Vind hier het beste AVI E3 boek van 2021. Vergelijk de top 5!

De meeste ouders willen hun kinderen stimuleren om te lezen. Door veel te lezen, vergroot je namelijk je woordenschat. Daarnaast leer je allerlei nieuwe dingen over de wereld en de mensheid. Kinderen die pas leren lezen, doen er ook goed aan om thuis regelmatig te lezen. Op die manier verbeteren ze immers hun leesvaardigheid. Zoek je naar een geschikt leesboek voor je kind? Dan kun je letten op zijn/haar leesniveau. Heeft de leerkracht van je kind je verteld dat jouw kind het leesniveau AVI E3 heeft? Dan heeft hij/zij het gemiddelde leesniveau dat kinderen aan het einde van groep 3 van de basisschool bereiken. Je let echter niet alleen op het leesniveau wanneer je op zoek gaat naar het beste AVI E3 boek. Ga ook na welke onderwerpen je kind interesseren. Wij helpen je middels dit artikel op weg. Vind hier dus gemakkelijk jouw beste AVI E3 boek!

Beste AVI E3 boek van 2021

Hierboven hebben we je verteld waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar een nieuw leesboek. Er zijn echter ook andere factoren die een rol kunnen spelen. Ga maar na dat sommige kinderen liever boeken lezen met veel plaatjes. Andere kinderen vinden lezen minder leuk, maar genieten wel van een doe-boekje. Daarom zijn er ook enorm veel verschillende kinderboeken geschreven. Dit geldt ook voor de AVI E3 boeken. Je zoektocht naar het beste AVI E3 boek eindigt hier. Wij helpen je namelijk om een boek met het juiste leesniveau én een leuk onderwerp te vinden. Hierdoor wordt leren lezen leuk. In dit artikel vind je de top 5 populairste boeken van het bovengenoemde leesniveau. Ieder kind komt dus aan zijn/haar trekken. Lees het artikel, maak een vergelijking en kies gauw het beste AVI E3 boek voor jouw kind uit!

1. Leren lezen met Kluitman – Het kleine draakje 1

In de inleiding hebben we gesproken over onderwerpen die kinderen interesseren. Aangezien elk kind anders is, is het handig om het kind te vragen van welke onderwerpen hij/zij geniet. Leren lezen met Kluitman - Het kleine draakje 1Je kunt ook naar de reactie van het kind kijken wanneer jij als ouder verhaaltjes voorleest. Zo kun je gericht boekjes uitkiezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat jouw kind dol is op spannende verhalen over onder andere ridders en draken. In zo’n geval is het handig om op zoek te gaan naar een spannend boek. Kun je je terugvinden in het bovenstaande? Dan kennen wij wellicht het beste AVI E3 boek voor jouw kind. We verwijzen hier naar het boek Leren lezen met Kluitman – Het kleine draakje 1.

Dit boek is wellicht het beste AVI E3 boek voor kinderen die van spannende verhalen houden. Je kind leest het boek op die manier maar al te graag uit. Leren lezen met Kluitman – Het kleine draakje 1 zal je gelukkig niet teleurstellen. Dit boekje gaat over Roos. Zij is bang voor de grote draak. Wanneer papa haar naar bed brengt, vertelt hij haar een verhaaltje. In het verhaaltje heeft de prins de grote draak gevangen. Volgens papa kan Roos dus lekker gaan slapen. Plotseling hoort Roos iets raars. Ze gaat na waar het geluid vandaan komt. Het blijkt dat het geluid onder haar bed vandaan komt. Wat zal daar zitten? Daar kom je achter wanneer je het boek leest…

Eigenschappen van het boek Leren lezen met Kluitman – Het kleine draakje 1:

 • Fantasie is een belangrijk element in dit spannende verhaaltje.
 • Het boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, die zelf leren lezen.
 • Dit boek is opgedeeld in hoofdstukken en is voorzien van een paars leeslint, met daaraan een rubber draakje.
 • In het boek kom je donkere watertekeningen tegen die zeer sfeervol zijn en een magisch tintje geven aan het draakje.

2. Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Sommige kinderen hebben een speciale gave. Deze gave kan van kind tot kind verschillen. Misschien is een bepaald kind zeer creatief en kan hij/zij mooi tekenen. Andere kinderen zijn van Harry Potter and the Philosopher's Stonenature goed in rekenen. Er zijn ook kinderen die een gave hebben voor lezen. Dergelijke kinderen lezen waarschijnlijk al op zeer jonge leeftijd veel beter dan kun klasgenootjes. Heeft jouw kind zo’n gave en wil je hem/haar daarom extra stimuleren? Dan is het wellicht een goed idee om te kiezen voor een boek in het Engels. Daarbij is het wel handig om te kiezen voor een boek dat het kind aantrekt. Is jouw kind een Harry Potter fan? Dan kennen we het beste AVI E3 Engelse boekje voor hem/haar, namelijk Harry Potter and the Philosopher’s Stone.

Harry Potter fans zullen vast wel genieten van het boek Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Hier gaat het bovendien om de Engelse variant van het boek. Je kind leert dus niet alleen Nederlandse verhalen te lezen, maar ook Engelse. Het verhaal dat er in dit boek verteld wordt, ken je waarschijnlijk al. In dit boek gaat de bekende Harry naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Daar leert hij van alles over bezemstelen, monsters en toverdranken. Op het laatst moet hij het zelfs opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort. Deze levensgevaarlijke tovenaar is niet gemakkelijk te verslaan… Is Harry werkelijk zo speciaal dat hij hem kan verslaan? Vanwege de spannende inhoud is dit boek wellicht het beste AVI E3 boek voor jouw kind.

Eigenschappen van het boek Harry Potter and the Philosopher’s Stone:

 • Hier gaat het om de Engelse variant van het boek over Harry Potter.
 • Het boek is eigenlijk geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Dit boek is het eerste deel van een superspannende zevendelige reeks.
 • In dit boek gaat Harry voor het eerst naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus.

3. Droomwensen

Als je een boek voor je kind koopt, kun je op verschillende zaken letten. Zo is het handig om rekening te houden met het leesniveau van je kind. Daarnaast kies je voor een onderwerp dat het kind Droomwensen AVI E3aanspreekt. Kinderboeken bevatten bovendien vaak belangrijke levenslessen. Je wil je kind namelijk al van jongs af aan levenslessen bijbrengen. Vind je het belangrijk dat je kind weet dat zijn/haar dromen kunnen uitkomen? Dan is het beste AVI E3 boek voor hem/haar een boek over dit onderwerp. Je hebt geluk! Wij kennen een dergelijk boek, namelijk het boek Droomwensen. Dit boek over dromen die kunnen uitkomen is wellicht het beste AVI E3 boek voor jouw kind.

In het boek stelt oma op een dag een belangrijke vraag aan Jaan. Ze vraagt Jaan of ze wist dat ze een magneet is. Ook legt ze aan Jaan uit wat een magneet eigenlijk is. Jaan vindt dit  alles interessant. Ze wist namelijk niet dat ze een magneet was. Eigenlijk vindt ze dit concept raar, maar ze is nieuwsgierig. Oma vertelt haar daarom alles over de wet van de aantrekkingskracht. Jaan leert zelfs hoe ze deze wijsheid in haar eigen leven kan toepassen. Na het lezen van dit boekje, weet jouw kind ook hoe hij/zij deze wijsheid kan toepassen. Droomwensen is dus niet alleen een grappig en avontuurlijk prentenboek. Het boekje heeft namelijk een diepere boodschap. Schaf het boekje gauw aan!

Eigenschappen van het boek Droomwensen:

 • Zowel jongeren als volwassenen kunnen iets leren door dit verhaaltje te lezen.
 • In dit boekje vind je mooie, sfeervolle tekeningen die het verhaal completeren.
 • Je kunt het boekje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, maar 6-jarigen kunnen het boek ook zelf lezen.
 • Het grappige en avontuurlijke prentenboek heeft een diepere boodschap over de wet van de aantrekkingskracht.

