigen boterham smeren, zijn lief voor hun broertje of zusje en zorgen goed voor hun huisdier. Het is zelfs zo ver dat ze bijna naar groep drie gaan. Op deze vlakken is het boek perfect voor kinderen van 5 jaar. Ze horen namelijk heel herkenbare gebeurtenissen. Ook komen ze prachtige tekeningen tegen. Sommige verhalen zullen ze wellicht herkennen, omdat het boek zowel klassiekers als nieuwe verhaaltjes bevat. Lees onder andere over Pippi Langkous, Jip & Janneke en zelfs Foeksia de miniheks. Dit boek laat je zien dat je voor een mooi verhaal nooit te groot bent!

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de vijf:

 • Je ontdekt in dit boek dat je voor een mooi verhaal nooit te groot bent.
 • In het boek kom je verhalen, versjes en tekeningen van diverse bekende schrijvers en tekenaars tegen.
 • Dit boek is gericht op vijfjarigen, maar kan ook voorgelezen worden aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Iedereen komt aan zijn trekken, omdat het boek klassieke en nieuwe verhalen bevat van herkenbare alledaagse dingen tot sprookjes.