Vergelijk de top 5 en kies hier het beste AVI M7-E7 boek van 2021 uit!

Niet alle kinderen zijn uit zichzelf gemotiveerd om te lezen. Lezen is echter zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het vergroten van de woordenschat. Daarom is het belangrijk dat je manieren zoekt om je kind toch te laten lezen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je kiezen voor een boek dat geschreven is volgens het leesniveau van je kind. In dit geval gaat het dus om het beste AVI M7-E7 boek. Echter, het is ook belangrijk om te kiezen voor een thema waar het kind van geniet. Daarom is het wellicht handig om je kind zelf boeken te laten uitkiezen. Gelukkig is dat mogelijk en wij helpen je op weg. Lees dit artikel samen met je kind en laat hij/zij zelf het beste AVI M7-E7 boek uitkiezen.

Beste AVI M7-E7 boek van 2021

We hebben je verteld dat het handig is om je kind zelf een boek te laten uitkiezen. Op die manier kiest hij/zij gemakkelijk voor een onderwerp dat hem/haar interesseert. Je weet dan van tevoren dat je kind van het boek kan genieten. Nu vraag je je misschien af hoe wij je op weg kunnen helpen. Aan de hand van het geselecteerde leesniveau hebben wij gezocht naar de meest populaire boeken van dit moment. We hebben vervolgens een top 5 samengesteld met boeken van verschillende auteurs en met verschillende thema’s. Het uitkiezen van het beste AVI M7-E7 boek moet dus een fluitje van een cent zijn. Dit is vooral het geval, omdat we elk van de boeken afzonderlijk hebben beschreven. Je ontdekt dus samen met je kind waar de boeken over gaan. Kies gauw het beste AVI M7-E7 boek uit!

1. Oorlogswinter

Elk kind heeft zijn eigen voorkeuren. Dit is ook het geval bij het uitkiezen van een leesboek. Sommige kinderen lezen liever grappige verhaaltjes. Andere kinderen vinden het juist prettig om wat spannendere verhaaltjes te lezen. ZeOorlogswinter kunnen zich dan helemaal inleven in het desbetreffende boek. Is jouw kind een fan van boeken die gebaseerd zijn op momenten uit de geschiedenis? Dan kennen we wellicht het beste AVI M7-E7 boek voor hem/haar. We verwijzen hier naar het boek Oorlogswinter. De naam van het boek spreekt voor zich. Dit boek is gebaseerd op gebeurtenissen tijdens de oorlog. Het boek is daardoor super spannend en ook nog eens emotioneel. Klinkt zo’n boek als het beste AVI M7-E7 boek voor jouw kind?

Het boek Oorlogswinter gaat over de 16-jarige Michiel. Hij maakt de ijskoude winter van 1944/1945 mee. In deze periode is de Tweede Wereldoorlog nog in volle gang. Michiel kan niet wachten tot hij mee kan doen in het verzet. Op een dag vraagt zijn buurjongen Dirk hem om een brief te bezorgen. Nu voelt Michiel zich eindelijk serieus genomen. Helaas wordt Dirk opgepakt en degene bij wie de brief bezorgd moest worden, wordt doodgeschoten door de Duitsers. Michiel staat er nu dus helemaal alleen voor. Hij ervaart angst, onzekerheid en allerlei moeilijkheden. Michiel vraagt zich af of hij fouten maakt of dat er verraad in het spel is. Als dat het geval is, wie is dan de verrader?

Eigenschappen van het boek Oorlogswinter:

 • Het boek richt zich op kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • In dit boek lees je over het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 • De hoofdpersoon Michiel staat er na allerlei tegenslagen alleen voor in dit verhaal.
 • Je komt in het vlot geschreven boek thema’s tegen zoals loyaliteit, vriendschap en verraad.

2. De regels van Floor

Hierboven hebben we het gehad over een boek met zware thema’s. Er zijn echter ook boeken die je gewoon als ontspanning kunt lezen. Denk maar aan boeken met allerlei grappige onderwerpen. Wij kennen een boek, dat deelDe regels van Floor uitmaakt van een reeks, dat je vast wel zal laten lachen. Hier verwijzen we naar het boek De regels van Floor. Dit boek is wellicht het beste AVI M7-E7 boek met luchtige, grappige onderwerpen. Het boek gaat over een meisje dat allerlei regels bedenkt. Vaak zijn de regels gewoon grappig, maar er komen ook enkele regels voor die je laten nadenken. Klinkt een dergelijk boek niet als jouw beste AVI M7-E7 boek?

In het boek De regels van Floor bedenkt de hoofdpersoon allerlei regels. De eerste regel is dat alle kinderen zelf regels mogen maken. Een andere regel is dat je iemand, die je een stom cadeau geeft, niet aardig hoeft te vinden. Volgens Floor moeten grote mensen die zielige kinderen uitlachen ook gewoon op de gang staan. Er komen zo nog vele andere regels voor in het boek. Een groot deel van de regels heeft betrekking op dingen die Floor zelf meemaakt. Zo zegt ze ook dat je broer nooit je Barbiekleertjes aan de muur mag timmeren met spijkers. In het boek komen er zelfs extra verhalen voor uit de tv-serie. Leuk toch? Lees het boek daarom vandaag nog!

Eigenschappen van het boek De regels van Floor:

 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • In het boek kom je extra verhalen tegen uit de televisieserie.
 • Je maakt in dit boek kennis met Floor, die allerlei regels bedenkt.
 • Het boek maakt deel uit van een superleuke boekenreeks, waarvan je de boeken ook los kunt lezen.

3. Het sleutelkruid

Als we denken aan klassieke sprookjes, dan zien we vaak dat iemand gered moet worden. In veel gevallen gaat het daarbij om een hulpeloze prinses die door een prins/ridder gered wordt. Echter, er zijn ook vele kinderverhalenHet sleutelkruid waarbij een koning of iemand anders gered moet worden. Dergelijke verhalen zijn net zo leuk als de klassieke sprookjes. Zou jouw kind genieten van een verhaal waarbij een koning op een grappige, maar ook avontuurlijke manier gered moet worden? Dan is het beste AVI M7-E7 boek voor hem/haar het boek Het sleutelkruid. Dit boek is een waar juweeltje uit de Nederlandse jeugdliteratuur. Daarom is het boek onmisbaar in de boekenkast van jonge lezers.

We vertellen je meteen waar het boek Het sleutelkruid over gaat. Dan ontdek je ook meteen waarom het wellicht het beste AVI M7-E7 boek voor jouw kind is. In het boek woont de oude koning Mansolein in een koperen burcht. De koning is echter zo oud, dat alleen een wondermiddel hem kan redden. Een dokter is bereid de koning te redden. Daarom gaat hij op reis om het wondermiddel, oftewel het sleutelkruid, te zoeken. Onderweg stuurt hij de inwoners van het koninkrijk, de dieren, naar de koning. Deze dieren moeten verhalen aan de koning vertellen om zijn hart te laten kloppen. Zal het de dieren lukken om de koning in leven te houden totdat het wondermiddel is gevonden?

Eigenschappen van het boek Het sleutelkruid:

 • Het boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • In het boek kom je warme, eigenzinnige illustraties tegen.
 • Voor dit prachtige boek ontving de auteur een Gouden Griffel.
 • Dit boek gaat over een oude koning, die een wondermiddel nodig heeft om hem te redden.

4. Matilda – AVI M7-E7

Sommige verhalen zijn ware klassiekers. Dit zijn meestal verhalen die volwassenen in hun jeugd hebben gelezen en die kinderen nog steeds lezen. Meestal zijn het verhalen over diepgaande onderwerpen zoals doorzetten zelfsMatilda wanneer de situatie hopeloos lijkt. Wij kennen een dergelijke klassieker, die zo geweldig is dat het is verfilmd. Hier verwijzen we naar het boek Matilda. Dit boek is wellicht het beste AVI M7-E7 boek voor kinderen die graag klassieke verhalen lezen. Bovendien laat dit boek op een leuke manier aan kinderen zien zelfs de meest hopeloze situatie opgelost kan worden. Is een dergelijk boek het beste AVI M7-E7 boek voor jouw kind?

In het fantastische boek Matilda maak je kennis met de hoofdpersoon. Ze is een briljant en gevoelig meisje, dat geweldig goed kan leren. Hoewel ze vanaf ze nog een dreumes was liet ziet dat ze getalenteerd was, begrijpen haar ouders haar niet. Daarom behandelen ze haar als een onderkruipsel. Haar ouders vinden haar eigenlijk gewoon lastig en dulden haar totdat ze het huis uit kan gaan. Als het aan haar ouders ligt, mag ze naar een ander deel van het land of veel verder weg gaan. Ook op school gaan dingen niet altijd naar wens. Dit alles verandert op een dag wanneer de hoofdpersoon zich eens goed kwaad maakt. Ze ontdekt dat ze op nog meer manieren speciaal is. Daarom bedenkt ze slimme straffen voor haar ouders.

Eigenschappen van het boek Matilda – AVI M7-E7:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Kinderen vanaf ongeveer 9 jaar kunnen het boek gerust zelf lezen.
 • Deze klassieker is zo geliefd dat het zelfs is verfilmd en in verschillende talen verkrijgbaar is.
 • In het boek maak je kennis met de hoogbegaafde Matilda, die iets kan wat niemand anders kan.

5. Ronja de Roversdochter

In veel gevallen, als volwassenen het niet met iemand kunnen vinden, weerhouden ze hun kinderen ook van hen. Meestal doet het de kinderen niets, omdat ze niet beter weten. Echter, in sommige gevallen, heeft dit besluit van deRonja de Roversdochter ouder invloed op het kind. Daarom zijn er verschillende verhalen geschreven over dergelijke situaties. Klinkt een boek met zo’n thema als het beste AVI M7-E7 boek voor jouw kind? Dan leest jouw kind binnenkort het boek Ronja de Roversdochter. Dit boek is wellicht het beste AVI M7-E7 boek over een “verboden vriendschap”. We vertellen je hieronder precies waar het verhaal over gaat.

In het boek Ronja de Roversdochter splijt een bliksemschicht de roversburcht van Ronja’s vader in tweeën. Dit gebeurt ook nog eens op de geboortenacht van Ronja. De rovers blijven ondanks dit voorval gewoon in de burcht wonen. Ook Ronja groeit op in de burcht en het grote bos eromheen. Op een dag ontdekt Ronja dat Borka met zijn roversbende is getrokken naar het andere deel van de burcht. Borka is de aartsvijand van haar vader. Ronja sluit vriendschap met Borka’s zoon Birk. Beide vaders worden hier kwaad om. Daarom lopen de kinderen samen weg. Ze gaan wonen in een grot in het bos. Daar genieten ze van een heerlijke zomer. Echter, de winter komt eraan. Waar zullen ze nu gaan wonen aangezien het steeds kouder wordt?

Eigenschappen van het boek Ronja de Roversdochter:

 • Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel.
 • Het boek richt zich op kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • In het boek kom je mysterieuze en sprookjesachtige tekeningen tegen.
 • Hier is er sprake van een spannend en meeslepend avontuur van Ronja en Birk.