Op zoek naar het beste kerstboek van 2021? Vergelijk gauw onze top 5!

Bepaalde momenten in het leven zien wij als vanzelfsprekend. Soms worden zelfs magische evenementen alledaags. Dit geldt echter niet voor (jonge) kinderen. Voor hen is alles nog nieuw en spannend. Daarom is het prettig als je de magie erin kunt houden. Op die manier geniet je kind optimaal van allerlei gebeurtenissen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je kind wil voorbereiden op kerstmis. Dan kun je kiezen voor het beste kerstboek. Dergelijke boeken kun je vaak samen lezen met je kind. Er zijn immers veel voorleesboeken en prentenboeken over dit onderwerp ontwikkeld. Echter, je kunt desgewenst ook kiezen voor zelfleesboeken voor jonge en oudere kinderen. Iedereen komt dus aan zijn trekken, wanneer je op zoek gaat naar het beste kerstboek voor jouw kind.

Beste kerstboek van 2021

Boeken over kerstmis kun je gebruiken om kinderen te informeren over dit onderwerp. Echter, er zijn enorm veel boeken over dit onderwerp geschreven. Denk maar aan boeken over het Bijbelse kerstverhaal of juist boeken over de kerstman. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Doordat er zoveel keuzemogelijkheden zijn, kan het wellicht moeilijk zijn om het beste kerstboek uit te kiezen. Gelukkig hoef je daar niet over te vrezen. Wij zijn namelijk voor je op zoek gegaan naar de best verkochte kerstboeken van dit moment. Aan de hand van dit resultaat, hebben we een top 5 samengesteld. Elk boekje uit deze top 5 beschrijven we in dit artikel. Je kunt dus gerust de verschillende boeken met elkaar vergelijken. Zo maak je een goed geïnformeerde keuze wanneer je het beste kerstboek uitkiest.

1. Bijbel voor kinderen – op rijm – Nieuwe Testament

In de inleiding hebben we gesproken over verschillende soorten kerstverhalen. Daarbij hebben we aangehaald dat er niet alleen boeken zijn over een kerstman. Bijbel voor kinderen - op rijm - Nieuwe TestamentJe kunt namelijk ook kiezen voor een boek met de Bijbelse betekenis van kerstmis. Wil je jouw kind leren over kerstmis zoals het in de bijbel staat? Dan kennen we wellicht het beste kerstboek voor jou. We verwijzen hier naar het boek Bijbel voor kinderen – op rijm – Nieuwe Testament. Dit boek is wellicht het beste kerstboek voor jouw kind. In het boek wordt er namelijk gesproken over de Bijbelse betekenis van kerstmis. Je komt er echter ook andere Bijbelse verhalen in tegen.

In het kort is dit boek een verhaal over het leven van Jezus. Wat het boek echter speciaal maakt voor kinderen, is dat het op toegankelijke wijze is beschreven. Zo ontdek je in het boek dat er een engel was, die het goede nieuws aan Maria bracht. Je leest ook over de geboorte van Jezus, zijn boodschap aan de mensen en zelfs zijn dood en wederopstanding. Dit boek is dus een fijne kennismaking met de Bijbel. Dankzij de prachtige illustraties, is het boek ook voor jonge kinderen interessant. Daarnaast bestaan de verhaaltjes steeds uit 1-2 pagina’s, waardoor het boek perfect is om voor te lezen. Vertel jij je kind over het leven van Jezus? Dan lees je binnenkort het boek Bijbel voor kinderen – op rijm – Nieuwe Testament voor!

Eigenschappen van het boek Bijbel voor kinderen – op rijm – Nieuwe Testament:

 • Verhalen uit deze kinderbijbel zijn op rijm geschreven.
 • Prachtige illustraties completeren dit fantastische boek.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • De verhalen zijn steeds een bladzijde of twee lang, waardoor het boek fijn is om voor te lezen.
 • Dit boek is geschreven aan de hand van het Nieuwe Testament en bevat verhalen over het leven van Jezus.

2. Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris

Hierboven hebben we het gehad over de Bijbelse betekenis van kerstmis. Er zijn echter veel personen die een heel ander beeld hebben van dit jaarlijkse feest. Denk er maar aan datBoer Boris - Kerstmis met Boer Boris velen denken aan een mooi, versierde kerstboom en veel cadeautjes. Meestal denkt men ook aan de liefde die we elkaar rond kerstmis geven. Daarom zijn veel kinderboeken geschreven met deze gedachte. Wil je je kind laten genieten van een kerstverhaal over een van zijn/haar favoriete boekpersonages? Maar wil je het kind ook leren over het heengaan van een geliefde? Dan is het beste kerstboek voor jouw kind wellicht het boek Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris.

In het boek Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris is het bijna kerstmis. Daarom graaft Boer Boris een mooie boom uit, zodat de boom in leven blijft. Het blijkt dat de boom niet in huis past. Daarom wordt hij buiten gezet en versierd. De versierde boom trekt de aandacht van alle dieren. Alleen het oude varken komt er niet gezellig bij. Het blijkt dat het varken stilletjes is gestorven van ouderdom. Boer Boris organiseert vervolgens een mooie begrafenis in het bos. Na de begrafenis komen alle dieren samen met Boer Boris terug naar de stal. Daar blijkt er een klein wonder te zijn, die hen allen verrast.

Eigenschappen van het boek Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Dit boek maakt deel uit van de populaire boekenreeks Boer Boris.
 • Er komen verschillende thema’s aan bod, waaronder kerstmis, de dood en het leven.
 • De tekst in het boekje is op rijm, waardoor (vooral) jonge kinderen er extra van genieten.
 • In dit boekje kom je erg levendige en zeer gedetailleerde prenten tegen, die het verhaal goed aanvullen.

3. Kerst haken – Anja Toonen – kerstboek

Tot nu toe hebben we het steeds gehad over verhaalboeken. Dit is niet verbazingwekkend, omdat men vaak zoekt naar (voor)leesverhalen voor kinderen. Er zijn echter ook Kerst haken - Anja Toonenandere boeken over kerstmis, die geen verhaalboeken zijn. Denk maar aan doe-boeken of instructieboeken. Ben jij niet zo’n fan van verhalen voorlezen? Wil je gewoon iets nieuws leren, maar dan met een kerstthema? Dan kennen we het beste kerstboek voor jou. We verwijzen hier naar het boek Kerst haken – Anja Toonen. Eigenlijk spreekt de titel van dit boek voor zich. Het gaat namelijk om een boek dat je leert hoe je mooie kunstwerkjes kunt maken door te haken. Deze werkjes hebben ook nog eens een kerstthema!

Doordat het boek Kerst haken – Anja Toonen geen verhaalboek, maar een instructieboek is, is het wellicht jouw beste kerstboek. Vanaf het moment dat je het boek openslaat, begin je al nieuwe dingen te leren. In het boek komen er namelijk instructies voor om verschillende ontwerpen te maken. Zo leer je hoe je maar liefst 3 verschillende kerstbomen kunt haken. Er is een boom in pionvorm, spiraalvorm en zelfs wikkelvorm beschreven. Er zijn bovendien 11 verschillende hangertjes beschreven voor deze bomen. Daarnaast leer je hoe je 4 verschillende knuffels kunt haken, namelijk een kerstman, engel, rendier en sneeuwpop. Met dit boek haak je wellicht zelf kerstcadeautjes voor je vrienden en familieleden!

Eigenschappen van het boek Kerst haken – Anja Toonen – kerstboek:

 • Dit boek is geen voorleesboek, maar een instructieboek over haken.
 • Met dit boek kunnen personen vanaf ongeveer 10 jaar leren om te haken.
 • Je leert hoe je drie verschillende kerstbomen kunt haken met elf verschillende hangertjes.
 • In dit boek is er beschreven hoe je verschillende knuffels kunt maken, namelijk een kerstman, rendier, sneeuwpop en engel.

4. Tip de Muis – kerstmis

Als je regelmatig kinderboeken voorleest, dan vallen bepaalde dingen je vast wel op. Eén daarvan is dat er veel boeken zijn over dieren, die menselijke eigenschappen krijgen.Tip de muis - kerstmis In dergelijke verhalen wordt er weliswaar gesproken over een dier, maar het dier kun je zien als een mens. Hierdoor vormen kinderen ook gauw een band met deze dieren. Een dergelijk dier, dat populair is onder kinderen is Tip de Muis. Zijn naam zegt het al: Tip is een muis. Dit lieve muisje maakt net als ieder kind allerlei dingen mee. Is daarom het beste kerstboek een boekje over deze muis? Dan kun je kiezen voor het boek Tip de Muis – kerstmis.

We hebben je reeds verteld dat Tip van alles meemaakt. Denk maar aan logeren en jarig zijn. Echter, in het boek Tip de Muis – kerstmis viert dit muisje kerstmis. Daarom is dit boekje wellicht het beste kerstboek voor fans van de Tip de Muis. In het boek ontdek je dat een gewond vogeltje het muisje om hulp vraagt. Eerst heeft hij geen zin om het vogeltje te helpen, maar daarna krijgt hij spijt van zijn besluit. Hij wil het nu goedmaken. Zo kan hij uiteindelijk toch genieten van een fijn kerstfeest. Lees je dit hartverwarmende verhaaltje voor aan jouw kleine spruit?

Eigenschappen van het boek Tip de Muis – kerstmis:

 • Dit boek maakt deel uit van de boekenreeks Tip de Muis.
 • In het boek kom je prachtige illustraties en vlotte teksten tegen.
 • Je kunt dit verhaal voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • De belevenissen van Tip zijn zeer herkenbaar voor peuters en kleuters.
 • Het muisje in dit boek is net als ieder kind en maakt allerlei dingen mee.

5. Woezel & Pip – Kerst in de Tovertuin

Bij het beschrijven van het boekje hierboven hebben we gesproken over boekpersonages die geliefd zijn bij kinderen. Meestal gaat het daarbij om dieren of fantasiefiguren met Woezel & Pip - Kerst in de Tovertuinmenselijke eigenschappen. Zo zijn Woezel en Pip ook bekende dierlijke boekpersonages. Veel kinderen houden van de avonturen van dit tweetal. Is jouw kind ook een fan van deze hondjes? Dan kennen wij het beste kerstboek voor jouw kind, namelijk Woezel & Pip – Kerst in de Tovertuin. Dit boek gaat over kerstmis én over de geliefde hondjes Woezel en Pip. Daarom is dit boek voor vele kinderen het beste kerstboek. We vertellen je waar het boekje over gaat.

In het prentenboekje Woezel & Pip – Kerst in de Tovertuin lees je over de gezellige feestdagen. Bovendien wordt het verhaal vergezeld door prachtige illustraties, waar kinderen blij van worden. Het verhaal zelf is ook uniek en is daarom een favoriet van veel kinderen. Als je het boekje opent, dan zie je dat het vandaag kerstmis is. Daar krijgen de hondjes Woezel en Pip kriebels van in hun buik. Het tweetal doet van alles om helemaal klaar te zijn voor de kerstviering. Echter, ze vergeten in alle drukte om een kerstboom te halen. Daarom stuurt tante Perenboom hen naar het kerstbomenbos. De hondjes komen hierna terug met een zeer bijzonder boompje.

Eigenschappen van het boek Woezel & Pip – Kerst in de Tovertuin:

 • Het boek maakt deel uit van de populaire boekenreeks Woezel & Pip.
 • Je kunt dit verhaal voorlezen aan kinderen dreumesen, peuters en kleuters.
 • In het boek kom je vrolijke gekleurde illustraties tegen, die het verhaal completeren.
 • Dit verhaal gaat over twee geliefde hondjes, die een kerstboom nodig hebben voor de kerstviering.