Vind hier het beste Dikkie Dik boek van 2021. Vergelijk de top 5!

We weten allemaal hoe moeilijk het kan zijn om een leuk boek uit te kiezen. Dit geldt zowel voor boeken die je voor jezelf koopt als voor boeken die je aan anderen geeft. Vele ouders zullen het eens zijn met deze stelling. Boeken kopen voor kinderen kan namelijk ingewikkelder zijn dan velen denken. Dit komt doordat je rekening houdt met het leesniveau van het kind én de onderwerpen die het kind interesseren. Daarom is het wellicht handig om klassiekers uit te kiezen. Een bekende klassieker, waar vele kinderen nog steeds van genieten, is Dikkie Dik. Deze reeks boeken bestaat als vele jaren. Waarschijnlijk hebben jouw ouders deze boeken ook aan je voorgelezen. Zoek je daarom naar het beste Dikkie Dik boek? Lees dan gauw dit artikel en vind gemakkelijk jouw beste Dikkie Dik boek!

Beste Dikkie Dik boek van 2021

Hierboven hebben we aangehaald dat de Dikkie Dik boeken klassiekers zijn. Heb je nooit eerder van deze boeken gehoord? Dan zal je waarschijnlijk samen met je kind van de verhalen genieten. De verhalen gaan namelijk over een ondeugende oranje kater. Door zijn ondeugende stunts, komt hij vaak in problemen. Over het algemeen hebben de verhalen over deze kat echter een goed einde. Daarom zijn de korte verhalen over Dikkie Dik ook aanraders om voor te lezen voor het slapengaan. Hoe kies je dan het beste Dikkie Dik boek voor jouw kind uit? Wij helpen je op weg. We zijn voor je nagegaan welke boeken over deze kat momenteel het populairst zijn. Aan de hand van dit resultaat hebben we een top 5 samengesteld, waarbij we elk boek afzonderlijk recenseren. Je kiest dus gemakkelijk jouw beste Dikkie Dik boek uit!

1. Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik

Ken je de boeken (en tv-programma’s) over Dikkie Dik? Dan weet je dat het moeilijk kan zijn om slechts één boek uit te kiezen. De verschillende verhaaltjes zijn namelijk allemaal interessant. Hierdoor wil je het liefst alleDikkie Dik - Elke dag Dikkie Dik verhaaltjes aan je kind voorlezen. Is daarom het beste Dikkie Dik boek voor jou een bundel met meerdere verhaaltjes? Dan raden we het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik aan. Dit boek is voor jou wellicht het beste Dikkie Dik boek. Het gaat hier namelijk om een bundel met maar liefst 365 verhaaltjes. Je kunt dus als het ware een jaar lang elke dag een nieuw verhaaltje voorlezen.

Nu vraag je je wellicht af waarom zo’n bundel is gecreëerd. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig te beantwoorden. Dit boek is namelijk een feestbundel om het veertigjarig bestaan van de Dikkie Dik verhalen te vieren. Het boek laat je bovendien zien dat er veel leuke verhalen en plaatjes zijn van de beroemde kater. Wat maakt Dikkie Dik een jaar lang mee? Om je alles te vertellen zou heel lang duren. Daarom geven we je slechts een beeld van de vele, prachtige verhaaltjes. Zo maak je met de ondeugende kater allerlei avonturen mee in huis, in de tuin en zelfs in de keuken. Je verveelt je geen moment als je dit boek in huis hebt. Schaf je daarom binnenkort het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik aan?

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik:

 • Lees dit boek voor aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Hier gaat het om een luxe feesteditie met vele verhaaltjes over de beroemde oranje kat.
 • Je kunt als het ware elke dag een nieuw verhaaltje voorlezen uit dit boek, omdat het 365 verhalen bevat.
 • Dit boek is mooi vormgegeven en de kattenpootjes op de oranje bladsneden dragen bij aan extra nostalgie.
 • Kleuters krijgen gevarieerde verhaaltjes te horen over seizoenen, letters, tegenstellingen, spelletjes, enzovoorts.

2. Dikkie Dik – Rammelboekje

Het boek dat we hierboven hebben gerecenseerd is ideaal voor peuters en kleuters. Zij kunnen namelijk met volle teugen genieten van de avonturen van de beroemde kater. Echter, de jongeren onder ons willen misschien ook van Dikkie DikRammelboekje genieten. Is daarom het beste Dikkie Dik boek voor jouw kindje een boek voor baby’s en dreumesen? Dan kennen we het perfecte boekje voor jouw kind. We verwijzen hier naar het boek Dikkie Dik – Rammelboekje. De naam van dit boekje spreekt voor zich. Het gaat hier om een rammelboekje. Dit boekje is dus speciaal gecreëerd voor de allerjongsten onder ons. Daarom is dit boek wellicht het beste Dikkie Dik boek voor jouw kindje.

Vanaf het moment dat je dit boekje vasthoudt, geniet je ervan. Het gaat hier namelijk om een luxe uitvoering van het bekende knisperboekje. Wat het boekje nog unieker maakt, is het feit dat het boek is voorzien van een rammelaar. Je kindje kan zichzelf dus ook aangenaam bezighouden wanneer je niet in de buurt bent. In het boekje kom je bovendien contrastrijke illustraties tegen. Je kunt de mooie tekeningen dus gezellig met je kindje bekijken. Jonge kinderen genieten vooral van de vrolijke kleuren, de vormgeving en ook de hoge aaibaarheidsfactor. Verwen je kind binnenkort dus met het boekje Dikkie Dik – Rammelboekje!

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Rammelboekje:

 • Dit boekje is gericht op kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Deze luxe uitvoering is een prachtig knisperboekje met een rammelaar.
 • Er is bij dit boekje gezorgd voor een hoge aaibaarheidsfactor, die kindertjes aantrekt.
 • Dankzij de zachte pluchen omslag, de contrastrijke illustraties en het rammeltje genieten kinderen er extra van.

3. Dikkie Dik – Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik

Het eerste boek dat we in dit artikel hebben gerecenseerd is een feesteditie. Dat boekje was ontwikkeld om het veertigjarig bestaan van Dikkie Dik te herdenken. Er is echter ook een boekje ontwikkeld om het dertigjarig bestaan van de kater Dikkie Dik - Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dikte herdenken. Ook die versie is super dik, waardoor je er lang uit kunt voorlezen. Klinkt deze editie als het beste Dikkie Dik boek voor jou? Dan lees je binnenkort de verhalen uit Dikkie Dik – Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik voor. Dit boek is wellicht het beste Dikkie Dik boek voor kinderen die dol zijn op Dikkie Dik. Het boek bevat namelijk maar liefst 192 bladzijden.

We vertellen je wat Dikkie Dik – Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik speciaal maakt. De verschillende verhaaltjes in het jubileumboek maken het boek alvast uniek. Om precies te zijn, gaat het hier om dertig van de mooiste verhalen over de ondeugende kater. Echter, de grote platen verrijken het boek ook. Dankzij deze grote platen is het boek namelijk zeer geschikt om voor te lezen. Je kunt bijvoorbeeld een zin lezen en daarna aanwijzen op de platen wat de kater doet. Er is echter nog een element dat dit boek bijzonder maakt. We verwijzen hier naar de omslag. Op de omslag zie je een spectaculaire hologram, waarop Dikkie Dik in en uit een hangmat klautert.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik:

 • Je komt in dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar dertig prachtige verhalen tegen.
 • Een opvallend element van dit boek is de omslag met een knappe hologram en mooie glitters.
 • Deze dolle verzamelbundel is uitgegeven om het dertigjarig bestaan van Dikkie Dik te herdenken.
 • Elk verhaal in het boek heeft dezelfde structuur, namelijk zes illustraties en weinig, maar duidelijke tekst.

4. Dikkie Dik – Uitdeelboekjes 16 ex

Voor moderne ouders wordt het steeds moeilijker om kindertjes te trakteren. Vroeger kon je nog snoepzakjes uitdelen, maar nu moet je met allerlei zaken rekening houden. Daarom kiezen sommige ouders ervoor om helemaal niet te trakteren wanneerUitdeelboekjes 16 ex hun kindje jarig is. Helaas is dit geen ideale oplossing voor het kind. Hij/zij krijgt namelijk het gevoel er niet bij te horen. Gelukkig is er een goede oplossing voor het uitdeelprobleem. Je kind kan leuke verhaalboekjes uitdelen. Is daarom het beste Dikkie Dik boek voor jou een set met uitdeelboekjes? Dan kies je voor de set Dikkie Dik – Uitdeelboekjes 16 ex. Deze boekjes kun je zien als de beste Dikkie Dik boekjes. Ze zijn namelijk ideaal om uit te delen.

Eigenlijk hoeven we niet veel te vertellen over deze boekjes. Het gaat hier namelijk om 16 kartonboekjes, die je kunt uitdelen. Echter, de boeken zijn ook perfect voor in de schoen. Daarom kun je deze boekjes zien als geweldige uitdeelcadeautjes. Ben je de ouder van een kind dat van voorleesverhaaltjes houdt? Dan zijn deze boekjes ook ideaal om in je tas te hebben. Elk boekje bevat namelijk twee verhaaltjes. Op die manier heb je altijd een leuk verhaaltje bij de hand. De twee verhaaltjes in deze reeks zijn “Het Vogeltje” en “Het Schaap”. In het verhaal over de vogel wil Dikkie Dik een vogeltje in een kooi pakken. Het andere verhaal gaat over Dikkie Dik die in slaap valt bovenop een schaap. Grappige verhaaltjes toch? Koop daarom gauw Dikkie Dik – Uitdeelboekjes 16 ex!

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Uitdeelboekjes 16 ex:

 • In deze set vind je 16 uitdeelboekjes.
 • Elk boekje in de set bevat twee leuke verhaaltjes.
 • Deze boekjes zijn ideaal om uit te delen, maar ook leuk voor in de schoen.
 • Beide verhaaltjes in de boeken zijn grappig en zijn voorzien van leuke illustraties.

5. Dikkie Dik – Met Dikkie Dik het jaar door

In veel gevallen als je naar een kinderboek zoekt, wil je dat je kind er wat van overhoudt. Misschien leer je het kind om tegenstellingen te begrijpen. In andere gevallen zorgen verhaaltjes ervoor het empathisch vermogen wordt verbreed. Met DD het jaar doorJe kind leeft namelijk mee met de personages in verschillende verhalen. Wil je graag dat je kind de vier seizoenen ontdekt? Is het voor jou belangrijk dat je kind de seizoenen leert kennen middels het beste Dikkie Dik boek? Dan lees je het boek Dikkie Dik – Met Dikkie Dik het jaar door voor. Dit boek is wellicht het beste Dikkie Dik boek over de vier seizoenen. Je kind leert dus nieuwe dingen terwijl je het boekjes samen met hem/haar bekijkt.

Slaan we het boek open, dan zien we dat het gaat om een magneetboek. In dit boekje ontdek je de verschillende seizoenen samen met de ondeugende kater en zijn vriendjes. Hoe ontdek je de seizoenen eigenlijk? Dit kunt je als een spel zien. Er is gezorgd voor prachtig geïllustreerde, magnetische bladzijden. Je kind kan dus gerust met de magneetjes een eigen verhaal bedenken. Dit verhaal speelt zich af in de winter, lente, zomer of herfst. In totaal zijn er 24 gekleurde magneten. Deze kun je netjes opbergen in het handig hersluitbare opbergvak. Verzin dus de leukste verhaaltjes samen met je kind terwijl hij/zij leert over de seizoenen. Het boek Dikkie Dik – Met Dikkie Dik het jaar door is perfect voor jouw kleine spruit!

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Met Dikkie Dik het jaar door:

 • Dankzij dit boekje ontdekt je kind de vier seizoenen.
 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Je kunt dit boek zien als een spel, omdat je met de magneetjes steeds unieke verhalen creëert.
 • De verschillende magnetische figuurtjes kun je steeds weer op verschillende pagina’s gebruiken.