Zoek je naar het beste babyboekje van 2021? Lees hier over de top 5!

Sommige personen zijn van mening dat voorlezen aan baby’s geen zin heeft. Dat is echter niet waar, omdat baby’s van andere aspecten van het voorlezen genieten. Zo genieten baby’s vaak van het geluid van je stem. Zoek je daarom naar voorleesboeken voor baby’s? Doordat baby’s niet zelf kunnen lezen, kun je niet uitgaan van een AVI-leesniveau. Gelukkig is dat geen probleem, omdat er genoeg boekjes zijn geschreven voor baby’s. Meestal bevatten babyboekjes geen (lange) verhalen. Je komt daarom veel prentenboeken tegen. Toch komen er in de categorie babyboeken ook voorleesboekjes voor. Je hebt dus veel keuzemogelijkheden wanneer je naar het beste babyboekje zoekt. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood! Wij helpen je namelijk om jouw beste babyboekje te vinden.

Beste babyboekje van 2021

Intussen hebben we je verteld welke keuzemogelijkheden je hebt op het gebied van het beste babyboekje. Echter, daarmee heb je nog geen eigen boekje uitgekozen. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Dan ben je bij ons op het juiste adres. We zijn namelijk voor je op zoek gegaan naar de beste babyboekjes van dit moment. Aan de hand van dit resultaat hebben we een top 5 samengesteld. In de top 5 vind je zowel prentenboeken als verhaalboeken. Er komen zelfs doe-boekjes voor in onze top 5. Hierdoor komt elk kindje aan zijn/haar trekken. Lees de beschrijving van elk boek om een goed geïnformeerde keus te maken. Zo maak je je baby super blij. Kies dus gemakkelijk jouw beste babyboekje uit!

1. Coco kan het!

Het gezegde “je bent nooit te oud om te leren” kennen we allemaal. Weet je echter dat je ook nooit te jong bent om te leren? Daarom lezen vele ouders ook verhaaltjes met levenslessen voor aan hun baby’s, dreumesen, peuters en kleuters.Coco kan het! Zo breng je tijd door met je kind, maar zorg je er ook voor dat hij/zij er wat van overhoudt. Is daarom het beste babyboekje voor jouw kind een boek met een belangrijke levensles? Dan kennen we het perfecte boek voor jou. We verwijzen hier naar het boek Coco kan het!. Dit boek is voor jou wellicht het beste babyboekje. Het boek bevat namelijk een prachtverhaal met een belangrijke levensles.

Waar gaat het verhaal eigenlijk over? Het boek Coco kan het! gaat over de kleine Coco. Zij moet haar vleugeltjes uitstaan. Alle andere babyvogeltjes zijn namelijk al uitgevlogen. Helaas is het voor Coco niet zo gemakkelijk. Ze is namelijk bang dat ze heel hard kan vallen. Daarnaast beseft ze dat als ze de sprong waagt, ze ook nieuwe vriendjes kan maken. Coco weet niet wat ze moet doen. Gelukkig heeft ze een wijze moeder. Haar moeder geeft haar precies het zetje dat ze nodig heeft. Het boek gaat dus over het uitslaan van je vleugeltjes, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Is dat geen prachtig verhaal voor een kind dat net kennismaakt met de wereld?

Eigenschappen van het boek Coco kan het!:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Het boek is bekroond met de titel “Prentenboek van het Jaar 2021”.
 • Dit prachtige verhaal gaat over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt.
 • Vanwege het mooie thema is dit boek zeer herkenbaar voor peuters en kleuters.

2. Van wie zijn deze billen?

De meeste kinderen genieten van verhaaltjes met een grappig tintje. Ze kunnen namelijk kijken naar mooie plaatjes en lachen tegelijkertijd om de gekke dingen die de personages meemaken. Van wie zijn deze billenEchter, als je voor een nieuw boekje kiest, is meer dan alleen humor belangrijk. Je wil ook dat je kind iets leert. Wil je je kind spelenderwijs dingen leren over verschillende dieren, terwijl je hem/haar aangenaam bezighoudt? Dan kennen wij wellicht het beste babyboekje voor jou. We verwijzen hier naar het boek Van wie zijn deze billen?. Dit boek is jouw beste babyboekje, omdat het verhaal grappig is. Daarnaast kun je het boek zien als een speel- en leerboekje. Ideaal toch?

Het boek Van wie zijn deze billen? is speciaal geschreven om te raden en te lachen. Zo stimuleren de vrolijke rijmpjes kinderen om mee te raden. Je kind ontdekt ook wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. Daarom wordt dit boek ook gezien als een speel- en leerboekje. De inhoud van het boek is ook super grappig. Zo zie je steeds een dier zitten, met de bil naar je gericht. Aan de hand van de bil moet je raden om welk dier het gaat. Nadat je hebt geraden, kijk je achter de flapjes. Je ontdekt dan of je goed hebt geraden. Achter de flapjes zijn de dieren namelijk van voren te zien. Laat je kleine rakker dus gerust kennis maken met diverse bekende dieren!

Eigenschappen van het boek Van wie zijn deze billen?:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Doordat het boekje van stevig karton is gemaakt, gaat hij lang mee.
 • In het boek zie je steeds de billen van een dier en moet je raden om welk dier het gaat.
 • Je ontdekt steeds wat er achter de flapjes te zien is, waardoor dit speelboekje leuk is voor jong en oud.

3. Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden – babyboekje

Hierboven hebben we het steeds gehad over boeken die eigenlijk gericht zijn op peuters. Hoewel je dergelijke boekjes ook kunt bekijken met je baby, zijn er ook speciale boeken voor baby’s ontwikkeld. Baby ziet... - kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden - kbw01Wil je graag een boekje, dat speciaal gericht is op baby’s, bekijken met jouw kleine spruit? Dan kennen we wellicht het beste babyboekje voor jou. Het boek waar we naar verwijzen, heet Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden. Aan de hand van de titel van het boek, kun je concluderen dat dit boek speciaal is ontwikkeld voor baby’s. De inhoud zorgt er tevens voor dat dit wellicht voor jouw baby het beste babyboekje is.

Het boek Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden bevat geen verhaaltje(s). Toch weet dit boek de aandacht van baby’s te trekken en te behouden. Dit komt doordat het boek beschikt over speciale patronen die de waarneming stimuleren. Het principe van het boekje is eenvoudig. Zo kom je eenvoudige patronen tegen in zwart-wit. Op sommige plekken worden deze patronen aangevuld met een felle kleur. Deze samenstelling is helemaal op maat van de waarneming van baby’s. Daarom zorgen de tekeningen in het boek ervoor dat de hersenen en visuele waarneming van je baby worden gestimuleerd. Het boekje is zelfs nog aantrekkelijker, omdat er achterin is gezorgd voor een leuk spiegeltje.

Eigenschappen van het boek Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden:

 • Dit boekje is speciaal ontwikkeld voor pasgeboren baby’s en baby’s tot 6 maanden.
 • De tekeningen in dit boekje stimuleren de hersenen en visuele waarneming van baby’s.
 • Hoewel je nog niet veel kunt doen met een baby, is dit boekje geweldig om samen in te kijken.
 • Aan de achterkant van het boekje is er een spiegeltje, dus je baby kan zichzelf naar hartenlust bewonderen.

4. Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Tegenwoordig klagen veel ouders over het feit dat kindertjes veel bezig zijn met tablets en mobiele telefoons. Door deze ontwikkelingen willen bepaalde kinderen niet eens meer luisteren naarNog even achter mijn oortjes kriebelen een verhaaltje voor het slapengaan. Gelukkig zijn er ook zeer inventieve auteurs, die kinderboeken zodanig ontwerpen dat ze ook de “iPad-generatie” aantrekken. Klinkt een dergelijk aangepast kinderboek als het beste babyboekje voor jou? Dan raden we het boek Nog even achter mijn oortjes kriebelen aan. Dit boek is wellicht het beste babyboekje voor kinderen die vaak met telefoons en tablets bezig zijn. Het boek is uniek, omdat het een soort van doe-boek is.

In het boek Nog even achter mijn oortjes kriebelen is het al laat. Klein Konijn moet daarom naar zijn bedje toe. Hij heeft echter een avondroutine, waar jij hem mee kunt helpen. Zo kun je hem eerst op zijn schouder tikken, waardoor hij zich omdraait. Vervolgens kun je allerlei andere handelingen plegen om Klein Konijn in zijn bedje te krijgen. Je kunt onder andere in de handen klappen, het kussen opschudden en zelfs een nachtzoen geven. Doordat je kunt “tappen” en “swipen” trekt dit boek kinderen aan die graag op de iPad spelen. Het slaapritueel zorgt er ook voor dat dit verhaal perfect is voor het slapengaan.

Eigenschappen van het boek Nog even achter mijn oortjes kriebelen:

 • Dit boekje is gericht op kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Je kunt dit boekje zien als een combinatie van een voorleesboekje en een doe-boekje.
 • In dit verhaal help je Klein Konijn met zijn slaapritueel door bepaalde handelingen te plegen.
 • Voor kinderen die graag op een iPad spelen, is dit boekje ideaal, omdat je ook erin kunt “tappen” en “swipen”.

5. Rupsje Nooitgenoeg – Rupsje Nooitgenoeg

Sommige boeken zijn klassiekers. Het is daarom niet raar wanneer je een populair boek uit je eigen jeugd tegenkomt als boekje voor jouw kind. Wij kennen verschillende klassiekers, dieRupsje Nooitgenoeg - Rupsje Nooitgenoeg - kbw01 tegenwoordig nog even populair zijn als vroeger. Wil je graag een dergelijke klassieker bekijken met jouw kleine spruit? Is het beste babyboekje voor jou echter een boekje met een verborgen les? Dan kennen we het beste babyboekje voor jou. We verwijzen hier naar het boek Rupsje Nooitgenoeg – Rupsje Nooitgenoeg. Deze klassieker is ideaal voor jou, omdat het een verborgen les bevat. We vertellen je er hieronder meer over.

Het boek Rupsje Nooitgenoeg – Rupsje Nooitgenoeg is een prachtig gebonden kartonboek. Doordat het boekje van stevig karton is gemaakt, is het ideaal voor peuters. Je kind kan er namelijk gerust mee spelen, zonder dat je je zorgen maakt dat bladzijden scheuren. Maar wat gebeurt er precies in het leuke boekje? In het boek maak je kennis met een klein rupsje, dat net is gekropen uit zijn ei. Het rupsje heeft echter honger. Daarom begint hij te eten. Doordat hij vreselijke honger heeft, blijft hij maar eten. Zo eet hij zich door allerlei eten heen. Op het laatst is de rust een grote, dikke rups. Hij bouwt vervolgens een huisje. Na een tijdje komt hij er weer uit. Nu is hij echter geen rups meer, maar een mooie vlinder.

Eigenschappen van het boek Rupsje Nooitgenoeg – Rupsje Nooitgenoeg:

 • Dit boekje is gericht op kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • In dit boek leer je spelenderwijs over de levensfasen van een vlinder.
 • Er is gezorgd voor een pluche rups, die als extraatje dient voor jonge lezers.
 • Je kunt dit boekje gebruiken om kinderen uit te leggen waarom het belangrijk is om je eten op te maken.