Op zoek naar de beste boeken voor vaders van 2021? Hier vind je de top 5!

Vaak wanneer een koppel een kindje verwacht, vestigt men alle aandacht op de aanstaande moeder. Deze tijd is echter speciaal voor zowel de aanstaande moeder als vader. Ook aanstaande vaders zitten met allerlei vragen, waar ze geen antwoord op weten. Gelukkig kun je diverse boeken lezen, die je een beeld geven over het vaderschap. Het enige wat je hoeft te doen is nagaan welke boeken nuttig en leuk zijn om te lezen. Daarom ben je hier beland. Je zoekt immers naar de beste boeken voor vaders. Wij helpen je om dergelijke boeken te vinden. De boeken die we voor je hebben geselecteerd zijn speciaal voor aanstaande vaders. Zo bevatten deze boeken praktische tips, die je goed op weg helpen. Lees dus gauw dit artikel over de beste boeken voor vaders!

Beste boeken voor vaders van 2021

Vanaf het moment dat je erachter komt dat je vader wordt, denk je over van alles na. Zo vraag je je misschien af welke kleertjes geschikt zijn voor je kindje. Je wil waarschijnlijk ook weten wat je kunt doen wanneer je baby huilt of verschoond moet worden. Al deze antwoorden kun je vinden in boeken. Je hoeft het wiel immers niet opnieuw uit te vinden. Volg gewoon de adviezen van deskundigen op. Wij willen je daarom graag helpen om de beste boeken voor vaders te vinden. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen, zijn we voor je nagegaan welke papa-boeken momenteel populair zijn. We hebben aan de hand daarvan een top 5 samengesteld. Elk van deze boeken beschrijven we hieronder. Je kunt de verschillende alternatieven dus met elkaar vergelijken. Zo maak je gemakkelijk een keuze uit de beste boeken voor vaders.

1. In het voetspoor van zijn vader

In de inleiding hebben we onder andere gesproken over boeken, die je voorbereiden op vaderschap. Er zijn echter ook verhaalboeken over vaders en de band met hun kind(eren). Klinkt een dergelijk verhaalboek ideaal? In het voetspoor van zijn vaderDan kennen we een boek dat waarschijnlijk goed bij je zal passen. Het boek is wellicht een van de beste boeken voor vaders. We verwijzen hier naar het boek In het voetspoor van zijn vader. Dit boek is niet zomaar een van de beste boeken voor vaders. Het is namelijk een boek dat je lekker laat wegdromen. Bovendien raakt dit verhaal vele (aanstaande) vaders. Om deze reden is het begrijpelijk dat het boek momenteel zeer populair is. We vertellen je hieronder precies waar het emotionele boek over gaat.

In het boek overleven Jakob en Emmanuelle een concentratiekamp. Dit tweetal slaagt er tevens in om een nieuw leven te beginnen in New York. Ze vestigen zich aan de Lower East Side. Jakob gebruikt zijn talent en geloof en werkt hard. Hierdoor heeft hij jaren later veel geld verdiend. Hij laat aan zijn zoon Max zien dat Amerika het land van de kansen is. Max is ook een harde werker. Deze rijzende ster rondt zijn studie aan Harvard af en behoort samen met vrienden tot de rijkste families ter wereld. Ineens staat het leven van deze rijzende ster op zijn kop. Deze tegenslag zorgt ervoor dat Max leert wat het betekent om echt in het voetspoor van zijn vader te treden. Koop jij het boek In het voetspoor van zijn vader binnenkort?

Eigenschappen van het boek In het voetspoor van zijn vader:

 • Dit boek is geschikt voor personen vanaf ongeveer 12 jaar.
 • Hier gaat het om een emotioneel verhaal dat lezers laat wegdromen.
 • Uit dit boek leer je, dat er in het leven vele onvoorziene dingen kunnen gebeuren.
 • In het boek zie je de contrasten tussen leven in een concentratiekamp en leven in het land van kansen.

2. Vader op komst

Krijgen jullie binnenkort een kindje? Dit is een spannende tijd in het leven van een koppel, vooral als het om het eerste kindje gaat. Behalve dat je je enthousiast voelt, ben je misschien ook een beetje zenuwachtig. Vader op komstEr komen verschillende vragen in je op. Je vraagt je misschien af hoe het zal zijn bij de bevalling en welke kleding geschikt is voor het kindje. Misschien wil je ook weten hoe het zit met inentingen. Als dit zaken zijn waar je diep over nadenkt, dan kunnen we een van de beste boeken voor vaders aanbevelen. We verwijzen hier naar het boek Vader op komst. Dit boek is een van de beste boeken voor vaders. Het bevat namelijk informatie over allerlei belangrijke zaken. Denk maar aan zwangerschapsyoga, inentingen, geboortekaartjes, bevalling, kleding en nog veel meer.

In het boek Vader op komst vind je als moderne vader praktische en leuke informatie. Hierbij wordt er gefocust op zaken waar je tegenaan loopt tijdens en vlak na de zwangerschap. Het boek gaat ook in op wat een bevalplan precies is en wat je allemaal moet kopen. In het kort staat dit boek boordevol handige tips en checklists voor aanstaande vaders. Je komt er zelfs grappige verhalen in tegen, dus je hoeft je geen moment te vervelen. Vaders vinden dit boek geweldig, omdat het uitdrukkelijk gericht is op vaders die vanaf het begin goed geïnformeerd willen zijn. Dit in tegenstelling tot vele boeken die uitsluitend gericht zijn op aanstaande moeders.

Eigenschappen van het boek Vader op komst:

 • Nadat je dit boek hebt gelezen, gaat vader zijn (bijna) vanzelf.
 • Vaders worden dankzij dit boek op een eerlijke manier voorbereid op de komst van hun kind.
 • Je komt in het boek informatie tegen over allerlei onderwerpen, zoals de bevalling en inentingen.
 • Als je als vader ouderschapsverlof neemt en thuisblijft om voor het kindje te zorgen, dan is dit boek ideaal.

3. Aanpakken voor aanstaande vaders

We hebben het hierboven gehad over een geweldig boek dat aanstaande vaders voorbereid op de komst van hun kindje. Dat betekent echter niet dat er geen andere, soortgelijke boeken zijn. Hoewel elk boek uniek is, komen de onderwerpenAanpakken voor aanstaande vaders in bepaalde boeken met elkaar overeen. Dit is vooral het geval bij informatieve boeken. Wil je daarom een van de beste boeken voor vaders lezen? Moet dit boek praktische tips voor de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd bevatten? Dan kennen we het perfecte boek voor jou. We verwijzen hier naar het boek Aanpakken voor aanstaande vaders. De titel van het boek spreekt voor zich. Doordat het boek handige, praktische informatie bevat, is het een van de beste boeken voor vaders.

Het boek begint op een interessante manier. Zo wordt er gesproken over een belangrijke zaak die van de aanstaande vader verwacht wordt. In Nederland wordt er namelijk verwacht dat de aanstaande vader aanwezig is bij de bevalling van zijn kind. Weet jij welke rol je daarbij precies hebt? Deze informatie krijg je door het boek te lezen. Het boek is immers geschreven door een verloskundige, onderzoeker en trainer. Deze geweldige man, die tevens vader is, ontwikkelde een succesvolle cursus voor aanstaande vaders. In het boek deelt hij daarom de handvatten en praktische tips die vaders helpen om de moeder optimaal te steunen. Lees jij het boek Aanpakken voor aanstaande vaders binnenkort?

Eigenschappen van het boek Aanpakken voor aanstaande vaders:

 • Dit boek is geschreven door een verloskundige, onderzoeker en trainer.
 • Je kunt het boek zien als een succesvolle cursus voor aanstaande vaders.
 • Na het lezen van dit boek weet je precies wat je rol als vader is bij de bevalling.
 • In het boek kom je handvatten en praktische tips tegen, die (aanstaande) vaders goed op weg helpen.

4. De verloren vader

Het eerste boek dat we in dit artikel hebben beschreven, is een verhaalboek. Dergelijke boeken zijn namelijk ook leuk voor (aanstaande) vaders. Zo kun je lekker languit liggen en een luchtig of juist emotioneel boek lezen. Het is De verloren vadervoor sommige vaders ook leuk om boeken te lezen die over andere vaders (en hun kinderen) gaan. Wij kennen een geweldig mysterieus boek, dat tevens een van de beste boeken voor vaders is. Het boek waar we naar verwijzen, heet De verloren vader. Dit boek is vanaf het eerste moment interessant. Nadat we je vertellen waar de aangrijpende roman over gaat, begrijp je meteen waarom het een van de beste boeken voor vaders is.

Het boek gaat over een Engels dorpje. Daar zijn er acht bomen geplant als monument voor acht soldaten, die de oorlog niet hebben overleefd. Op een dag ontdekt iemand dat er een negende boom naast de andere bomen staat. Men vraagt zich nu af wie de onbekende soldaat is. Aan wie is de negende boom opgedragen? Bovendien dreigt het monument gekapt te worden voor een nieuwe wijk. Dit alles raakt journaliste Rachel Elliott. Zij wil graag weten wat het verhaal achter de negende boom is. Daarom doet ze er alles aan om het mysterie op te lossen. Uiteindelijk blijkt dat het verhaal best persoonlijk is… Lees het boek De verloren vader daarom gauw!

Eigenschappen van het boek De verloren vader:

 • De auteur van dit boek heeft diverse internationale bestsellers geschreven.
 • Deze aangrijpende roman is geschikt voor iedereen die van een goede mysterie houdt.
 • Het boek gaat over een onbekende soldaat, die blijkbaar in het geheim wordt herdacht.
 • In het boek gaat een journaliste op zoek naar de onbekende soldaat en ze onthult meer geheimen dan ze verwachtte.

5. De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde

Een nieuw boek uitkiezen, kan voor sommige personen moeilijk zijn. Er zijn immers enorm veel interessante boeken. Gelukkig wordt je zoektocht vereenvoudigd als je weet welke genres je boeien. Denk er maar aan dat sommige De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgdepersonen het liefst super emotionele boeken lezen. Andere personen genieten echter juist van een mysterieus verhaal. Er zijn ook personen die het liefst een waargebeurd verhaal lezen. Klinkt een dergelijk boek als een van de beste boeken voor vaders? Dan kun je kiezen voor het boek De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde. Dit waargebeurde verhaal gaat over het gevecht van een vader en zoon om te overleven. Daarom is het wellicht een van de beste boeken voor vaders.

Het boek De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde speelt zich af in 1939. Daar werden Gustav Kleinmann en zijn zestienjarige zoon Fritz gearresteerd. Er werden ook honderden andere Joodse mannen gearresteerd door de SS. De hoofdpersonen die van hun familie werden losgerukt, werden in eerste instantie naar Buchenwald in Duitsland gestuurd. Daar werd het beruchte concentratiekamp op dat moment gebouwd. Gustav en Fritz moesten gedwongen meehelpen met de bouw van Buchenwald. Samen met vele andere dwangarbeiders deden ze loodzwaar werk. Een groot deel van de dwangarbeiders stierven tijdens dit proces. Na jaren werd de ouder wordende Gustav samen met vierhonderd andere Joden geselecteerd voor overplaatsing naar het angstaanjagende nieuwe kamp Auschwitz. Fritz kon het niet verdragen om gescheiden te worden van zijn vader. Daarom bood hij zichzelf ook aan om naar Auschwitz getransporteerd te worden. Er begon vanaf dit punt een nieuwe, gruwelijkere beproeving voor vader en zoon.

Eigenschappen van het boek De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde:

 • Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
 • Als je van oorlogsverhalen houdt, dan zal je dit boek geweldig vinden.
 • In het boek wordt er gesproken over de beproevingen in Duitse concentratiekampen.
 • De spanning en onzekerheid van de hoofdpersonen zorgt ervoor dat je het boek niet wil neerzetten.