Misschien bevind je je momenteel in de volgende situatie. Je bent op zoek gegaan naar een leuk kinderboek en bent een aantal geweldige boeken tegengekomen. Als het aan jou lag, zou je het liefst meerdere tassen met kinderboeken aanschaffen. Echter, je wilde slechts 1 boek uitkiezen. Hoe kun je uit de vele leuke boeken het beste AVI M4 boek uitkiezen? Je kunt het beste kiezen voor een onderwerp dat het kind aantrekt. Sommige kinderen hebben zelfs favoriete auteurs. Dat is dus een goede manier om aan de slag te gaan. Pas daarna let je op het leesniveau. Het is wellicht ook handig om je kind zelf een boek te laten uitkiezen. Ga dus na welke methode ideaal is voor jou en je kind en kies jouw beste AVI M4 boek uit.

Beste AVI M4 boek van 2020

We hebben je verteld hoe je te werk kunt gaan om het beste AVI M4 boek uit te kiezen. Doordat er echter enorm veel boeken zijn om uit te kiezen, wordt het maken van een keuze wat moeilijker. Je kijkt daarom misschien naar de vele keuzemogelijkheden en zit met de handen in het haar. Gelukkig zijn er ook andere manieren om het beste kinderboek uit te kiezen. Zo willen wij je graag helpen om het ideale boek uit te kiezen. We hebben daarom een selectie gemaakt van de populairste kinderboeken voor dit leesniveau. Om precies te zijn gaat het om een top 5 selectie. Elk boek uit deze reeks beschrijven we afzonderlijk. Je kunt dus de verschillende boeken met elkaar vergelijken. Zo kies je gemakkelijk het beste AVI M4 boek voor jouw kind uit.

1. Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1

Soms kunnen de meest alledaagse voorwerpen zorgen voor een eng gevoel. Dat weet vrijwel elk kind. Een schaduw boven een stoel kan je bijvoorbeeld laten denken dat er een geest in de ruimte is. Kinderen die van griezelverhalen Zoeklicht Dyslexie - De Griezelbus 1houden, vinden dergelijke voorwerpen en situaties geweldig. Speciaal voor hen zijn er daarom allerlei griezelverhalen geschreven. Tijdens het lezen van dergelijke boeken zitten griezelliefhebbers op het puntje van hun stoel. Is jouw kind ook zo dol op griezelverhalen? Dan kennen wij het beste AVI M4 boek voor hem/haar. Hier verwijzen we naar het boek Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1. Dit boek is voor griezelliefhebbers wellicht het beste AVI M4 boek. Het boek gaat namelijk over een griezelbus.

In het boek Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1 vertelt een voorlezende schrijver diverse griezelverhalen. Verschillende alledaagse voorwerpen spelen hierbij een belangrijke rol. Denk maar aan een stoel, een bakje kattengras en een taart. Deze voorwerpen zijn een aanknopingspunt voor de verhalen. Nu wil je wellicht weten aan wie de verhalen verteld worden. De verhalen worden aan een schoolklas, die door de schrijver werd uitgenodigd, verteld. Bovendien vertelt de auteur de verhalen op een avond in zijn griezelbus. Aan het einde van het verhaal blijkt dat de schrijver met bus en bestuurder een eigen griezelverhaal vormt. Daarbij zorgt het meisje Liselore met de inhoud van haar handtasje voor een oplossing.

Eigenschappen van het boek Zoeklicht Dyslexie – De Griezelbus 1:

2. De Effies – De Effies aan de bal

Voordat je een kinderboek uitkiest, is het handig als je weet welke onderwerpen je kind leuk vindt. Er zijn namelijk verschillende kinderboeken waar je uit kunt kiezen. Houd daarbij ook rekening met het genre van het boek. De Effies - De Effies aan de balSommige kinderen lezen bijvoorbeeld graag grappige boeken terwijl andere kinderen juist van griezelverhalen houden. Andere kinderen genieten van boeken over herkenbare situaties of sporten die zij beoefenen. Is jouw kind een fan van voetbal? Dan kennen wij het beste AVI M4 boek voor hem/haar. Het boek waar we naar verwijzen heet De Effies – De Effies aan de bal. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor voetballiefhebbers. Het gaat hier namelijk om een bind-up met 3 succesvolle AVI-boeken over voetbal.

In het boek De Effies – De Effies aan de bal spelen zowel jongens als meisjes een rol. Elk van de drie verhalen in het boek is al eerder afzonderlijk verschenen. Bovendien gaat elk verhaal over voetbalteam de Effies van RVC. In het eerste verhaal, Vier tegen vier, zet Bas zijn tas in de kantine. Wanneer hij zich wil verkleden, is zijn tas weg. Het tweede verhaal gaat over de Effies die op kamp gaan en in tenten slapen. ’s Ochtends blijkt echter dat Bas is verdwenen. Het laatste verhaal heet De held van het veld. In dat verhaal is er een beroemde keeper uitgenodigd, omdat de club 60 jaar bestaat. Helaas is Bas al snel uitgeschakeld wanneer ze penalty’s nemen. Hij betrapt daardoor een autodief op heterdaad.

Eigenschappen van het boek De Effies – De Effies aan de bal:

3. Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest

Bij het beschrijven van het eerste boek uit deze reeks hebben we gesproken over kinderen die van griezelverhalen houden. Er zijn echter ook kinderen die graag lezen over “griezelige” figuren, maar die in een ander jasje zijn Foeksia De Miniheks - Foeksia en het beestenfeestgestoken. Hierbij kun je denken aan een heks, die vriendelijk, avontuurlijk en behulpzaam is. Over het algemeen zijn heksen in boeken en films enge figuren. Toch zijn er ook boeken en films over lieve heksen. Een voorbeeld hiervan is de heks in de boekenreeks Foeksia de miniheks. Klinkt een spannend avontuur uit deze reeks als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Dan raden we het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest aan.

Voor jouw kind is het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest wellicht het beste AVI M4 boek. Dit boek bevat namelijk spanning, avontuur, maar ook veel humor. Hierdoor zorgt het boek voor verschillende emoties. In het boek brengt de miniheks midden in de nacht een bezoekje aan haar mensenvriendje Tommie. Ze besluiten samen op Foeksia’s bezemsteel naar de dierentuin te vliegen. Daar start hun avontuur. De dieren van de dierentuin hebben echter ook zin in avontuur. Daarom maakt Foeksia alle hokken open. Nu kan het Beestenfeest beginnen. Hoe zal dit aflopen? Moeten de dieren na het feest weer terug naar hun hokken? Daar kom je achter wanneer je het boek leest!

Eigenschappen van het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest:

4. Het raadsel van de schat

Mysterieuze boeken zijn al vele jaren geliefd onder zowel kinderen als volwassenen. Er is echter wel een verschil tussen de mysterieuze verhalen voor kinderen en volwassenen. Zo zijn de kinderboeken wat eenvoudiger. Dit is Het raadsel van de schatbegrijpelijk, omdat kinderen nog kennis maken met de vele aspecten van het leven. Is jouw kind (net als jij) een fan van mysterieuze boeken? Zoek je daarom naar het beste AVI M4 boek over een mysterie? Dan kun je kiezen voor het boek Het raadsel van de schat. Wij vinden dat dit boek het beste AVI M4 boek voor jonge mysterie-liefhebbers is. Het boek gaat namelijk over een raadsel. Hierdoor is de kans groot dat je kind het spannende boek snel uitleest.

In het boek Het raadsel van de schat komt Geronimo’s lievelingstante op bezoek. Zij vraagt aan Geronimo om mee te gaan om naar om Sub te zoeken. Deze oom is jaren geleden vermist geraakt toen hij met zijn schip naar een schat zocht. Echter, nu heeft tante zijn map naar de schat gevonden. Ze gaat dus niet alleen naar hem op zoek, maar ook naar de schat. Tijdens het lezen kom je erachter dat niet alleen Geronimo en zijn familie naar de schat zoeken. Er zijn immers ook andere kapers op de kust. Zullen Geronimo en zijn tante de schat vinden? Misschien zoekt oom Sub ook nog steeds naar de schat…

Eigenschappen van het boek Het raadsel van de schat:

5. Koen en Lot 8 – Een konijn voor Lot

Vrijwel elk kind wil graag een huisdier hebben. Zo willen vele kinderen een lieve puppy of een schattig poesje hebben. Er zijn echter ook kinderen die andere dieren prefereren. Sommige kinderen willen bijvoorbeeld graag een Koen en Lot 8 - Een konijn voor Lotreptiel als huisdier. Andere kinderen vinden dat hamsters de ideale huisdieren zijn. Er zijn ook kinderen die graag een konijntje willen hebben. Ongeacht van welke dieren je kind houdt, het is belangrijk dat hij/zij weet dat een huisdier veel zorg vergt. Wil je je kind daarom een boekje over een kind en haar huisdier laten lezen? Dan is het beste AVI M4 boek voor hem/haar het boek Koen en Lot 8 – Een konijn voor Lot.

Wij vinden dat dit boek het beste AVI M4 boek is voor kinderen die een huisdier willen hebben. Het boek laat namelijk zien dat zorgen voor een huisdier niet altijd gemakkelijk is. In het boek heeft Lot een lief, wit konijn. Dit nieuwe konijntje Pluis neemt Lot mee naar een veld om te gaan spelen met andere kinderen. Alle kinderen vinden het konijntje prachtig. Plotseling schrikt Pluis van een blaffende hond. Daarom springt hij van schrik uit de kruiwagen en rent er vandoor. Dit bezorgt Lot groot verdriet. Gelukkig wordt het konijntje later naar huis gebracht door een oplettende meneer. Het boek heeft dus een vrolijk einde.

Eigenschappen van het boek Koen en Lot 8 – Een konijn voor Lot: