Op zoek naar het beste AVI E4 boek van 2021? Vind hier de top 5!

Lezen is belangrijk voor jong en oud. Daarom proberen vele ouders hun kinderen te stimuleren om regelmatig te lezen. Je kunt je kind op verschillende manieren stimuleren. Denk er bijvoorbeeld aan dat je interessante boekjes met herkenbare onderwerpen voor het kind koopt. Je kunt ook samen met je kind lezen. Op die manier wordt lezen een gezellige bezigheid. Je kind kijkt er dan als het ware naar uit om samen met je te lezen. Hoe kies je echter het ideale boekje uit? Bij het uitkiezen van een nieuw leesboek voor je kind, kun je op verschillende zaken letten. Allereerst ga je na welke onderwerpen het kind aantrekken. Het is daarnaast ook belangrijk om te weten welk leesniveau je kind heeft. Zoek je daarom naar het beste AVI E4 boek voor jouw kleine spruit? Wij helpen je om het beste AVI E4 boek uit te kiezen.

Beste AVI E4 boek van 2021

We hebben je reeds verteld dat je hier het beste AVI E4 boek voor jouw kind kunt vinden. Dit doen we door op zoek te gaan naar de meest populaire boekjes van dit moment. Daarbij houden we bovendien rekening met het desbetreffende leesniveau. In dit geval gaat het dus om het leesniveau AVI E4. Dit leesniveau is het streefdoel voor kinderen aan het einde van groep 4. In groep 4 wordt lezen voor kinderen een stukje moeilijker. Dat mag echter geen demotiverende factor zijn. Je kunt namelijk voor de allerleukste boekjes kiezen, waardoor het kind niet eens doorheeft dat de woordjes wat moeilijker zijn. Daarom vind je in de onderstaande top 5 boekjes over heksen, weerwolven, detectives, voetbal en zelfs paarden. Elk kind komt dus aan zijn/haar trekken. Aarzel niet, lees de onderstaande beschrijvingen en kies het beste AVI E4 boek voor jouw kind uit!

1. Dolfje Weerwolfje 6 – Weerwolvenfeest

Zoek je naar een nieuw boek voor je kind? Dan is het belangrijk om te weten welke onderwerpen het kind boeien. Sommige kinderen vinden bijvoorbeeld boeken over sporten geweldig. Andere kinderen genieten daarentegen juistDolfje Weerwolfje 6 - Weerwolvenfeest van boeken over de wetenschap. In het laatste geval gaat het meestal om boeken die vertellen over de aarde, hemellichamen, enzovoorts. Er zijn echter ook kinderen die genieten van boeken over bovennatuurlijke zaken. Denk maar aan boeken over vampiers, heksen en weerwolven. Kun je jouw kind hierin terugvinden? Dan kennen wij het beste AVI E4 boek voor jouw kind, namelijk het boek Dolfje Weerwolfje 6 – Weerwolvenfeest. Zoals de titel doet vermoeden, gaat dit boek over een weerwolf. Bovendien is dit boek het zesde deel uit de boekenreeks.

Nu vraag je je wellicht af waar het boek precies over gaat. Het spannende avontuur gaat over Dolfje. Hij is een weerwolf. In dit boek is er op de school van Dolfje een weerwolvenfeest. Daarom draagt een groot deel van de leerlingen wolvenmaskers van papier. Dolfje en zijn vriendinnetje Noura dragen geen maskers. Het is namelijk volle maan, dus zij zien er gewoon als weerwolven uit. Daarom hebben ze geen masker nodig. Op het feest kom je allerlei dansende vampiers en weerwolven tegen. DJ Leo draait namelijk mooie plaatjes af. Volgens meester Frankula zullen Dolfje en Noura de wedstrijd winnen. Dit betekent echter dat iedereen hun masker moet afdoen. Aangezien Dolfje en Noura geen masker dragen, is dit een onmogelijke taak voor hen. Wat zullen ze nu doen? Lees het boek Dolfje Weerwolfje 6 – Weerwolvenfeest en ontdek waarom dit boek wellicht het beste AVI E4 boek is.

Eigenschappen van het boek Dolfje Weerwolfje 6 – Weerwolvenfeest:

 • Dit boek richt zich op kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • Het boek is bekroond door de Nederlandse Kinderjury.
 • In het boek kom je zowel grappige als spannende elementen tegen.
 • Ontdek in dit boek wat Dolfje en Noura doen wanneer ze hun “weerwolvenmaskers” moeten afdoen.

2. Foeksia de miniheks – Foeksia redt de natuur

Veel jonge kinderen vinden verhalen over heksen, tovenaars en dergelijke onderwerpen interessant. Sommige kinderen krijgen naarmate ze ouder worden andere interesses. Er zijn echter ook kinderen die gedurende hun heleFoeksia de miniheks - Foeksia redt de natuur jeugd van dergelijke verhalen genieten. Behoort jouw kind tot de laatste categorie? Is daarom het beste AVI E4 boek voor jouw kleine spruit een boek over een heksje? Dan raden we het boek Foeksia de miniheks – Foeksia redt de natuur aan. Dit boek is wellicht het beste AVI E4 boek voor jou. Het boek gaat namelijk over een heksje. Echter, het boek bevat geen alledaags verhaal over een heks. Zo leert het spannende en grappige avontuur kinderen over de natuur en milieubewustzijn.

In het boek vliegt het heksje Foeksia met haar bezem door het bos. Ze ziet een schoolbus staan. Uit deze schoolbus komen er kinderen samen met een juf en meester. Foeksia weet niet wat deze personen in het Heksenbos komen doen. Het blijkt dat de kinderen de opdracht hebben gekregen om de natuur een handje te helpen. De troep die mensen hebben achtergelaten moeten de kinderen dus opruimen. Alle kinderen gaan enthousiast aan de gang. Echter, wanneer de juf en meester komen kijken, ligt er meer troep dan voorheen. Hoe meer rommel de kinderen opruimen, hoe meer troep er ligt. Foeksia heeft door dat er iets raars aan de hand is. Wat kan voor alle rommel zorgen? Lees het boek Foeksia de miniheks – Foeksia redt de natuur gauw en kom achter het antwoord!

Eigenschappen van het boek Foeksia de miniheks – Foeksia redt de natuur:

 • In dit boek ruimen schoolkinderen rommel in het bos op, maar er ontstaat steeds meer troep.
 • Kinderen leren dankzij dit boek spelenderwijs meer over de natuur en wat milieubewustzijn is.
 • Dankzij de prachtige en kleurrijke tekeningen, genieten kinderen extra van het fantastische boek.
 • Dit boek kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, maar oudere kinderen kunnen het ook zelf lezen.

3. Spekkie en Sproet zelf lees boek – AVI E4

Wie houdt nou niet van een goede mysterie? Dergelijke verhalen boeien meestal jong en oud. Het enige verschil is dat de oplossing in kinderboeken meestal wat sneller gevonden wordt dan in boeken voor volwassenen. Is jouw kindSpekkie en Sproet zelf lees boek ook zo dol op mysterieuze boeken of boeken over detectives? Dan kennen we wellicht het beste AVI E4 boek voor jouw kleine spruit. We verwijzen hier naar het boek Spekkie en Sproet zelf lees boek – AVI E4. Dit boek is wellicht het beste AVI E4 boek voor jouw kleine mysterieliefhebber. In het boek maakt je kind namelijk kennis met twee echte speurders, namelijk Spekkie en Sproet. Bovendien bevat dit boek niet slechts één avontuur, maar drie!

Elk avontuur in dit boek heeft een eigen titel. Zo heet het eerste verhaal “Een vreemde zaak”. Het tweede verhaal heeft de titel “De man met de hoed” en het derde verhaal heet “De verdwenen spekkies”. Elk verhaal is uniek. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat er steeds een zaak uitgezocht moet worden. De band tussen de speurders, Spekkie en Sproet, is ook geweldig. Hierdoor kunnen ze elkaar steeds aanvullen. Het tweetal wordt bovendien ondersteund door agent Nelson, de neef van Spekkie. Het belooft een geweldig avontuur te worden met veel spanning en sensatie. Lees jij binnenkort het boek Spekkie en Sproet zelf lees boek – AVI E4?

Eigenschappen van het boek Spekkie en Sproet zelf lees boek:

 • Dit boek richt zich op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • In dit boek kom je maar liefst drie spannende detectiveverhalen tegen.
 • Spekkie en Sproet moeten in deze boekenbundel verschillende diefstallen oplossen.
 • Het dik en redelijk groot boek bevat 135 pagina’s en beschikt over aantrekkelijke illustraties.
 • Dankzij de korte, vlotte teksten, zorgt dit boek voor een prettige leeservaring bij jonge lezers.

4. De Roskam – Op stap met De Roskam

Zoek je naar een kinderboek, dan is het handig om na te gaan welke onderwerpen het desbetreffend kind aantrekken. Hierboven heb je gezien dat er kinderboeken zijn over heksen, speurders, enzovoorts. Over vrijwel elk onderwerpDe Roskam - Op stap met De Roskam zijn er leuke kinderboeken geschreven, dus elk kind komt aan zijn trekken. Is jouw kind dol op paarden? Misschien heeft hij/zij zelf eens op een paard gezeten. In dat geval, kennen wij het beste AVI E4 boek voor jouw kleine paardenliefhebber. Hier verwijzen we naar het boek De Roskam – Op stap met De Roskam. Dit boek is wellicht het beste AVI E4 boek voor paardenliefhebbers. De verhalen zijn namelijk herkenbaar en worden ondersteund door gekleurde tekeningen.

Net zoals het boek hierboven, gaat het hier ook om een boekenbundel. Zo kom je de verhalen “Naar buiten,” “Pony in nood” en “Slapen in een stal” tegen. In het eerste verhaal maakt de groep van Paulien een buitenrit. Hoewel iedereen dat heel leuk vindt, kan het dat de paarden er minder zin in hebben. Het verkeer is bovendien erg druk. Wat nu? Het tweede verhaal is ook interessant. In dit verhaal vindt Paulien een lief, maar verwaarloosd paardje. Daarom besluit ze zelf voor het beestje te zorgen. Eva en Wout helpen haar waar nodig. Het laatste verhaal gaat over ponykamp. Deze trip lijkt geweldig totdat de groep in de nacht enge geluiden hoort uit de stal… Leest jouw kind binnenkort het boek De Roskam – Op stap met De Roskam?

Eigenschappen van het boek De Roskam – Op stap met De Roskam:

 • In deze bundel vind je drie verhalen over paarden.
 • Het boek bevat allerlei vrolijke illustraties, die het verhaal completeren.
 • De thema’s in het boek zijn herkenbaar voor kinderen van 6 jaar en ouder.
 • Je kunt deze verhalen voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar, maar 7-jarigen mogen het boek ook zelf lezen.

5. De Effies – De effies naar de top!

Na het lezen van de bovenstaande recensies, heb je gemerkt dat het uitkiezen van een kinderboek gemakkelijk kan zijn. Je gaat slechts na waar het kind van houdt en kiest een geschikt boekje uit. Tot nu toe hebben we gezien dat veelDe Effies - De effies naar de top! kinderen genieten van dieren en bovennatuurlijke wezens. Denk maar aan het boek over weerwolven, het boek over het heksje en het boek over paarden. Er zijn ook kinderen die gewoon genieten van dingen die om hen heen gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan voetballiefhebbers. Dergelijke kinderen genieten meestal ook van spannende boeken over deze sport. Heb jij een voetballiefhebber in huis? Dan is het beste AVI E4 boek voor hem/haar wellicht het boek De Effies – De effies naar de top!.

Zoals je waarschijnlijk al had geconcludeerd, gaat dit boek over voetbal. Daarom is het ook het beste AVI E4 boek voor voetbalfans. Echter, het verhaal stelt gelukkig ook niet teleur. Zo bevat ook dit boek maar liefst drie sportieve verhalen rond het voetbalveld. Je kind raakt dus niet gauw uitgelezen. In het verhaal “Een mooie actie” verkoopt Bas met zijn team lootjes voor het goede doel. Het verhaal “Op naar de top” gaat over de Effies die nog één wedstrijd moeten winnen om kampioen te worden. In “Een knal tegen de bal” krijgt het team nieuwe shirts. Bas probeert zijn shirt schoon te houden, maar dat blijkt moeilijker dan verwacht. Onthoud je kind niet van deze geweldige verhalen. Schaf het boek De Effies – De effies naar de top! vandaag nog aan!

Eigenschappen van het boek De Effies – De effies naar de top!:

 • In dit boek kom je maar liefst drie grappige verhalen tegen over voetbal.
 • De verhalen in het boek zijn “los” te lezen, dus je kind kan ze in willekeurige volgorde lezen.
 • Doordat het voetbalteam ook een meisje bevat, spreekt het boek zowel jongens als meisjes aan.
 • Je kunt het boek voorlezen aan 6-jarigen, maar oudere kinderen kunnen het boek ook gerust zelf lezen.
 • Er is gebruik gemaakt van grote letters en korte zinnen, dus het verhaal met mooie plaatjes is goed te begrijpen.