4. Lezen is leuk – Een stapje verder

Al voordat je kind op school leert lezen, kun je je kind hierop voorbereiden. Dit doe je door eenvoudige boekjes samen met je kind te lezen. Leert het kind eenmaal lezen op school, dan koop je Lezen is leuk - Een stapje verderoefenboekjes voor hem/haar. Je kunt zelfs kiezen voor een complete boekenreeks met een oplopend leesniveau. Hierdoor leest je kind eerst woordjes, daarna zinnen en vervolgens complete verhalen. De verhalen kunnen ook steeds moeilijker zijn. Klinkt dit concept ideaal? Dan is het beste AVI E3 boek voor jouw kind wellicht een boekje uit de reeks Lezen is leuk. Deze reeks is ontwikkeld op basis van het bovenstaande concept. Het beste AVI E3 boekje voor jouw kind is dus het boek Lezen is leuk – Een stapje verder.

Dit boekje is het zevende deel uit de reeks. In dit boek vind je woorden met meer tweelettergrepige woorden. Deze “moeilijkere” woordjes zijn verwerkt in verhaaltjes met verschillende lengtes. Het leuke van het boekje is bovendien dat de verhalen grappig en spannend zijn. Zo kom je een verhaal tegen over een goede 1 aprilgrap. Er is zelfs een verhaal in het boek verwerkt over een ‘lekker’ ontbijt voor pap en mam. Wat zal de 1 aprilgrap inhouden? Is het alleen grappig of ook een beetje gemeen? Ook over het ontbijt zal je waarschijnlijk vragen hebben. Daarom laat je je kind het boek Lezen is leuk – Een stapje verder gauw lezen!

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – Een stapje verder:

 • Dit boek is het zevende deel uit de boekenreeks “Lezen is leuk”.
 • In dit boek kom je tien afgeronde verhaaltjes tegen, met wisselende lengtes.
 • Je komt in het boek verhaaltjes tegen met meer tweelettergrepige woorden.
 • Het boek kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, maar 6-jarige kinderen kunnen het ook zelf lezen.

5. Agent en Boef – Lol in de lucht – AVI E3

Het boekje dat we hierboven hebben gerecenseerd is afkomstig uit een reeks. Als je kind houdt van een bepaalde reeks, dan is het handig om meer boekjes uit die reeks te kopen. Je stimuleert je kind op Agent en Boef - Lol in de lucht AVI E3die manier om te blijven lezen. Het kind vindt het vaak ook fijn om dergelijke boekjes te lezen. Doordat de boekjes elkaar opvolgen, lijkt het namelijk alsof het verhaal alsmaar doorgaat. Heb je gemerkt dat jouw kind van de reeks Agent en Boef houdt? Dan kennen wij het beste AVI E3 boek voor hem/haar. We verwijzen hier naar het boek Agent en Boef – Lol in de lucht.

Al vanaf het moment dat je de naam van het verhaal leest, raak je enthousiast. Lol in de lucht verwijst namelijk naar een avontuur in de lucht. Hoe kunnen een agent en een boef eigenlijk in de lucht belanden? Daar kom je achter wanneer je het boek Agent en Boef – Lol in de lucht leest. In het boek ontdekt een agent dat de cel van de boef leeg is. De boef is blijkbaar pas ontsnapt, want hij was eerder nog in zijn cel. Het blijkt dat de boef aan grote ballonnen hangt. Op die manier is hij ontsnapt. De agent gaat hem achterna. Zal het de agent lukken om de dier in de lucht te pakken? Dit spannende boek is wellicht het beste AVI E3 boek voor jouw kind!

Eigenschappen van het boek Agent en Boef – Lol in de lucht:

 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen dit boek zelf lezen.
 • Dit boek maakt deel uit van de boekenreeks “Agent en Boef”.
 • Met dit boek leer je aan kinderen dat het recht zal zegevieren.
 • Het grappige, maar ook spannende avontuur speelt zich hoog in de lucht af.