Als je naar een kinderboek zoekt, dan kom je vast wel een boek over Nijntje tegen. Nijntje is een fictief konijntje. Zij is bovendien de hoofdpersoon in vele korte verhaaltjes voor peuters en kleuters. Tegenwoordig zijn enkele verhaaltjes over dit konijntje zelfs verfilmd. Hierdoor kunnen peuters en kleuters extra genieten van de avonturen van dit konijntje. De onderwerpen in de boekjes en films zijn zeer divers. Soms zijn ze bijvoorbeeld heel vrolijk, zoals een bezoekje aan de dierentuin. Er worden echter ook verdrietige thema’s behandeld, zoals het overlijden van een grootouder. Je komt van vrijwel elk onderwerp een boekje tegen. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek voor jouw kleine spruit? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees dit artikel en vind gemakkelijk het beste Nijntje boek!

Beste Nijntje boek van 2021

We hebben je in het kort verteld over de Nijntje verhalen. Echter, we hebben nog niets over het ontstaan van deze verhalen verteld. Toen de auteur eens met zijn vrouw en kinderen op vakantie was, zag hij een konijntje rond hun huis lopen. De zoon van de auteur was toen nog heel jong. Daarom vertelde de auteur een verhaaltje over een konijntje aan zijn zoon. De auteur trachtte zelfs om het beestje te tekenen. Diezelfde tekening werd vervolgens zijn inspiratie voor Nijntje. We weten intussen dat je op zoek bent naar het beste Nijntje boek. Het uitkiezen van het ideale boekje kan echter moeilijk zijn, omdat er veel keuzemogelijkheden zijn. Gelukkig hoef je niet te vrezen. Wij hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld. Lees dus gauw over de verschillende boekjes en maak een vergelijking. Hierna kun je zelf jouw beste Nijntje boek uitkiezen.

1. Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes)

Sommige kinderen krijgen maar geen genoeg van de verhalen over het schattige konijntje. Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes)Daarom willen ze al hun vriendjes en vriendinnetjes over dit konijntje en haar avonturen vertellen. Er is een handige manier om de pret van Nijntje boeken met anderen te delen. Je kunt namelijk kiezen voor een reeks uitdeelboekjes. Deze set behoort wellicht tot het beste Nijntje boek voor jouw kind. Hier verwijzen we dus naar de Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes). In deze box vind je in totaal 10 boekjes. 5 van de exemplaren bevatten het verhaal “Nijntjes vrolijke dag”. In dit verhaal lees je wat Nijntje vandaag gaat doen. De andere 5 exemplaren bevatten het verhaal “Als ik groot ben”. Dit verhaal gaat over Nijntje, die droomt over de toekomst. Iedereen die een boekje ontvangt, geniet er dus van. Daarom zijn de boekjes leuk om te geven, maar ook leuk om te krijgen!

Eigenschappen van het boek Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes):

2. Kleine pluis

In de inleiding hebben we je verteld dat je van vrijwel elk onderwerp een Nijntje boek kunt vinden. Kleine pluisHet is daarom handig om te kiezen voor een boekje dat overeenkomt met ervaringen in het leven van je kind. Krijgt je kindje binnenkort een broertje of zusje en wil je hem/haar daarop voorbereiden? Dan kun je dat doen middels het beste Nijntje boek over dit onderwerp. We verwijzen hier naar het boekje Kleine pluis. Dit boekje is het beste Nijntje boek voor jouw kind, omdat het over de komst van een broertje of zusje gaat. In het boekje danst Nijntje door het huis. Ze is blij, omdat haar ouders haar hebben verteld dat ze een broertje of zusje krijgt. Nijntje maakt daarom alvast een paar cadeaus. Wanneer kleine pluis daadwerkelijk geboren wordt, is Nijntje er helemaal stil van. Ze trakteert de hele klas de volgende dag op beschuit met muisjes.

Eigenschappen van het boek Kleine pluis:

3. Nijntje oefent – Nijntje oefent korte woordjes

De bovenstaande boeken zijn verhaalboekjes. Je leest dus een uitgeschreven verhaaltje voor aan je kind. Nijntje oefent - Nijntje oefent korte woordjesEr zijn echter ook andere type boeken. Denk er maar aan dat er ook aanwijsboekjes zijn en zelfs speelse studieboekjes. Denk je dat jouw kind er klaar voor is om korte woordjes te oefenen? Dan kennen wij het beste Nijntje boek voor jouw kleine spruit. Hier verwijzen we naar het boek Nijntje oefent – Nijntje oefent korte woordjes. In dit boekje kijk je naar plaatjes en vervolgens benoem je wat je ziet. Desgewenst kun je de oefening na een tijdje ook omgekeerd uitvoeren. In dat geval vraag je aan je kind om diverse voorwerpen of dieren aan te wijzen. Het boek zit vol woorden in herkenbare thema’s, waardoor het interessant blijft voor kinderen. Je komt thema’s tegen zoals kleding, dieren, binnen, buiten, voorwerpen en zelfs eten en drinken.

Eigenschappen van het boek Nijntje oefent – Nijntje oefent korte woordjes:

4. Nijntje zingt voor sinterklaas

Ben je weleens nagegaan welke Nijntje boekjes er allemaal zijn? Dan heb je vast wel ontdekt dat er over Nijntje zingt voor sinterklaasvrijwel elk onderwerp een Nijntje verhaal is geschreven. Denk maar aan verhaaltjes over leuke dingen zoals een bezoek aan het strand of een eerste vliegreis. Er zijn echter ook droevige verhaaltjes zoals het overlijden van een grootmoeder. Is het beste Nijntje boek voor jouw kind een verhaal over Sinterklaas? Moet het boek bovendien mooie sinterklaasliedjes bevatten? Dan is het beste Nijntje boek voor jouw kind het boek Nijntje zingt voor sinterklaas. In dit boekje is het bijna pakjesavond. Daarom zingen Nijntje en haar vriendjes samen liedjes voor Sinterklaas. Zing je gezellig mee? Je komt liedjes tegen zoals “O, kom er eens kijken”, “Dag, Sinterklaasje” en “Zie ginds komt de stoomboot”. Leuk toch? Dit boek is ook ideaal als schoencadeautje!

Eigenschappen van het boek Nijntje zingt voor sinterklaas:

5. Nijntje tovert kleuren een magisch badboek

Hierboven hebben we het gehad over de verschillende Nijntje boekjes die verkrijgbaar zijn. We hebben Nijntje tovert kleuren een magisch badboekdaarbij alleen verwezen naar verhaalboeken. Echter, Nijntje is overal te vinden. Hierdoor vind je ook Nijntje doe-boeken, aanwijsboeken, enzovoorts. Is je kind een grote fan van Nijntje? Dan wil hij/zij de boekjes over dit konijntje waarschijnlijk overal mee naartoe nemen. Alledaagse boekjes kun je helaas niet in bad meenemen. Gelukkig zijn er ook speciale badboekjes. Klinkt een dergelijk boekje als het beste Nijntje boek voor jouw kind? Dan kies je voor het boek Nijntje tovert kleuren een magisch badboek. Dit boek is het beste Nijntje boek voor grote Nijntje fans. Je kind kan zijn/haar hart ophalen met dit boekje. De illustraties komen namelijk tevoorschijn nadat de pagina’s van het boek in aanraking komen met water. Tover dus samen met Nijntje kleuren tevoorschijn!

Eigenschappen van het boek Nijntje tovert kleuren een magisch badboek: