Zoek je naar het beste peuterboek? Dan kun je letten op verschillende zaken. Eerst ga je na welk type kinderboek je graag wil hebben. Denk hierbij aan kijk- en aanwijsboeken, prentenboeken, voorleesboeken, kleurboeken en doe-boeken. Besluit je om een voorleesboek te kopen, dan houd je met andere factoren rekening. De voorleesboeken zijn er namelijk in vele soorten en maten. Daarnaast zijn ze geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. Je kunt zelfs kiezen voor een boek met korte verhalen voor het slapengaan. Of je kiest juist voor een wat langer sprookjesboek. Dat boek kun je bijvoorbeeld per hoofdstuk voorlezen zodat je kind iets heeft om naar uit te kijken. Vind hier het beste peuterboek voor jouw kind!

Beste peuterboek van 2020

Je kunt op verschillende manieren te werk gaan als je zoekt naar het beste peuterboek. Sommigen kiezen voor een boek dat aansluit bij de leeftijd van het desbetreffend kind. Anderen kiezen voor een onderwerp of thema waar het kind van houdt. Je kunt ook kiezen voor een boek met een belangrijke levensles. Waar je ook naar zoekt, je zal meerdere boeken met elkaar moeten vergelijken. Om je tijd en energie te besparen, hebben wij daarom een top 5 samengesteld. Het gaat hier om verschillende boeken voor peuters, die zeer populair zijn. Sommige van de boeken zijn interactief terwijl je andere boeken gewoon voorleest. Aangezien de boeken voor peuters bestemd zijn, bevatten ze allemaal leuke illustraties. Vergelijk dus snel de top 5 met elkaar en kies het beste peuterboek uit!

1. Nijntje sinterklaas omdraaiboek

Je zoekt dus naar het beste peuterboek voor jouw kind. Als je eerst nagaat waar je kind van houdt, wordt het vinden van het ideale boek een stuk gemakkelijker. Heb je gemerkt dat je kind dol is op de verhalen van Nijntje? Dan kun je kiezen voor een boek over dit lieve, Nijntje sinterklaas omdraaiboekavontuurlijke konijntje. Wij kennen een dergelijk boek dat je kind vast wel leuk zal vinden. We verwijzen hier naar het Nijntje sinterklaas omdraaiboek. Zoals de titel doet vermoeden, gaat dit boek over Nijntje. Daarom is het boek wellicht het beste peuterboek voor jouw kind. Het leuke van dit boek is bovendien dat het een mooi cadeau is. Dit komt doordat het boek een dubbeldik omdraaiboek is.

In het boek vind je niet 1, maar 2 leuke verhalen over Nijntje. Het thema in deze verhalen is Sinterklaas. Je vindt dus 2 sinterklaasverhalen. In het eerste boek “Nijntje zet haar schoen” kom je te weten wat er allemaal zal gebeuren op 5 december. Zo zie je de aankomst van Sinterklaas, maar ook het vinden van een cadeautje in je schoen. Het andere verhaal heet “Nijntje zingt voor Sinterklaas”. In dit boekje vind je sinterklaasliedjes. Zogenaamd zingt Nijntje deze liedjes voor Sinterklaas. Het gaat gelukkig om bekende liedjes zoals “Dag Sinterklaasje” en “Zie ginds komt de stoomboot”. Je kunt dus gezellig met je kindje meezingen.

Eigenschappen van het boek Nijntje sinterklaas omdraaiboek:

2. Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Elk kind heeft een eigen slaapritueel. Zo moet je voor het ene kind nog even een liedje zingen. Een ander kind valt daarentegen in slaap nadat je hem/haar een nachtkusje hebt gegeven. De meeste kindertjes, die niet willen slapen, hebben nog een smoesje om de Nog even achter mijn oortjes kriebelentijd te rekken. Ze vragen misschien naar een glaasje water of moeten plotseling naar het toilet, enzovoorts. Aangezien je dagelijks te maken hebt met een dergelijk slaapritueel is het leuk om een boek hierover voor te lezen. Is daarom het beste peuterboek voor jou een boek over een slaapritueel? Dan kun je kiezen voor het boek Nog even achter mijn oortjes kriebelen. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jouw kind. Het boek gaat namelijk over een slaapritueel.

Als je het boek begint voor te lezen, dan ontdek je al gauw dat dit geen alledaags boek is. Het boek is namelijk gericht op de jonge iPad-generatie. Daarom is het boek bijna net als een spel op een tablet ontworpen. In het boek Nog even achter mijn oortjes kriebelen moet Klein Konijn naar bed. Hij is al bijna klaar om te gaan slapen. Het enige probleem is dat hij hulp nodig heeft van de lezer. Zo moet je nog even zijn kussen opschudden, in de handen klappen en achter de oortjes kriebelen. Het konijntje gaat ook niet slapen voordat hij een nachtzoen krijgt. Op de laatste pagina mag je het licht uitdoen. Dan gaat Klein Konijn echt slapen.

Eigenschappen van het boek Nog even achter mijn oortjes kriebelen:

3. Ik hou van jou, papa

Als ouder houd je zielsveel van je kind. Omgekeerd houdt het kind ook veel van jou. Zelfs als een van jullie het niet uit, weten beide partijen dat de liefde aanwezig is. Wil je je kind laten zien over welke goede eigenschappen een vader beschikt? Dan kun je een boek over Ik hou van jou, papavaderliefde aan hem/haar voorlezen. Wij kennen een dergelijk boek dat wellicht het beste peuterboek voor jou is. Hier verwijzen we naar het boek Ik hou van jou, papa. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jouw kind. In het boek wordt er namelijk gesproken over de liefde die een kleine beer voor zijn vader heeft.

De kleine beer vertelt in Ik hou van jou, papa waarom hij zo veel van papa houdt. Tijdens het voorlezen van het boek merk je al gauw dat de tekst een opsomming is. Hierbij worden de leuke en leerzame activiteiten die het beertje met zijn vader onderneemt opgesomd. Ook verwijst het beertje naar momenten waarop zijn vader hem draagt, troost en beschermt. Probeer al die tederheid die uit dit boek spreekt, maar eens te weerstaan! In dit boek wordt namelijk op een liefdevolle manier de onverbrekelijke band tussen vader en kind bevestigd. Papa is er in dit prachtig geïllustreerd boek altijd. Hij is er om mee te spelen, maar ook om je te beschermen…

Eigenschappen van het boek Ik hou van jou, papa:

4. Wat zit er in je buik, mama?

Als je kinderen hebt en je raakt zwanger, dan willen de kinderen graag weten waarom je buik steeds groter wordt. Misschien stellen de kinderen de vraag niet meteen, maar ze denken er wel aan. Het kan zelfs dat de kinderen beginnen te raden wat er in je buik zit. Wat zit er in je buik, mamaDaarom is het handig om hen op tijd te vertellen over de zwangerschap. Zijn de kinderen vrij jong, dan is het moeilijk om een zwangerschap aan hen uit te leggen. Gelukkig zijn er kinderboeken geschreven over dit onderwerp. In dergelijke boeken wordt zwangerschap op een kinderlijke manier uitgelegd. Zoek je daarom naar het beste peuterboek over zwangerschap? Dan kun je kiezen voor het boek Wat zit er in je buik, mama?.

Wij vinden dat het boek Wat zit er in je buik, mama? het beste peuterboek voor jou is. In dit boek wordt zwangerschap namelijk op een grappige manier uitgelegd. Mama’s oudere zoon heeft namelijk door dat er iets in mama’s buik zit. Alleen weet hij niet precies wat het is. Hij begint daarom te speculeren of er een chimpansee, inktvis of paard in mama’s buik zit. Om na te gaan of hij gelijk heeft, kijk je onder de flappen. Mama reageert ook op de speculaties van haar zoon. Op de laatste pagina’s toont de pop-upillustratie moeder en zoon samen met een baby. Je ziet dus wat er al die tijd in mama’s buik zat.

Eigenschappen van het boek Wat zit er in je buik, mama?:

5. Woezel & Pip – Eerste woordjes

Jonge kinderen stellen veel vragen. Dit komt doordat veel aspecten van het leven nieuw voor hen zijn. Zo kan het zien van een hond bijvoorbeeld een heel avontuurlijke ervaring zijn voor een kind. Voor het eerst naar de speeltuin gaan en al die toestellen zien, isWoezel & Pip - Eerste woordjes ook super spannend voor jonge kinderen. Om een kind kennis te laten maken met nieuwe woordjes hoef je niet altijd het huis te verlaten. Er zijn namelijk ook leuke boeken met plaatjes en de bijbehorende woordjes. Klinkt een dergelijk boek als het beste peuterboek voor jouw kleine spruit? Dan kies je voor het boek Woezel & Pip – Eerste woordjes. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jouw kind. Dankzij dit boek leert hij/zij namelijk nieuwe woordjes.

Het boek Woezel & Pip – Eerste woordjes draait om Woezel en Pip. Deze hondjes ontdekken in het boek steeds nieuwe woorden in de Tovertuin. Je kunt dus met hen meegaan op ontdekkingsreis. Zo kom je erachter of jij de woordjes al kent. Samen met de hondjes kijkt je kind naar plaatjes. Jij benoemt als ouder vervolgens de plaatjes en je kind kan de woordjes dan herhalen. Na een tijdje kan hij/zij de voorwerpen en dieren zelfstandig benoemen. De opzet van het boek is ook eenvoudig. Op de linkerpagina’s vind je een paginagrote afbeelding met daaronder een éénregelige tekst. Op de rechterpagina zie je 4 voorwerpen of dieren met de naam eronder. Eenvoudig, maar toch leuk!

Eigenschappen van het boek Woezel & Pip – Eerste woordjes: