Vind hier het beste knutselboek van 2021 door de top 5 te vergelijken!

De meesten van ons weten dat veel kinderen het fijn vinden om te knutselen. Daarom bestaan de kleuterjaren ook uit regelmatig knutselen. Denk maar aan knippen en plakken, maar ook het maken van leuke kunstwerkjes. Je hoeft gelukkig niet te wachten totdat je kind op school is om hem/haar creatief bezig te laten zijn. Er zijn namelijk ook allerlei knutselpakketten en knutselboeken beschikbaar. Tegenwoordig kom je minder vaak knutselboeken tegen, omdat deze boeken vaak worden omgetoverd in knutselpakketten. In dit artikel focussen we daarom gewoon op knutselkits. Ben je dus op zoek naar het beste knutselboek? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees het artikel gauw en kies zelf jouw beste knutselboek uit!

Beste knutselboek van 2021

Ouders en verzorgers willen over het algemeen graag de creativiteit van hun kind stimuleren. Daarom geven zij hun kind de kans om creatief bezig te zijn. Er is een eenvoudige manier om de creativiteit van kinderen te stimuleren. Hier verwijzen we naar de aanschaf van een knutselboek of knutselkit. Dergelijke boeken en kits inspireren je immers om samen met je kind aan de slag te gaan. Hoe kies je dan het beste knutselboek uit? Dat is gemakkelijk. We vertellen je in dit artikel over de top 5 van dit moment. Deze top 5 bestaat uit verschillende kits, die je kind de kans geven om creatief bezig te zijn. Lees over elk van de kits en kies gemakkelijk jouw beste knutselboek uit. Zo kan je kind zijn/haar creativiteit de vrije loop laten!

1. Unicorn sieradendoosje – eenhoorn glitter beauty doosje versieren

Creativiteit bij kinderen kun je op verschillende manieren stimuleren. Het is daarbij wel belangrijk dat je kiest voor een thema of knutselwerk dat het kind interesseert. Denk er bijvoorbeeld aan dat sommige kinderenUnicorn sieradendoosje - eenhoorn glitter beauty doosje versieren dol zijn op eenhoorns. Als je hen dan een knutselsetje geeft met als thema eenhoorns, dan maak je hen super blij. Klinkt daarom een dergelijk setje als het beste knutselboek voor jouw kind? Dan verras je hem/haar met het Unicorn sieradendoosje – eenhoorn glitter beauty doosje versieren. Dit setje is wellicht het beste knutselboek voor kinderen die dol zijn op eenhoorns. We vertellen je hieronder meer over het sieradendoosje.

In de set zitten er metallic mozaïekstickers in verschillende kleuren. Je vindt in de set ook leuke glittersteentjes. Deze attributen kun je gebruiken om een glamorous eenhoorn sieradendoosje te versieren. Nadat je het doosje hebt versierd, kun je je mooiste sieraden erin opbergen. Als je het doosje aan een jongen geeft, dan kan hij het desgewenst als (moederdag)cadeau aan zijn moeder geven. Het doosje kan van boven opengeklapt worden en heeft een schuiflaadje. Desgewenst kun je het sieradenkistje ook gebruiken om je zelfgemaakte Totum unicorn sieraden op te bergen. Waar je het ook voor gebruikt, het sieradendoosje is een prachtige aanwinst voor je kamer.

Eigenschappen van het Unicorn sieradendoosje – eenhoorn glitter beauty doosje versieren:

 • Dit setje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • De sieradendoos is gemaakt van stevig karton met een glanslaag.
 • Er is hier gekozen voor een eenhoorn thema met vrolijke kleuren.
 • Je kunt het sieradendoosje versieren met de meegeleverde mozaïekstickers en glittersteentjes.

2. Arts & Crafts Knutselkoffer – Knutselpakket – Knutselboek

Hoewel elk kind kan spelen met vrijwel elk type speelgoed, passen sommige thema’s beter bij jongens of juist meisjes. Denk er bijvoorbeeld aan dat vele jongens het thema Disney Cars aantrekkelijk vinden. Arts & Crafts Knutselkoffer - KnutselboekDaarnaast denken velen eerder aan meisjes als het gaat om Disney Prinsessen. Gelukkig zijn er ook neutrale thema’s. Klinkt een knutselpakket met een neutraal thema als het beste knutselboek voor jou? Dan raden we het pakket, genaamd Arts & Crafts Knutselkoffer – Knutselpakket, aan. Dit pakket is geschikt voor alle kinderen die van knutselen houden. Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Alle kinderen komen aan hun trekken.

Met het pakket Arts & Crafts Knutselkoffer – Knutselpakket houd je kinderen urenlang aangenaam bezig. Hierdoor is de set ideaal voor kinderen die zich gemakkelijk vervelen. Het prettige van dit pakket is dat je het gemakkelijk kunt meenemen. Hierdoor gaat het mee naar afspraakjes met vriendjes en vriendinnetjes. Ook wanneer je kind gaat logeren bij oom en tante of opa en oma komt de set goed van pas. In de knutseldoos zitten er spullen, waar je verschillende dingen mee kunt maken. Bovendien steekt je kind er veel van op. Dit komt doordat de motorieke vaardigheden zich in een razend tempo ontwikkelen. Ook het probleemoplossend vermogen en de creativiteit worden positief beïnvloed.

Eigenschappen van Arts & Crafts Knutselkoffer – Knutselpakket – Knutselboek:

 • Er is een instructieboekje inbegrepen met verschillende voorbeelden.
 • Deze set met meer dan 500 accessoires is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Met deze set voor jongens en meisjes kunnen kinderen knutselen waar en wanneer ze maar willen.
 • In de set vind je een toolbox met draaghendel, een kindvriendelijke schaar, 30 googly eyes, gekleurde vellen en meer.

3. Disney Princess Diamond Painting met 2250 diamanten strass stenen

Bij het uitkiezen van een knutselboekje of knutselsetje houd je rekening met de interesses van je kind. Sommige kinderen vinden het bijvoorbeeld geweldig om met stickers aan de slag te gaan. Zo kunnen ze bijvoorbeeldDisney Princess Diamond Painting met 2250 diamanten strass stenen een sieradendoosje versieren. Er zijn echter ook kinderen die het liefst knutselen met gekleurd papier en crêpetape. Behalve naar de inhoud van het setje, kijk je ook naar het thema. Houdt jouw kind van mooie gekleurde steentjes en is hij/zij een fan van Disney Prinsessen? Dan is het beste knutselboek voor hem/haar de set Disney Princess Diamond Painting met 2250 diamanten strass stenen. We vertellen je hieronder waarom deze set het beste knutselboek voor jouw kind is.

Met deze set kun je prachtige prinsessenkaarten maken. De set bevat immers drie schitterende kaarten met als thema Disney Prinses. Bovendien is de set ook voorzien van veel schitterende strass steentjes. Deze steentjes zijn er in 6 verschillende kleuren. Bovendien kan je kind genieten van de prinsessen Belle, Ariël en Rapunzel. Voor optimale netheid en om eenvoudig aan de slag te gaan, bevat de set ook een tool en sorteerbakje. Je kind kan dus urenlang genieten van allerlei prachtige creaties. Schaf jij de set Disney Princess Diamond Painting met 2250 diamanten strass stenen binnenkort aan? Je kind zal er vast wel van genieten!

Eigenschappen van het boek Disney Princess Diamond Painting met 2250 diamanten strass stenen:

 • Deze set is gericht op kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Hij is goed voor de motoriek én stimuleert de concentratie en creativiteit.
 • Kinderen kunnen er alleen mee spelen of gezellig samen met familie of vriendjes/vriendinnetjes.
 • Er is gezorgd voor een handleiding met afbeeldingen, waardoor je stap voor stap aan de slag gaat.
 • In de set vind je 3 kaarten, meer dan 2200 strass steentjes, een sorteerbakje en een applicatie tool.

4. Lena – Jumbo Knutselkoffer – 800 onderdelen

Inmiddels hebben we drie geweldige knutselpakketten beschreven. Er zijn echter ook andere leuke setjes waar je voor kunt kiezen. Verveelt jouw kind gauw? Geen nood. Er zijn namelijk ook zeer uitgebreide knutselsetjes.Lena - Jumbo Knutselboek - 800 onderdelen Op die manier houd je kinderen op een eenvoudige manier aangenaam bezig. Klinkt daarom een jumbo knutselpakket als het beste knutselboek voor jouw kleine spruit? Dan raden we de Lena – Jumbo Knutselkoffer – 800 onderdelen aan. Dit pakket is wellicht het beste knutselboek voor jouw kind. Het gaat hier namelijk om een zeer uitgebreide set, waar je elk kind mee bezig kunt houden. Benieuwd naar de inhoud van het pakket?

Aan de hand van de naam van het pakket, kun je concluderen dat het een zeer uitgebreide set is. De set bestaat namelijk uit maar liefst 800 onderdelen. Zo kom je onder andere gekleurd papier en pijpenknoei tegen in de set. Daarnaast bevat de knutselkoffer brilogen, pompons, gekleurde ijsstokjes, strooiklemmen en knopen. Zelfs glitterstenen, crêpetape, piepschuimballen, sleutelhangers en papieren stickers vind je in de set. Het maakt dus niet uit op welke manier je kind zijn/haar creativiteit wil tonen. Elk kind komt namelijk aan zijn/haar trekken. Doordat de set zo uitgebreid is, kan je kind er ook samen met anderen mee aan de slag gaan. Koop de Lena – Jumbo Knutselkoffer – 800 onderdelen gauw!

Eigenschappen van het boek Lena – Jumbo Knutselkoffer – 800 onderdelen:

 • Deze knutselkoffer is bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Elk kind komt aan zijn/haar trekken, omdat de set zeer uitgebreid is.
 • In de set vind je maar liefst 800 knutselspullen, dus je houdt kinderen lang bezig.
 • Het setje bevat onder andere gekleurd papier, pompons, glitterstenen, sleutelhangers en papieren stickers.

5. LEGO DOTS BFF Armbandenset – 41913

Na het lezen van de bovenstaande recensies, heb je gezien dat er verschillende soorten knutselpakketten bestaan. Je hebt ook gezien dat elke set een eigen thema kan hebben, waardoor elk kind aan zijn/haar trekken komt. LEGO DOTS BFF Armbandenset - 41913Is jouw kind bijvoorbeeld dol op het maken van armbandjes? Dan kun je voor een dergelijk setje kiezen, dat de benodigdheden bevat om armbanden te maken. Klinkt een armbandensetje daarom als het beste knutselboek voor jouw kind? Dan kies je binnenkort voor de LEGO DOTS BFF Armbandenset – 41913. Deze set is wellicht het beste knutselboek voor jouw kind. Het is namelijk speciaal ontwikkeld voor kinderen die het prettig vinden om armbanden te maken.

Met de LEGO DOTS BFF Armbandenset – 41913 maak je je eigen coole vriendschapsarmbandjes. Deze armbandjes kun je desgewenst geven aan je beste vrienden. Hoe gaat het allemaal te werk? Eerst open je de set. Vervolgens leg je de armbanden plat neer. Hierna klik je de kleurrijke tegels erop. Op de verpakking en het meegeleverde ideeënvel kun je inspiratie opdoen. Je bent echter ook vrij om je eigen versie te ontwerpen. Het is zelfs mogelijk om hartjestengels in verschillende kleuren en bedrukte tegels toe te voegen. Zo past elke armband bij de persoonlijkheid van jou en je vrienden. Iedereen in jouw vriendenkring draagt met trots een unieke armband.

Eigenschappen van het boek LEGO DOTS BFF Armbandenset – 41913:

 • Eenmaal gemaakte armbanden kun je desgewenst weer veranderen.
 • Deze armbandjes bevorderen de fijne motoriek en creativiteit van kinderen.
 • Je kunt kinderen vanaf ongeveer 6 jaar verrassen met deze unieke armbandenset.
 • In de set vind je 5 armbanden van elk ongeveer 20 cm lang en 295 kleurrijke tegels.
 • Er zijn veel uitbreidingssets verkrijgbaar, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.
 • Kinderen kunnen dankzij de eenvoudig te volgen ideeën in een oogwenk iets creëren.