Vele kinderen zijn dol op de boeken over het populaire konijntje Nijntje. De boeken zijn aantrekkelijk voor kinderen vanwege de eenvoudige, maar toch doeltreffende illustraties. Daarnaast trekt de eenvoudige tekst kinderen ook aan. Dit komt doordat de tekst in de boekjes altijd uit vier regels bestaat. Daarbij rijmt het laatste woord van de vierde regel met het laatste woord van de tweede regel. Als je een dergelijk boek dus regelmatig voorleest, dan “leest” je kind het boek al gauw mee. Vind je kind het ook zo fijn om naar deze herkenbare verhaaltjes in rijmvorm te luisteren? Dan is het handig als je het beste Nijntje boek aanschaft. Hoe vind je echter de beste variant? Door dit artikel te lezen kun je gemakkelijk en snel het beste Nijntje boek voor jouw kind uitkiezen.

Beste Nijntje boek van 2020

Doordat de boeken over Nijntje razend populair zijn, zijn er door de jaren heen enorm veel varianten uitgekomen. Het kan daarom voor sommige personen moeilijk zijn om het beste Nijntje boek te selecteren. Gelukkig zijn er bepaalde manieren om op een eenvoudige manier toch een geschikt boekje uit te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld letten op het onderwerp van het boekje. Nijntje maakt namelijk net zoals andere peuters en kleuters van alles mee. Deze avonturen zijn verwerkt in diverse boekjes. Echter, we willen je op een gemakkelijkere manier op weg helpen. Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld met de populairste Nijntje boeken van dit moment. Daarbij hebben we tevens elk van de 5 boeken gerecenseerd. Als je dit artikel leest, vind je dus gemakkelijk het beste Nijntje boek!

1. Nijntje x Rembrandt

Wat zie je als je naar een schilderij van Rembrandt en een afbeelding van Nijntje kijkt? De meesten van ons zien grote verschillen. Het is echter grappig om erachter te komen dat de schilderijen van Rembrandt overeenkomsten Nijntje x Rembrandthebben met afbeeldingen van Nijntje. Wil je er graag achter komen wat de twee gemeen hebben? Dan is het handig om op zoek te gaan naar het beste Nijntje boek over dit onderwerp. Wij kennen een dergelijk boek, waar je vast wel zal genieten. Het boek heet Nijntje x Rembrandt. Dit boek is voor kunstliefhebbers en hun kinderen wellicht het beste Nijntje boek.

In het boek Nijntje x Rembrandt worden er steeds twee foto’s naast elkaar gezet. Aan de ene kant zie je een detail uit een schilderij van Rembrandt. Kijk je echter naar de rechterpagina, dan zie je een detail uit het werk van Dick Bruna. Vervolgens ligt het aan jou en je kindje om te onderzoeken wat de twee plaatjes met elkaar gemeen hebben. Het boekje is verder leuk om met je kind te bekijken, omdat er aanvullende opdrachten in het boek voorkomen. Zo nodigt een korte zin of vraag je namelijk uit tot verder speuren. Af en toe wordt er aan je gevraagd om nog gedetailleerder te kijken. Soms geef je zelfs aan welke gevoelens je ziet, herkent of voelt…

Eigenschappen van het boek Nijntje x Rembrandt:

2. Kerstmis

Zoek je naar een nieuw boekje voor je kind? Dan is het handig als je al ongeveer weet waar je naar op zoek bent. Vele ouders van jonge kinderen gaan op zoek naar serieboekjes die geliefd zijn bij kinderen. Daar is de boekenreeks over KerstmisNijntje een goed voorbeeld van. Echter, niet omdat vele kinderen dol zijn op deze boekjes, betekent het dat je speciaal dergelijke boekjes moet kopen. Je kunt immers ook soortgelijke boekjes aanschaffen. Wat dacht je van een boekje over Kerstmis dat door dezelfde auteur van Nijntje is geschreven? Klinkt zo’n boek als het beste Nijntje boek, dat niet over Nijntje gaat, voor jou? Kies dan voor het boek van Dick Bruna met de titel Kerstmis.

Wij vinden dat het boekje Kerstmis het beste Nijntje boek is voor kinderen die houden van de Nijntje-stijl. Het boekje is namelijk op ongeveer dezelfde manier in elkaar gezet als de Nijntje boeken. Dat merk je al gauw als je naar de illustraties kijkt. De inhoud van het boekje is echter iets diepgaander. Zo wordt er in het boek een prachtige beschrijving gegeven van het kerstverhaal. Echter, omdat het boek voor jonge kinderen is geschreven, is het kerstverhaal op een gemakkelijke manier verteld. In het boekje wordt er onder andere verwezen naar de herders uit de evangelie. Ook de wijzen uit het Oosten komen in het verhaal voor. Alleen zijn zij in dit verhaal drie wijze koningen.

