Er zijn personen die denken dat het geen zin heeft om aan baby’s voor te lezen. Zij zijn namelijk van mening dat het kindje je toch nog niet begrijpt. Echter, ook al begrijpt je baby nog niet alles, hij/zij geniet toch van de voorleestijd die je met hem/haar doorbrengt. Daarnaast stimuleer je de hersentjes van je baby door aan hem/haar voor te lezen. Je kunt er zelfs voor zorgen dat je kindje al gauw begint te praten al je regelmatig voorleest. Zoek je daarom naar het beste boekje voor baby? Houd dan rekening met zijn/haar leeftijd. In de eerste maandjes zijn badboekjes, knisperboekjes en voelboekjes ideaal. Als je baby wat ouder is, kies je voor kartonnen boekjes. Door middel van dit artikel helpen wij je om het beste boekje voor baby uit te kiezen.

Beste boekje voor baby van 2020

Je kunt op verschillende manieren het beste boekje voor baby uitkiezen. Denk er maar aan dat je een bepaald type boek kunt selecteren voor kindertjes van bepaalde leeftijden. Daarnaast kun je kiezen voor een specifiek thema om het kindje iets nieuws te leren. Er zijn daarnaast nog vele andere manieren om het ideale boekje voor je baby uit te kiezen. Is het voor jou toch nog te ingewikkeld om het perfecte boekje te selecteren? Dan hoef je niet te vrezen. Wij helpen je namelijk graag. Omdat we weten dat er veel keuzemogelijkheden zijn, hebben we een top 5 voor je samengesteld. De boeken in deze top 5 zijn geselecteerd aan de hand van hun huidige populariteit. Je weet dus van tevoren dat je kindje van deze boeken zal genieten. Vergelijk dus snel de onderstaande gerecenseerde boeken en kies het beste boekje voor baby uit!

1. Zo moe en toch klaarwakker

De meeste kinderen proberen de tijd voor het naar bed gaan te rekken. Daarom moeten ze plotseling wat drinken, voelen ze zich niet goed of moeten ze gebruik maken van het toilet. Als volwassene ben je bekend met deze streken. Je bent namelijk ook eens Zo moe en toch klaarwakkerklein geweest. Wil je je kind door middel van een boekje laten zien dat zijn/haar streken niet uniek zijn? Dan is het beste boekje voor baby het boek Zo moe en toch klaarwakker. Velen vinden dat dit boek ideaal is om aan de allerjongste kinderen voor te lezen. Bovendien is het boekje het beste boekje voor baby. Dit komt doordat het voorleesboek leuk is voor kindertjes vanaf 0 maanden.

In het boek is het tijd om te slapen. Echter, dat lukt de 6 dieren in het grote bed niet meteen. Eerst moet de zeeleeuw hoognodig urineren. Vervolgens denkt de krokodil eraan dat hij zijn tanden nog niet heeft gepoetst. Hij moet dat dus alsnog doen. Daarnaast heeft de pelikaan dorst. Met het nodige lawaai verdwijnen ze allemaal de kamer uit. Daarbij gaat de deur steeds open en dicht. Alle 6 dieren vinden uiteindelijk rust bij het kindje in bed. Maar juist dan is het kindje in het bed klaar wakker. Gelukkig weet hij daar wel wat op. Het boek Zo moe en toch klaarwakker heeft dus een goed einde.

Eigenschappen van het boek Zo moe en toch klaarwakker:

2. Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg

Jonge kinderen zijn net als sponsjes. Dat betekent dat ze gemakkelijk informatie tot zich nemen. Daarom zeggen velen dat je voorzichtig moet zijn met wat je in de buurt van kinderen zegt. Echter, het feit dat kinderen gemakkelijk leren, heeft ook zijn voordelen. Rupsje Nooitgenoeg - Lezen en leren met Rupsje NooitgenoegZo kun je boekjes aan hen voorlezen om hen nieuwe dingen te leren. Dit kun je al doen vanaf het kind een baby is. Wanneer het kind vervolgens ready is om naar school te gaan, dan heeft hij/zij een voorsprong op zijn/haar leeftijdsgenootjes. Is het beste boekje voor baby daarom een boekje waar het kind van kan leren? Dan kies je voor het boek Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg.

Wij vinden dat dit boek het beste boekje voor baby is. Dit komt doordat het hier gaat om een vrolijk aanwijsboekje. Met dit boek kun je kindertjes aan de hand van mooie tekeningen kennis laten maken met allerlei nieuwe dingen. Denk maar aan kleuren, vormen, dingen om te eten, cijfers en zelfs tegenstellingen. Het boek leert je kind tevens eerste woordjes, dierengeluiden en ook over dierenhuizen. Wat nog leuker is van dit boek is dat het gaat om een set uitdeelboekjes. In de set zitten er maar liefst 8 boekjes. Je kunt deze boekjes uitdelen op een verjaardag of gerust zelf houden. Schaf Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg dus snel aan!

Eigenschappen van het boek Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg:

3. Dikkie Dik uitdeelboekjes (doos met kleine kartonboekjes)

We hebben het hierboven gehad over uitdeelboekjes. Deze boekjes zijn de afgelopen jaren zeer populair geworden. Dit komt doordat je tegenwoordig voorzichtig moet zijn met snoep en lekkernijtjes. In deze snacks zijn er namelijk veel suikers en andere schadelijke Dikkie Dik uitdeelboekjes (doos met kleine kartonboekjes)stoffen verwerkt. Hierdoor zijn ze niet ideaal voor kinderen. Daarom kiezen vele ouders er tegenwoordig voor om geen snoepjes meer uit te delen op verjaardagen. In de plaats daarvan geven zij de jonge gasten allerlei leuke boekjes. Als je de boeken apart koopt, wordt het feest aardig duur. Daarom kies je voor uitdeelboekjes. Is een uitdeelboekje voor jou het beste boekje voor baby? Houd je kind tevens van de Dikkie Dik boekjes? Dan kies je voor de Dikkie Dik uitdeelboekjes (doos met kleine kartonboekjes).

De Dikkie Dik uitdeelboekjes (doos met kleine kartonboekjes) zijn razend populair. Dikkie Dik is namelijk een zeer geliefde, ondeugende kat. Bovendien maakt hij herkenbare dingen mee, waardoor kinderen extra van de verhalen genieten. In deze set kom je 16 verschillende kartonboekjes tegen. Deze zijn ideaal om uit te delen op bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes. Daarnaast zijn de boekjes zeer fijn voor in de schoen rond het Sinterklaasfeest. Zelfs als je de boekjes alleen voor je eigen kinderen wil houden, is dat een leuk idee. Er zitten in het pakket namelijk verschillende verhaaltjes. Zo houd je je kind gedurende langere tijd aangenaam bezig.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik uitdeelboekjes (doos met kleine kartonboekjes):

4. Ik ben je grote zus

De meeste kinderen zijn dolblij wanneer je ze vertelt dat ze een broertje/zusje zullen krijgen. Zij gaan er namelijk vanuit dat er dan altijd iemand in huis is om mee te spelen. Ook hebben sommige kinderen meteen een soort beschermend gevoel. Ze willen dat niets Ik ben je grote zushun broertje of zusje overkomt. Wil je jouw kind ook voorbereiden op het leven met een broertje of zusje? Is het daarbij belangrijk voor jou dat de leuke, maar ook de minder leuke dingen worden besproken? Dan kun je een boekje over een dergelijke situatie voorlezen. Wij kennen een dergelijk boekje, dat wellicht het beste boekje voor baby is. Hier verwijzen we naar het boek Ik ben je grote zus.

Het boek Ik ben je grote zus richt zich op meisjes die grote zus worden. Dit betekent echter niet dat je het boek niet kunt voorlezen aan jongens die grote broer worden. De omgang met het nieuwe broertje of zusje is namelijk vrijwel hetzelfde. Het boek vertelt kinderen hoe leuk het is om grote zus te worden. Baby’s houden namelijk zielsveel van hun grote zussen. Bovendien weten grote zussen precies wat kleine baby’s nodig hebben. Als grote zus ga je zachtjes om met je broertje of zusje. Ook help je je ouders waar mogelijk. Het boek vertelt grote zussen tevens dat baby’s lief en leuk zijn en dat je hen kunt knuffelen. Echter, je dient er rekening mee te houden dat baby’s ook kwijlen, schoppen en je soms vies maken…

Eigenschappen van het boek Ik ben je grote zus:

5. De krijtjes staken

In het leven kun je van alles verwachten. Dingen gaan namelijk niet altijd precies zoals wij willen. Op den duur leren we hoe we hiermee om kunnen gaan. Echter, soms is er meer nodig dan alleen omgaan met zaken. Zo is het vaak ook handig als je begrijpt De krijtjes stakenwaarom anderen op een bepaalde manier handelen. Wil je je kind deze levensles leren? Dan kun je een boekje voorlezen over een dergelijk onderwerp. Het is daarbij wel belangrijk dat men uitgaat van de zienswijze van het kind. Zo begrijpt het kind namelijk beter wat je aan hem/haar leert. Wij kennen een dergelijk boek dat voor jou wellicht het beste boekje voor baby is, namelijk De krijtjes staken.

Dit boek is wellicht het beste boekje voor baby. In het boek wordt er namelijk verwezen naar een situatie waarbij dingen anders gaan dan verwacht. Bovendien is het verhaal verteld vanuit de zienswijze van jonge kinderen. In het boek De krijtjes staken heeft Teun een probleem. Hij was namelijk van plan een tekening te maken, maar zijn kleurkrijtjes zijn verdwenen. In de kleurdoos zitten er nu alleen maar brieven met zorgpunten of klachten van de kleurkrijtjes. Zo vinden Rood en Blauw dat ze te hard moeten werken. Beige is van mening dat hij steeds in de schaduw staat van Bruin. Ook wil Zwart niet alleen meer voor lijntjes gebruikt worden. Roze wil graag vaker ingezet worden. Zal het Teun lukken om zijn krijtjes te kalmeren en een passende oplossing te bedenken?

Eigenschappen van het boek De krijtjes staken: