Voor velen is het vasthouden van een boek heerlijk. Denk je maar eens in dat je erdoorheen bladert of aan de bladzijden ruikt. Helaas duurt deze pret vaak niet lang. Wanneer je het boek namelijk hebt uitgelezen, dan verdwijnt dit in de boekenkast. Je kunt gelukkig toch de vele avonturen die boeken met zich meebrengen beleven. Hoe dan? Door een luisterboek uit te kiezen. Met een dergelijk boek geniet je vaker van de “leeservaring”. Dit komt doordat je ook bijvoorbeeld huishoudelijk werk kunt doen terwijl je naar een spannend verhaal luistert. Daarnaast is joggen terwijl je een audioboek beluistert een mogelijkheid. Dit geldt ook voor kinderen met luisterboeken. Zoek je daarom naar het beste luisterboek voor kinderen? Wij helpen je door middel van dit artikel om het beste luisterboek voor kinderen te selecteren.

Beste luisterboek voor kinderen van 2020

Het uitkiezen van het beste luisterboek voor kinderen kan op een moeilijke opgave lijken. Dit is vooral het geval als je niet precies weet waar het kind interesse in heeft. Niet elk kind houdt immers van dezelfde thema’s. Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Er zijn namelijk audioboeken die enorm veel kinderen aantrekkelijk vinden. Als je kiest voor een dergelijk boek, dan kun je ervan uitgaan dat je kind ervan zal genieten. Om je op weg te helpen, hebben wij een top 5 voor je samengesteld. In deze top 5 zijn er boeken voor verschillende leeftijden. Er is ook gezorgd voor variatie op het gebied van thema’s. Daarnaast hebben we alle boeken uit de top 5 afzonderlijk beschreven. Hierdoor kun je gemakkelijker het beste luisterboek voor kinderen uitkiezen.

1. Superjuffie 8 – Superjuffie en het apencircus

Er zijn verschillende manieren om een nieuw boek uit te kiezen. Als het boek voor jou geschikt is, dan ga je gewoon op zoek naar een thema dat je aantrekt. Is het boek echter voor een kind bestemd, dan houd je rekening met bepaalde factoren.Superjuffie 8 - Superjuffie en het apencircus Denk maar aan de doelgroep oftewel leeftijdsindicatie van het boek. Daarnaast is ook voor kinderen het thema belangrijk. Het is gebleken dat vele kinderen boeken uit boekenreeksen leuk vinden. Een dergelijke reeks is de reeks Superjuffie. Zoals je waarschijnlijk al had geconcludeerd, gaat deze reeks over een juf met superkrachten. Zij helpt anderen door haar krachten te gebruiken. Klinkt een boek uit deze reeks volgens jou als het beste luisterboek voor kinderen? Kies dan voor het boek Superjuffie 8 – Superjuffie en het apencircus.

Wij vinden dat dit boek het beste luisterboek voor kinderen kan zijn. Dit komt doordat het boek Superjuffie 8 – Superjuffie en het apencircus zeer populair is. Ook de volledige reeks is enorm in trek bij kinderen. Nu wil je wellicht weten waar het boek over gaat. Dit boek speelt zich af in de zomervakantie. Superjuffie ontdekt dat de circusdirecteur van het circus in de stad stiekem een exotisch huisdier heeft. Nu wil ze dit dier graag bevrijden zonder haar geheime identiteit te verraden. Ze moet ook beslissen of ze meester Snor zal helpen. Hij zit namelijk ook ergens mee in de maag… Hoe zal superjuffie deze situatie aanpakken? Lees het boek om erachter te komen.

Eigenschappen van het boek Superjuffie 8 – Superjuffie en het apencircus:

2. De kleine prins

Sprookjes zijn zeer geliefd onder jonge lezers. In sprookjes is immers alles mogelijk, waardoor je niet weet wat je kunt verwachten. De meeste kinderen genieten van deze spanning. Als je kind echter dol is op sprookjes, dan heeft hij/zij de De kleine prinspopulairste sprookjes waarschijnlijk al beluisterd. Gelukkig zijn er ook minder bekende sprookjes om uit te kiezen. Je kind geniet daardoor nog altijd van een spannend verhaal. Is volgens jou het beste luisterboek voor kinderen een sprookjesboek? Moet het hierbij gaan om een minder bekend verhaal? Dan raden wij het boek De kleine prins aan. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen die van onverwachte sprookjes houden.

In het boek De kleine prins maakt een piloot een noodlanding in de woestijn. Er woont daar een kleine prins, die wijze en betoverende verhalen vertelt. Deze verhalen gaan over de planeet waar hij woonachtig is. Het prinsje vertelt tevens met een hooghartige bloem over zijn reizen naar andere planeten. Wat de verhalen in dit luisterboek interessant maakt, is dat de verhalen wijs en relativerend zijn. Bovendien worden op een subtiele manier ook andere onderwerpen besproken. Denk maar aan gezagsverhoudingen, eenzaamheid, menselijke relaties en solidariteit en zelfs kameraadschap. Zelfs als je samen met je kind naar de verhalen luistert, geniet je van de inhoud. Vanwege de hoge opvattingen van menselijke waarden is het verhaal ook voor deze tijd nog steeds van belang.

Eigenschappen van het boek De kleine prins:

3. Kerstmis en andere verhalen

Als je op zoek gaat naar een boek voor een kind, dan houd je rekening met thema’s die hem/haar aantrekken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor boeken over voetbal, vriendinnenclubs, enzovoorts. Er zijn echter ook boekenbundels voor kinderen Kerstmis en andere verhalendie ervan houden om naar verhaaltjes te luisteren. Door te kiezen voor een bundel, houd je het kind immers gedurende langere tijd aangenaam bezig. Zoek je daarom naar het beste luisterboek voor kinderen die graag naar boekenbundels luisteren? Dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen immers een boekenbundel die veel kinderen interessant vinden. Deze bundel heet Kerstmis en andere verhalen en is wellicht het beste luisterboek voor kinderen.

Het boek is vooral rond de Kerstdagen in tel. Dit komt doordat het eerste verhaal in de bundel een kerstverhaal is. Om precies te zijn, gaat het om het beroemde kerstverhaal van Dick Bruna. Dit verhaal werd voor het eerst uitgegeven in 1963. Bovendien is het een verhaal dat de geboorte van Jezus op een prachtige en eenvoudige wijze beschrijft. Bij dit luisterboek wordt het verhaal door Dick Bruna zelf voorgelezen. Uniek toch? Naast het verhaal Kerstmis zijn er ook nog andere leuke verhalen op dit luisterboek. Zo kun je ook het klassieke verhaal Ruben en de ark van Noach beluisteren. Dat verhaal wordt door acteur Kees Hulst voorgelezen. Dieuwertje Blok leest ander klassieke sprookjes zoals Klein Duimpje, Roodkapje, Sneeuwwitje en Assepoester voor.

Eigenschappen van het boek Kerstmis en andere verhalen:

4. Pluk – Pluk van de Petteflet

Bepaalde verhalen zijn al vanaf een jonge leeftijd geliefd door kinderen. Vaak zijn dit de verhalen die je aan hen voorlas toen ze nog zeer jong waren. De verhalen blijven voor prettige herinneringen zorgen bij je kind. Een dergelijke Pluk - Pluk van de Pettefletklassieker, die geliefd is bij vele kinderen, is Pluk van de Petteflet. Dit verhaal gaat over een lief en behulpzaam jongetje, dat naar een huis zoekt. Uiteindelijk vindt hij een plek om in te wonen en van daaruit maakt hij allerlei nieuwe dingen mee. Klinkt een luisterboek over Pluk als het beste luisterboek voor kinderen? Kies dan voor het boek Pluk – Pluk van de Petteflet. Wij vinden dat dit boek voor Pluk-liefhebbers het beste luisterboek voor kinderen is.

In het boek Pluk – Pluk van de Petteflet woont Pluk in de Petteflet. Hij heeft ook zijn kraanwagentje meegenomen. In de Petteflet woont de wijze Pluk niet alleen. Een van de andere inwoners is het nogal wilde jongetje Spijtebijt. Op een dag brengen Pluk en Spijtebijt een bezoekje aan een grote kas. In deze kas experimenteert de Weerman met diverse klimaten. Doordat Spijtebijt lastig is, rijdt de Weerman per ongeluk met zijn jeep door een grote ruit. Deze ruit had als doel om 2 klimaten te scheiden. Doordat de ruit nu gebroken is, raken de klimaten in de war. Hierdoor worden alle dieren ziek. De Weerman moet de klimaten zo snel mogelijk herstellen terwijl Pluk de dieren helpt aan een geschikt logeeradres. Het is allemaal veel werk…

Eigenschappen van het boek Pluk – Pluk van de Petteflet:

5. Kruistocht in spijkerbroek

Sommige kinderen staan altijd klaar voor een nieuw avontuur. Dergelijke avontuurlijke kinderen doen allerlei gevaarlijke, maar ook spannende dingen. Denk er bijvoorbeeld aan dat dergelijke kinderen erover dromen om parachute Kruistocht in spijkerbroekte springen. Om je kind op een veilige manier allerlei nieuwe dingen te laten beleven, kun je hem/haar een spannend boek geven. Zo maakt het kind samen met de hoofdpersoon van alles mee. Is daarom het luisterboek voor kinderen een superspannend boek? Dan kun je kiezen voor het boek Kruistocht in spijkerbroek. Wij vinden dat dit boek het beste luisterboek voor kinderen is. Hierbij verwijzen we naar kinderen die dol zijn op avontuur.

Tijdens het beluisteren van het audioboek merk je al gauw waarom het boek zo spannend is. Kruistocht in spijkerbroek gaat immers over de tiener Dolf uit Amstelveen. Hij gaat via een tijdmachine vanuit het nu naar de Kinderkruistocht van 1212. Hij wilde eigenlijk bij het riddertoernooi in Montgivray in Midden-Frankrijk belanden. Echter, door een foute berekening kwam hij bij de Kruistocht aan. Daar zijn 8000 kinderen vanuit Duitsland op weg naar Jeruzalem om de stad te bevrijden. Met zijn moderne kennis en organisatietalent helpt hij de kinderen tijdens de barre, avontuurlijke tocht. De kinderen strijden immers niet alleen tegen vijandige bewoners, maar ook tegen valse leiders en de elementen. Dolf maakt onderweg kennis met ziekte, dood, wreedheid, moed, vriendschap en trouw.

Eigenschappen van het boek Kruistocht in spijkerbroek: