Zoek je naar het beste AVI Start boek van 2021? Vergelijk dan gauw onze top 5!

Alle kinderen in Nederland leren vanaf groep 3 lezen. Dit is fijn, omdat je ziet hoe je kind vooruit gaat. Echter, het is goed om je kind thuis ook te laten oefenen. Daarom laat je het kind thuis leuke boekjes lezen. Tijdens het oefenen kun je je kind bijstaan met woordjes die hij/zij nog niet goed uitspreekt. Het is daarbij wel belangrijk dat je je kind laat oefenen met boeken van zijn/haar leesniveau. Over het algemeen past het AVI Start leesniveau bij een startende lezer. Gelukkig zijn er enorm veel boekjes van dit niveau waar je uit kunt kiezen. Je kiest dus gerust voor een thema of onderwerp waar je kind van geniet. Op die manier kun je het beste AVI Start boekje uitkiezen. Heb je toch een beetje extra hulp nodig bij het uitkiezen van een boekje? Dan lees je dit artikel over het beste AVI Start boek gauw!

Beste AVI Start boek van 2021

AVI niveaus zijn eigenlijk aanduidingen voor het leesniveau van kinderen. Dit betekent echter niet dat elk kind van een bepaalde leeftijd op hetzelfde niveau leest. Je kunt dus samen met de leerkracht van je kind nagaan op welk niveau hij/zij leest. Op dit moment ben je echter op zoek naar het beste AVI Start boek. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Wij helpen je namelijk op weg. We zijn voor je op zoek gegaan naar de best verkochte boeken van dit moment. Daarbij hebben we rekening gehouden met het AVI niveau. Aan de hand van deze zoektocht hebben we een top 5 samengesteld met allerlei leuke boeken. Elk boek beschrijven we afzonderlijk. Vergelijk dus gauw de verschillende boeken met elkaar en kies zelf het beste AVI Start boek voor jouw kind uit!

1. AVI-lezen met Paul van Loon – feest in het bos

Sommige kinderen vinden lezen in eerste instantie niet spannend. Dit hoeft echter nog niet te betekenen dat het kind helemaal niet van verhaaltjes houdt. Misschien kun je je kind stimuleren door zelf een deel AVI-lezen met Paul van Loon - feest in het bosvan het verhaal te lezen. Dan lijkt het op een gezamenlijke bezigheid, waardoor het kind graag meedoet. Klinkt een boekje voor beginnende en ervaren lezers als het beste AVI Start boek voor jouw kind? Dan kies je voor het boek AVI-lezen met Paul van Loon – feest in het bos. Wij vinden dat dit boek wellicht het beste AVI Start boek voor jouw kind is. Het boek is namelijk zodanig samengesteld dat jij als ervaren lezer ook mee kunt doen.

Het boek AVI-lezen met Paul van Loon – feest in het bos is uniek. Je kind leest namelijk steeds de rechterpagina’s van dit samenleesboek over Dolfje Weerwolfje. De pagina’s aan de linkerzijde bevatten echter ook tekst. Alleen is deze tekst ietsje ingewikkelder. Jij als ervaren lezer leest dus deze voorleespagina’s voor. Wanneer jij de pagina links hebt voorgelezen, leest je kind de rechterpagina. Jullie kunnen dus gezellig naast elkaar zitten en over Dolfje en zijn vriendinnetje Noura lezen. Het verhaal zelf spoort je ook aan om steeds door te lezen. In het verhaal vindt Dolfje namelijk een briefje met een uitnodiging voor een feest in het bos. Hij weet echter niet van wie de uitnodiging komt…Top of Form

Eigenschappen van het boek AVI-lezen met Paul van Loon – feest in het bos:

 • Dit boekje gaat over een feest in het bos.
 • Kinderen vanaf ongeveer 5 jaar kunnen dit boekje samen met een ervaren lezer lezen.
 • Desgewenst kun je het boekje voorlezen aan kindertjes die nog niet zelf kunnen lezen.
 • Op de pagina’s aan de linkerkant vind je voorleespagina’s en de rechterpagina’s bevatten woordjes voor beginnende lezers.

2. Lezen is leuk – Kijk eens ik lees

Sommige kinderen vinden lezen minder leuk. Toch is het handig om met hen te oefenen. In zo’n geval hoef je niet te kiezen voor een ingewikkeld leesboek. Het kind zal een dergelijk boek namelijk met Lezen is leuk - Kijk eens ik leestegenzin lezen. Als je het oefenen interessant wil maken, dan kun je wellicht oefenen met woordjes in plaats van hele zinnen. Hierdoor merkt je kind zelf dat hij/zij steeds beter leest. Dit kan zorgen voor extra motivatie om het lezen te oefenen. Is daarom het beste AVI Start boek voor jouw kind een boek met woordjes? Dan kun je kiezen voor het boek Lezen is leuk – Kijk eens ik lees.

Het boek Lezen is leuk – Kijk eens ik lees is gericht op beginnende lezertjes. Er is echter ook rekening gehouden met kinderen die minder graag lezen. Daarom bevat het boek woordjes in plaats van zinnen. Het leuke van het boekje is echter dat de eenlettergrepige woorden worden ondersteund door illustraties. Je kind krijgt dus ook hulp bij moeilijkere woordjes, omdat hij/zij naar de illustratie kan kijken. Op de pagina’s links zie je steeds een illustratie. Daarin staan er drie tot zes woordjes. Onder de illustraties zijn de woordjes nog eens naast elkaar gezet. De rechterpagina’s bevatten steeds een kort verhaaltje van vijf tot acht zinnen. Je kind kan dus uiteindelijk ook met deze verhaaltjes oefenen. Is dit boek daarom het beste AVI Start boek voor jouw kind?

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – Kijk eens ik lees:

 • Dit boekje is gericht op kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Op de pagina’s links zie je een illustratie met steeds drie tot zes woorden.
 • De rechterpagina’s van dit boek bevatten een kort verhaaltje over de illustratie.
 • Illustraties in dit boek geven personen en situaties weer die bij de doelgroep passen.

3. Lezen is leuk – ik lees al

Als je op zoek gaat naar boekjes voor beginnende lezers, dan kom je de serie “Lezen is leuk” waarschijnlijk tegen. Deze reeks is speciaal ontwikkeld voor beginnende lezers. Daarom vind je in deze Lezen is leuk - ik lees alreeks allerlei leuke verhaaltjes, die eenvoudig zijn opgesteld. Hierdoor is het voor beginnende lezers relatief gemakkelijk om de verhaaltjes te lezen. Ze kunnen hun leesvaardigheid verder ontwikkelen door deze boekjes te lezen. Is het beste AVI Start boek voor jou een boek uit deze reeks? Vind je het daarbij belangrijk dat eenlettergrepige woorden verwerkt worden in betekenisvolle zinnen? Dan is het beste AVI Start boek voor jou het boek Lezen is leuk – ik lees al.

In het boekje Lezen is leuk – ik lees al kom je eenlettergrepige woorden tegen. Deze woorden zijn steeds verwerkt in betekenisvolle zinnen. Hierdoor leest je kind binnenkort zelf eenvoudige verhaaltjes. De boeken uit de reeks bevatten bovendien allemaal mooie illustraties, die de tekst ondersteunen. Kinderen genieten daardoor extra van de verhaaltjes. Ze willen immers ook weten wat er allemaal zal gebeuren in het boek. Als je je kind met dit boekje laat oefenen, dan wordt hij/zij uitgedaagd om woorden op te zoeken. Ook het benoemen, herkennen en lezen van diverse woordjes hoort bij het leesproces. Oefen dus vandaag nog met dit boekje.

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – ik lees al:

 • Je kunt dit boekje in ongeveer 15 minuten lezen.
 • Dit boekje kun je bekijken met kleuters, maar het boek is ideaal voor startende lezers.
 • De scènes in het boek staan los van elkaar, wat het oefenen voor kinderen nog leuker maakt.
 • In dit boek vind je illustraties van herkenbare personen en situaties zoals dieren, de dierentuin en spelen.

4. Ik lees! – lot en ot – AVI Start

Bij het uitkiezen van een oefenboekje voor een kind kun je op verschillende zaken letten. Zo is het eenvoudig om een boekje uit te kiezen aan de hand van de opbouw. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kiest Ik lees! - lot en otvoor een boekje met korte woorden en eenvoudige zinnen. Het is echter ook handig om te kiezen voor een boekje aan de hand van het onderwerp. Op die manier kies je namelijk voor een thema dat je kind aantrekt. Hij/zij is op die manier eerder geneigd om uit zichzelf met het boek te oefenen. Is jouw kind gek op dieren en in het bijzonder paarden? Dan kennen we het beste AVI Start boek voor hem/haar. Dit boek heet Ik lees! – lot en ot.

Voor dierenliefhebbers is dit boek wellicht het beste AVI Start boek. Het boek Ik lees! – lot en ot gaat namelijk over de vriendschap tussen een meisje Lot en haar paard Ot. Lot woont met haar ouders in een boomhut in het bos. Ze houdt van lezen en wil graag naar school gaan. Helaas is de school te ver weg. Op een avond ontmoet ze een paard in het bos. De twee worden al gauw de beste vrienden. Kan het paard voor een oplossing zorgen waardoor Lot net als andere kinderen naar school kan gaan? Lees dit boek gauw om erachter te komen wat de vriendschap tussen Lot en Ot teweeg brengt.

Eigenschappen van het boek Ik lees! – lot en ot:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Kinderen die pas zelf leren lezen kunnen dit boek gerust zelf lezen.
 • Dit boek gaat over de vriendschap tussen een meisje en een paard.
 • Achter in het boek zijn er opdrachten, die gericht zijn op jonge basisscholieren.

5. AVI-lezen met Paul van Loon – Waar is Noura?

In dit artikel hebben we reeds gesproken over een Dolfje Weerwolfje verhaal. De verhalen over Dolfje zijn razend populair onder jonge lezers. Ook kinderen die nog niet zelf kunnen lezen genieten van de AVI-lezen met Paul van Loon - Waar is Nouraverhalen en de illustraties. De bijbehorende illustraties maken de verhalen namelijk levendiger. Wil je graag dat jouw kind een verhaal over Dolfje leest? Moet het bovendien een spannend samenleesboek zijn? Dan kennen we het beste AVI Start boek voor jou. We verwijzen hier naar het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Waar is Noura?. Dit boek is wellicht het beste AVI Start boek voor jouw kindje.

Het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Waar is Noura? is speciaal voor kleuters en beginnende lezers geschreven. Daarom vind je steeds tekst op de linker- en rechterpagina’s. De pagina’s aan de linkerkant zijn de voorleespagina’s, die jij als ervaren lezer voorleest. Aan de rechterkant zie je echter ook tekst. Deze tekst is bestemd voor de beginnende lezer. Zo kan hij/zij het zelf lezen gemakkelijk oefenen. In dit boekje is het nacht en de maan is vol. Dolfje kan Noura niet vinden. Daarom gaat hij naar haar op zoek. Hij heeft geen idee waar ze kan zijn. Daarom vraagt hij muis, kat en uil of ze haar hebben gezien. Niemand heeft Noura gezien… Zoek je mee?

Eigenschappen van het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Waar is Noura?:

 • In dit verhaal zoekt Dolfje naar Noura.
 • Beginnende lezers leren met dit boekje dierennamen lezen.
 • Aantrekkelijke illustraties in frisse kleuren maken dit samenleesboek nog leuker.
 • Op de rechterpagina’s wordt er naast het woordje “waar” steeds een ander woord uit het verhaal geïntroduceerd.