Eigenschappen van het boek Kerstmis:

3. Nijntje speelt buiten knisperboekje

Boekjes voorlezen is voor veel ouders en hun kinderen een leuke bezigheid. Je kunt als voorlezer namelijk stemmetjes maken waardoor het verhaal nog interessanter wordt voor het kind. Daarnaast vinden sommige Nijntje speelt buiten knisperboekjekinderen het leuk om met je “mee te lezen”. Dit is vooral het geval wanneer ze het boekje dat je voorleest al kennen. Echter, sommige kinderen willen zelf verhaaltjes bedenken. In dergelijke gevallen worden boekjes zonder tekst, maar met veel plaatjes aanbevolen. Zelfs voor zeer jonge kindertjes zijn er leuke boekjes zonder tekst. Houdt je kind van dergelijke boekjes? Dan is het beste Nijntje boek voor hem/haar het boekje Nijntje speelt buiten knisperboekje.

Met het boekje Nijntje speelt buiten knisperboekje in huis hoeft je kind zich geen moment te vervelen. Zelfs wanneer jij als volwassene niet in de buurt bent, kan je kind van zulke boekjes genieten. Het kind kijkt namelijk naar de plaatjes en bedenkt zelf een verhaaltje. We vinden dit boekje tevens het beste Nijntje boek, omdat het een knisperboekje is. Dat houdt in dat het boekje lekker knispert wanneer je het vasthoudt. Dit geluid vinden kindertjes aantrekkelijk, waardoor het boek als het ware een speeltje wordt. In het boekje gaat het populaire konijntje Nijntje buitenspelen. Ze wandelt naar de eendjes, gaat met vader Pluis naar de speeltuin en gooit met haar vriendinnen met een bal. Dit zijn allemaal herkenbare gebeurtenissen voor kindertjes. Je kind geniet dus optimaal van dit boekje.

Eigenschappen van het boek Nijntje speelt buiten knisperboekje:

4. Welke dieren zijn dat, Nijntje?

Er zijn kinderen in soorten. Zo houden sommige kinderen van voorleesboekjes. Ze vinden het immers prettig wanneer hun ouders verhaaltjes aan hen voorlezen. Er zijn echter ook andere kinderen die zelf creatief willen zijn. Welke dieren zijn dat, NijntjeBoekjes zoals het vorige boek dat we hebben beschreven, passen goed bij dergelijke kinderen. Je kunt daarnaast ook kiezen voor boeken waarbij het kind creatief bezig is. Hier verwijzen we niet naar boekjes met alleen plaatjes, maar echte doe-boekjes. Denk maar aan kleurboeken en stickerboeken. Is je kind dol op stickers? Dan is het beste Nijntje boek voor hem/haar wellicht een stickerboek. Wij kennen een dergelijk boekje dat waarschijnlijk goed zal passen bij je kind, namelijk Welke dieren zijn dat, Nijntje?.

Het boekje Welke dieren zijn dat, Nijntje? is wellicht het beste Nijntje boek voor jouw kind. Dit boek is namelijk een uniek stickerboekje. In het boekje zie je dat een olifant helemaal alleen staat. Het ligt aan jouw kind om andere dieren erbij te zetten. Zo krijgt de olifant gezelschap en wordt er vorm gegeven aan een verhaal. Eigenlijk komt het boekje gewoon neer op het bestaande verhaal afmaken met de stickers in het boekje. Gelukkig zijn de stickers bovendien herbruikbaar. Zo kan je kind steeds een ander eind geven aan het verhaal over de eenzame olifant in dit boekje.

Eigenschappen van het boek Welke dieren zijn dat, Nijntje?:

5. Nijntje vliegt

Sommige ouders kiezen ervoor om hun kinderen al op jonge leeftijd mee te nemen op vakantie. Dit betekent dat het kind een nieuwe plek zal zien. Dat is voor vele ouders én hun kinderen en spannende ervaring. Reizen betekent soms Nijntje vliegtechter dat je in een vliegtuig stapt. Dit hebben de meeste jonge kinderen nooit eerder meegemaakt. Het is daarom handig om hen ruim van tevoren mentaal voor te bereiden op een dergelijke ervaring. Je kunt kinderen op verschillende manieren voorbereiden op nieuwe ervaringen. Zo kun je met hen praten over een dergelijke ervaring. Echter, het is gebleken dat kinderen ook zeer goed reageren op verhaaltjes. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek over vliegen in een vliegtuig? Dan raden we het boekje Nijntje vliegt aan.

Wij vinden dat het boek Nijntje vliegt ideaal is voor kinderen die binnenkort in een vliegtuig zullen zitten. Daarom is dit boekje voor jouw kind wellicht het beste Nijntje boek. In het boek mag Nijntje met oom Vliegenier meevliegen in zijn vliegtuig. Het is daarbij wel belangrijk dat ze eerst netjes toestemming vraagt aan moeder Pluis. Gelukkig heeft haar moeder er geen moeite mee. Ze heeft wel 1 voorwaarde en dat is dat Nijntje haar muts opdoet. Wanneer Nijntje in het vliegtuig zit, geniet ze van het uitzicht. Samen met haar oom vliegt ze over een bos met een mooi kasteel. Ze vliegen ook over zee. Helaas moeten ze daarna terug…

Eigenschappen van het boek Nijntje vliegt: