Je vindt hier het beste kinderkookboek van 2021. Vergelijk de top 5!

Sommige volwassenen vinden het heerlijk om allerlei gerechten klaar te maken. Wist je dat sommige kinderen het ook spannend vinden om zelf lekkernijen klaar te maken? Is jouw kind ook zo’n kookliefhebber? Dan kun je hem/haar verrassen met een inspirerend kookboek. Doordat er echter enorm veel kinderkookboeken zijn, kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Gelukkig hoef je niet te vrezen, want wij staan voor je klaar. Wij geven je in dit artikel een beeld van de verschillende opties en mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan uitgebreid koken, maar ook koken met zo min mogelijk ingrediënten. Het uitkiezen van het beste kinderkookboek is hierdoor een stuk eenvoudiger. Lees dit artikel daarom gauw en kies gemakkelijk jouw beste kinderkookboek uit!

Beste kinderkookboek van 2021

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor koken. Je kunt je kind daarom lekker laten oefenen met kinderboeken over koken. Misschien leer je je kind zelfs om lekker en gezond te koken. Deze vaardigheid blijft een heel leven van betekenis. Kies daarom gemakkelijk het beste kinderkookboek uit voor jouw kleine spruit. Om je op weg te helpen, hebben wij voor je gezocht naar de meest populaire kinderkookboeken van dit moment. We hebben aan de hand van dit resultaat een top 5 voor je samengesteld. Elk kookboek in deze reeks is interessant. Je hoeft dus slechts te kiezen voor het boekje dat het beste bij je kind past. Aarzel dus niet langer en selecteer aan de hand van dit artikel het beste kinderkookboek voor jouw kind!

1. Van honingbij tot hagelslag

We weten dat er veel lekkernijen op aarde zijn. Sommige lekkernijen zijn afkomstig van dieren en andere van planten. Veel gerechten bestaan uit een combinatie van dierlijke en plantaardige producten. Het kan echter dat je jeVan honingbij tot hagelslag kind graag wil leren om plantaardige gerechten klaar te maken. Als dat het geval is, dan kennen we wellicht het beste kinderkookboek voor jouw kind. Hier verwijzen we naar het boek Van honingbij tot hagelslag. Dit boek is wellicht het beste kinderkookboek over al het lekkers dat van planten komt. Zo kom je verrassende non-fictie tegen over ons eten en waar het vandaan komt. Het boek bevat ook bijzondere illustraties, die gericht zijn op jongere lezers.

Tegenwoordig komen we in overvloed kant-en-klare producten tegen. Hierdoor staan we nauwelijks stil bij de afkomst van ons voedsel. Het is echter een feit dat je van een boom of struik allerlei lekkers kunt plukken. Ook komen vele grondstoffen van dagelijks gebruikte producten uit de natuur. Denk maar aan producten zoals vanille, kaneel en chocola. Zo is het boek Van honingbij tot hagelslag ontstaan. Dit boek laat in woord en beeld zien wat de oorsprong van ons dagelijks voedsel is. In het boek ontdek je feitjes over zaadjes, kiemen, stengels, bloeiende en vruchtdragende planten. Ook wortels, bollen en knollen worden belicht. Zelfs de grond induiken voor schimmels komt aan de orde. Zo is de cyclus rond. Hoewel het hier niet om een traditioneel kookboek gaat, kunnen kinderen er veel van leren.

Eigenschappen van het boek Van honingbij tot hagelslag:

 • Kinderen vanaf ongeveer 9 jaar kunnen dit geweldige boek zelf lezen.
 • Dit boek bevat verrassende weetjes over waar ons eten vandaan komt.
 • Dankzij de bijzondere illustraties is het boek enorm aantrekkelijk voor jonge lezers.
 • In het boek ontdek je weetjes over zaadjes, kiemen, stengels, bladeren, bloeiende en vruchtdragende planten.

2. Het grote kinderkookboek

Hierboven hebben we het gehad over een interessant boekje. Hoewel dat boek geen traditioneel kookboek is, kun je er ook van genieten. Ben je echter op zoek naar een traditioneel kookboek voor kinderen? Het grote kinderkookboekDan is het belangrijk om na te denken over de gerechten die je met je kind wil klaarmaken. Wat dacht je van een boek over verse basis ingrediënten, waar je heerlijke maaltijden mee op tafel kunt zetten? Als zo’n boek perfect klinkt, dan kennen we het beste kinderkookboek voor jou. Namelijk het boek Het grote kinderkookboek. De naam van het boek spreekt voor zich. Hier gaat het om een traditioneel kookboek voor kinderen. Daarom is dit boek wellicht het beste kinderkookboek voor jou.

Met dit dubbeldikke kookboek kunnen kinderen zelfstandig aan de slag. Er wordt hier bovendien niet verwezen naar allerlei pakjes en zakjes. Het vrolijke kookboek zit bovendien vol weetjes en grapjes. De essentie blijft echter dat je verse basis ingrediënten gebruikt om heerlijke maaltijden op tafel te zetten. In het boek wordt er gesproken over het bereiden van falafel tot stamppot. Kinderen leren zelfs hoe ze spaghetti met ballen en loempia’s kunnen maken. Eigenlijk is dit boek een bundeling van twee eerder verschenen kookboeken voor kinderen. Hier verwijzen we naar de boeken “Lekker uitpakken” en “Lekker opscheppen”. Gaat jouw kind binnenkort zelf aan de slag met Het grote kinderkookboek?

Eigenschappen van het boek Het grote kinderkookboek:

 • Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen aan de slag gaan met dit leuke kookboek.
 • In het boek vind je verschillende recepten, waaronder loempiaatjes, stamppot en zelfs spaghetti met ballen.
 • Hier gaat het om een bundeling van twee kookboeken voor kinderen, die door dezelfde auteur zijn geschreven.
 • Het vrolijke kookboek zit vol weetjes en grapjes en leert je om met verse basis ingrediënten heerlijke maaltijden te bereiden.

3. De Zilveren Lepel voor kinderen – Nieuwe editie 2021

In de vorige beschrijving hebben we aangehaald dat het belangrijk is om na te denken over hetgeen je wil bereiden. Aan de hand daarvan kun je immers een geschikt kookboek uitkiezen. Het is belangrijk om hieroverDe Zilveren Lepel voor kinderen - Nieuwe editie 2021 na te denken, omdat niet iedereen dezelfde gerechten wil bereiden. Is jouw kind bijvoorbeeld dol op Italiaanse gerechten? Dan geef je hem/haar het liefst een kookboek dat hem/haar leert om dergelijke Italiaanse gerechten te bereiden. Klinkt zo’n boek als het beste kinderkookboek voor jouw kleine spruit? Dan kies je voor het boek De Zilveren Lepel voor kinderen – Nieuwe editie 2021. Dit boek leert kinderen om zelf de lekkerste Italiaanse gerechten te bereiden. Daarom is het wellicht het beste kinderkookboek voor jouw kind.

Misschien had je al eens gehoord van de eerste editie van De Zilveren Lepel voor kinderen. Dat boek was zeer succesvol. Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van dit boek is er een volledig herziene uitgave gecreëerd. Deze nieuwe editie heet De Zilveren Lepel voor kinderen – Nieuwe editie 2021. In deze herziene uitgave vind je maar liefst 42 authentieke, regionale Italiaanse recepten. Het leuke van de recepten in dit boek is dat ze speciaal zijn geselecteerd en zijn aangepast voor kinderen. Je kind leert dus hoe hij/zij zelf pasta of pizza kan maken. Er komen zelfs recepten voor die je leren om een heerlijke salade of frittata te maken. Alle recepten zijn verwerkt in overzichtelijke stappen met veel illustraties. Hierdoor maakt je kind zelf heerlijke en verantwoorde gerechten klaar.

Eigenschappen van het boek De Zilveren Lepel voor kinderen – Nieuwe editie 2021:

 • In dit boek vind je snelle, gemakkelijk en gezonde Italiaanse gerechten.
 • De uitleg van de bereidingswijze wordt ondersteund door honderden illustraties.
 • Elk gerecht is stap voor stap beschreven in heldere taal zonder moeilijke woorden.
 • Je komt foto’s van alle gerechten tegen in dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Het boek bevat extra tips over veilig koken en is voorzien van duidelijke uitleg van snijtechnieken.

4. Eten met Nijntje

Als je op zoek gaat naar een kookboek voor kinderen, dan valt iets gauw op. De meeste kinderkookboeken zijn bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Wat doe je dan als je een jonger kind hebt dat ook actief wil zijnEten met Nijntje in de keuken? Je hebt het goed geraden: je gaat op zoek naar een kookboek voor jongere kinderen. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken. Wij kennen namelijk het beste kookboek voor de allerjongsten. Hier verwijzen we naar het kookboek Eten met Nijntje. Aangezien Nijntje geassocieerd wordt met kleine kinderen, kun je meteen concluderen dat dit boekje ideaal is voor de allerjongsten. Daarom is dit boekje het beste kinderkookboek voor jouw piepjonge keukenprins/-prinses.

In dit boekje laat de auteur je zien dat Nijntje dol is op eten. Daarom neemt ze je in vijf korte verhalen mee op ontdekkingstocht. In het boekje neem je samen met Nijntje een kijkje in de moestuin. Je brengt ook een bezoek aan de boomgaard. Wanneer je de verhalen in dit boekje voorleest, ontdek je dat de koe melk geeft. Van deze melk wordt er kaas gemaakt. Het leuke van dit boekje is bovendien dat er niet alleen verhalen erin zijn opgenomen. Het boekje is niet zomaar een geweldig kinderkookboek. Zo kom je in het boek ook nog eens 40 recepten tegen voor de allerkleinsten. Deze recepten zijn eenvoudig, gezond, voornamelijk vegetarisch en heerlijk!

Eigenschappen van het boek Eten met Nijntje:

 • Met dit boekje leer je kinderen hoe je groenten maakt tot hun lievelingseten.
 • Je kunt kinderen met dit boekje verleiden om nieuwe smaken uit te proberen.
 • Dit boek is behalve een kookboek ook nog eens een prachtig verhaalboekje voor de allerjongsten.
 • Het boek, dat genomineerd is voor het Gouden Kookboek 2019, richt zich op kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • De recepten in dit kookboek zijn geschikt voor het hele gezin, maar zijn vooral gericht op dreumesen, peuters en kleuters.

5. Chickslovefood – Het kidsproof-kookboek

Als je denkt aan een kinderkookboek, dan denk je waarschijnlijk aan een kookboek waar kinderen mee aan de slag gaan. Er zijn echter ook kookboeken die recepten bevatten, waar kinderen van kunnen genieten.Chickslovefood - Het kidsproof-kookboek We weten immers dat kinderen vaak moeilijke eters zijn. Ben je daarom op zoek naar het beste kinderkookboek met recepten, die inspelen op hetgeen kinderen lekker vinden? Dan kennen wij een geweldig alternatief voor jou. We verwijzen hier naar het boek Chickslovefood – Het kidsproof-kookboek. Dit boek is geen kookboek voor kinderen. Echter, het is voor jou wellicht het beste kinderkookboek. In het boek vind je immers simpele recepten voor jou én de jongeren in huis.

Het boek Chickslovefood – Het kidsproof-kookboek is gericht op jonge moeders en jonge ouders. Daarom bevat het boek recepten, die bestaan uit maximaal zes ingrediënten. Het is immers een feit dat de meeste jonge ouders een druk schema hebben. Hierdoor hebben ze geen tijd om dagelijks uitgebreide maaltijden te bereiden. Het prettige van dit boek is echter dat de recepten voedzaam en vers zijn. Bovendien zijn ze toegespitst op kinderen. Je komt in het boek heerlijke recepten tegen voor het bereiden van ontbijt, lunch, diner, snacks en diverse zoetigheden. Ongeacht welk gerecht je bereidt, het concept blijft dat je snel, gezond en gevarieerd kunt koken. Desgewenst kun je met dezelfde ingrediënten en enkele aanpassingen iedereen laten mee-eten. Eerst voor je kinderen koken en daarna voor jezelf behoort nu tot het verleden!

Eigenschappen van het boek Simpel Chickslovefood – Het kidsproof-kookboek:

 • In dit boek vind je heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks en zoetigheden.
 • Desgewenst kun je met dezelfde ingrediënten en enkele aanpassingen iedereen laten mee-eten.
 • Met dit boek kun je met weinig ingrediënten een voedzame, gevarieerde en lekkere maaltijd bereiden.
 • Drukbezette ouders die lekker en gezond willen eten, maar snel klaar willen zijn, profiteren van dit boek.